ARABIALAINEN MAUSTEKAKKU
(kaksinkertainen annos)
400 g voita
7,5 dl sokeria
6 kananmunaa
10 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
4 rkl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
2 dl rouhittua mantelia
4 dl kermaa/maitoa
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
-Lisätään kananmunat
- Sekoitetaan kuivat aineet ja lisätään vaahtoon
- Lopuksi lisätään kerma ja vatkataan
- paistetaan 185 asteessa noin 1 tunti.
KUORRUTUS
- 6 rkl voita
-1 keltuainen
12 dl tomusokeria
5 rkl kaakaota
3 tl kanelia
3 tl vahvaa kahvia
Nam, ei olekkaan pitkään aikaan tullut tehtyä, kiitos "muistutuksesta" :)
VastaaPoistaKivaa päivää sinne!
En minäkään ollut pitkään aikaan tehnyt joten piti kokeilla :-)
PoistaNamm...varmasti hyvää..:)
VastaaPoistaKyllä se hyvää on. Tämä kakku tosin päätyi heti pakastimeen odottamaan parempia aikoja :-)
PoistaTämä kakku on niin hyvää! Kovin moni kakku ei pääse mun suosikkeihin, mutta tämä kyllä pääsee. Oman äitini tekemä kahvikakku on parasta ja suosikkilistaani kuuluu myös "kentakilainen" maustekakku. Miten se nimi ikinä kirjoitetaankin. Sen kakun maistelemisesta on kyllä aikaa hurjasti.
VastaaPoistaMinäkään en kauheasti ole tällaisten kuivakakkujen ystävä mutta tämä on ihan hyvä resepti kyllä.
PoistaArabialainen on kyllä yliveto ja tuo yksilö näyttää hyvältä! Mulla on yksi ohje, jossa kuorrutuksesta tulee paljon vaaleampi, mutta tuo sun tekemäsi taitaa olla originaalimpi. Mukavaa viikkoa ja reissua Joulupukin kaupunkiin! (vai joko olitte siellä, mulla on päivät sekaisin...?)
VastaaPoistaTäällä napapiirillä vie ollaan :-) mullakin on joku ohje jossa tulee vaaleampi kuorrutus ja ehkä vähän erilainen sisuskin. Pitäispä kaivaa resepti muuten esiin ja katsol mitä se sisälsi :-)
PoistaJotenkin tuo arabialainen kuuluu juhlaan ja sopii siis jouluun mitä mainiommin.Ajelkaa varovati tiet on kaamessa kunnossa,varsinkin sivutiet.
VastaaPoistaKyllä tämä kakku on sellainen juhlava kakku tosiaan. Tiet oli suht hyvässä kunnossa koko matkan ja takaisin on palattu.
Poista