maanantai 28. tammikuuta 2019

Pakkanen paukkuu

 Pakkanen on paukkunut viime aikoina kovissakin lukemissa. Useampana päivänä on ollut reilusti yli -20 ja ompa menty sinne -30 asteeseen ja siitäkin yli myös. Kovia lukemia tuollaiset jo ovat. Töihin pitää aamuisin heti lähteä niin saa huolehtia siitä, että auto on lämmityksessä kunnolla tällaisilla keleillä. Samoin kanalan lämmityksestä pitänee huolehtia useamman kerran vuorokauden aikana, että varmasti pelittää ja lämmintä riittää.
 Pakkasen paukkuessa siellä lähempänä -30 toivoisi kyllä ettei tarvitsisi mihinkään lähteä. Viikonloppuna pakkanen paukkui, mutta myös aurinko paistoi ja oli ikkunasta katsottuna todella hieno ulkoilusää. Ulos mennessä sitten kyllä varsin kylmää ja vaatetta saa olla reilusti päällä.
 
 Nätti talvimaisema kuva otettu omasta rannasta viime viikolla.
 
 
Kylmimpinä öinä ja myös päivinä olen ottanut Myrskyn ja Robinin myös sisälle lämmittelemään ja sulattamaan turkkia. Niinhän ne sanovat, että pitäisi ulkona tällaisten koirien tareta varsin kovillakin pakkasilla, kun ovat ulkokoiriksi tottuneet ja karva kasvanut sen mukaan. Kylmää vain itseä katsella niitä ulkona niin olen kyllä ottanut sisälle ja hyvinhän ne siellä sovussa yönkin nukkuvat ja aamulla on jo kiire päästä ulos. Rontilla ei ole kyllä näillä keleillä kiire ulos ollenkaan. Äkkiä pissalla käy ja sitten on jo päästävä sisälle lämpimään nukkumaan.
 

 
 
 Lintulauta on varsin matalalla meillä, mutta ei siihen kukaan ole aikaisemmin yrittänyt mennä. Kuvasin yksi päivä ikkunan takaa, kun Robin kävi vähän maistelemassa lintulaudan antimia.
 


Taisin viime talvena kuvata myös näitä koirien tekemiä polkuja tontille. Tässä taas yksi päivä huomasin uuden polun mikä on tänä talvena muodostunut jokirantaan ja pihan reunalle. Tästä ne päivittäin monta kertaa kulkevat. Näistä kuvista näkee, että kyllä sitä lunta onkin varsin vähän.

 
Kisut ne osaavat nauttia sisällä ja lämpimästä.
 

 
Joku vapaapäivä testasin leivinuunissa sämpylöiden tekemistä ja sen jälkeen laitoin uuniin lihamureketta ja lohkoperunoita. Hyvin maistui pakkaspäivänä lämmin ruoka suoraan leivinuunista.
 

 
 
Viime lauantaina neidin kanssa päätettiin leipoa vähän pullaa ja tarkoitus oli tehdä laskiaispullia. Taikinaa tuli sen verran reilusti tehtyä, että osasta tein sitten korvapuusteja. Sunnuntaina sitten porukalla juotiin laskiaispulla kahveja vaikka laskiaiseen on vielä matkaa.
 
 Niin ja edellisistä postauksista, kun voivottelin miksi en saa sämpylöitä onnistumaan niin, että maistuisivat hyvältä seuraavanakin päivänä. Joku vapaapäivä niitä taas tein ja nyt sain hieman onnistuneemman tuloksen ja sämpylöitä saattoi syödä seuraavana päivänäkin, mutta ei vieläkään minua tyydyttänyt lopputulos. Harjoittelu siis jatkuu :) Mikä siinnä on, että pulla onnistuu, mutta sämpylät takkuaa? Kenties harjoituksen puutetta. Kanat ainakin kiittävät minua tästä harjoittelusta sillä epäonnistuneet tuotokset päätyvät sitten kanojen herkuiksi.
 
 
 
Mukavaa viikon jatkoa ja pysykäähän lämpimänä!

22 kommenttia:

  1. Meillä Viski nostelee heti tassuja ulkosalla kun on vähänkin enemmän pakkasta. En tiedä mikä herrasta on tehnyt nyt niin herkkähipiäisen, vaikka aina on ollut pihalla kelillä kuin kelillä.
    Loimen heittäminen niskaan on taannut sen, että ollaan saatu ulkoilla edes vähän pidempään. Jotenkin siitä loimesta riittää lämpöä sit myös herkille tassuille.
    Ja hyvin on meilläkin kissat viihtyneet sisätiloissa! :) Kumma juttu sinänsä näillä pakkasilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Rontilla myös on yleensä loimi päällä, kun pakkanen vähänkään nousee. Kissat kyllä nauttivat lämmöstä sisällä:)

      Poista
  2. Ihana kuva rannasta! Meillä on kamalasti lunta, Luna uppoaa ihan kaulaa myöten ja saa loikkia tosissaan, että pääsee eteenpäin :) Sillekin on kyllä muodostunut ne omat polut pihalle. Mukavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuota lunta ei ole vielä ollenkaan liikaa ja hyvin pääsee kulkemaan. Polkuja on kiva kävellä ja katsoa minne ne johtavat.

