sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

Keskikesä

Juhannus on tältä vuodelta oikeastaan ohi. Meille ei juurikaa ole kehittynyt mitään juhannusperinteitä, koska yleensä olen kaikki juhannukset valitettavasti töissä. Näin oli myös tänä juhannuksena, mutta sillä poikkeuksella kuitenkin, että juhannusaatto oli vapaata. Juhannusaatolle sattuikin todella hyvä keli ja aurinko paistoi taivaan täydeltä. Minä käytin juhannusaaton kokolailla pihalla olemiseen ja touhuamiseen. Piti harventaa kasvihuoneista tomaatin varkaita, sekä alimmaisia lehtiä. Tomaatit olivat muutenkin venähtäneet niin, että tukeminen narulla oli tarpeen. Siihen menikin aika reilusti aikaa tuossa isossa kasvihuoneessa. Keskenjäänyt mansikkamaa tuli myös tehtyä valmiiksi sekä aidattua koirien takia. Mansikat menevät parempiin suihin jos en aitaa mansikkamaata, sillä koirat tykkäävät niin mansikoista, että syövät ennen kuin kerkeää itse niitä poimimaan.

Tällä hetkellä minulla on kolme kasvihuonetta pihalla sillä taimia tuli kasvatettua aika lailla. Kurkun taimia kasvattelin myös, mutta näyttivät niin huonoilta istutus vaiheessa, että saas nähdä. Päätin nyt kuitenkin laittaa kaikki maahan mitkä vähänkään hengissä säilyivät ja katsoa kuinka käy.
 

                  Tässä uusin isoin kasvihuone                      Tässä vanhin itse tehty muovihuone
 
Tämä on vanhempi pieni pressukasvihuone.

 
Meille on tänä kesän tullut tällaisia viheliäisiä otuksia. Googlettamalla päättelisin, että olisi keltavyöpaarma. Todella iso kokoinen ja ensin luulin ampiaiseksi, mutta yhden liiskatessa huomasin ettei kyllä ampiainen ole. Näitä oli kertynyt kasvihuoneeseenkin ihan kasapäin ja siellä, kun yritin touhuta niin jalat ja käsivarret ovat täysin syöty. Puree todella kipeästi ja jää iholle sellainen pieni punainen reikä mistä purrut ja kutina on todella kova. Ilkeitä olijoita :(
 
Onko jollain antaa hyviä vinkkejä paarmojen torjuntaan??


Meillä oli viime kesänä sellainen paviljonki pihalla, mutta tuli yksi myrsky ja paiskasi paviljongin kasaan ja metalliputket ja kankaat repeytyivät. Harmitus oli suuri sillä paviljonki oli uusi eikä kerennyt kauaa olla. Tänä vuonna mietimme, että mitä tehdä. Ollakko ilman vai ostaako uusi... Paviljongissa on kuitenkin kiva istua kesäiltaisin ja nautiskella olosta. Riippumatossa myös kiva kesäisin ottaa vaikka pienet torkut, kun ötökät eivät häiritse. Mies päätti, että rakennetaan paviljongille laudoista pohja ja laitetaan metallitolpat niihin kiinni ruuveilla. Niinpä siinnä alettiin tuumasta toimeen sitten ja saatiin paviljonki juhannukseksi juuri kasattua. Sisustaksi heitettiin vain äkkiä pari tuolia missä saattoi hengähtää juhannus aatoniltana touhu päivän jälkeen. Eilen oli kova myrskytuuli ja ainakin vielä paviljonki on onneksi paikallaan. Tänä vuonna laitoimme paviljongin takapihalle mistä voi sitten jokimaisemaan ihailla myös.
Nämä kuvat ovat juhannusaatolta jolloin ilta oli todella kesäinen ja kaunis.Muutama päivä pitäisi vielä töissä puurtaa