      Poista
  3. Meillä on paljon lunta, yl puolmetrii. Herkkuja on teillä tehty. Mainio on tuo leivinuuni ja siellä ruuanlaittaminen. Meillä paistetaan ruisleipee tännään leivinuunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän paljon on lunta. Leivinuuni on kyllä kiva ja siinnä pitänee opetella tekemään ruokaa ja leipomaan. Ai, että ruisleipä kuulostaa hyvältä:)

      Poista
  4. Ai hitsi, eikö se resepti taikojaan tehnytkään -pitääpä kokeilla itsekin pitkästä aikaa, että onnistuuko enää itseltäkään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä sillä sain paremmat sämpylät kuin aikaisemmin ja sillä reseptillä tehtyjä syötiin vielä seuraavana päivänäkin :)

      Poista
  5. ihanat kuvat,lintulaudan tarkastaja:))
    Leivinuuni maan mainion näin pakkasilla,paitsi nyt -10,tuntuu ihan kevät-keliltä:)
    kuulostelen ,miten sämpylät onnistuu,mieleiseksi,(minulla ihan sama asia;(,,,paitsi ei enää kanoja eikä kalkkunoita.....:)
    MUkavaa tammikuun loppusia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintulaudan tarkastaja työssään:) Leivinuuni on kyllä hyvä ja sillä olisi kiva oppia tekemään kaikenlaisia ruokia ja leivonnaisia. Vaatii vain harjoittelua. Mukavaa helmikuun alkua!

      Poista
  6. Kylmyys ja kauneus ovat yhtä talvella. Olet onnekas kun sinulla on leivinuuni. Siitä tulee mieleen hohkava lämpö ja uunista tulviva ruuan tuoksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Leivinuunista tosiaan on hyötyä, että se lämmittää sekä sitä voi käytätä hyödyksi ruuanlaitossa.

      Poista
  7. Lintulaudan tarkastaja <3

    Teillä on siellä oikein kunnon talvi ja ihan kauhistuttaa tuo pakkanen, jossa meidän herra puudelimme ei kyllä pärjäisi!

    Pysykää lämpimänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä pakkanen on paukkunut talvisissa lukemissa kunnolla.

      Poista
  8. Oli oikean pakkastalven tuntua. Ja nyt sitten sataa luntaa, eilen ja tänään. Tykkään kunnon talvesta. Karvatassuilla näyttää olevan lokosat oltavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkastalvi on kyllä ollut. Parempi se kunnon talvi kuin sellaista loskakeliä. Tosin ei pakkasen kuitenkaan tarvitsisi siellä 30 huidella :)

      Poista
  9. Onpas ihanan näköisiä ruokia ja leivonnaisia :)
    Meillä tuo sekarotuinen koira (emä lyhytkarvainen collie, isä tiesmikäsekoitus) on aika "harvakarvainen", joten sille tulee vilu tosi nopeasti kovilla pakkasilla, sunnuntain lenkki jäi minimiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meillä tuo Rontti on kans lyhyt karvainen eikä juurikaan kovilla pakkasilla muuta kuin käy ulkona vain tarpeilla.

      Poista
  10. Tuo talvinen rantamaisema on todella kaunis <3 Leipomuksetkin näyttävät herkullisilta! Tuli jälkikäteen mieleen kerätä Puutarhavuosi 2018 -haasteeseen osallistuneet listaksi haasteen aloituspostaukseen. Sopiiko, että linkitän sinunkin postauksesi sinne? Mukavaa tammikuun viimeistä päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sopii linkittää. Sieltähän ne sitten kivasti voi kaikkien haasteet löytää ja käydä lukemassa :) Mukavaa helmikuun alkua!

      Poista
  11. Tuollaisilla pakkaskeleillä on kyllä hyvä huolehtia, että auto on lämmityksessä kunnolla. Onneksi lämmitys toiminut ihan hyvin aina kun on ollut kunnolla pakkasta, että on autolla päässyt lähtemään töihin. Hieno talvimaisema. https://www.planar.fi/440856803

    VastaaPoista
  12. Kovat pakkaset täälläkin ollut. Tuo onkin tärkeää, että auto on lämmityksessä. Silti meillä on ollut hieman ongelmia. Ei aivan tiepalveluun tarvinnut soittaa, naapuri nimittäin pääsi apuun. Mutta kaukana ei ollut! Toivotaan, ettei enää niin kovia pakkasia tulisi.

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)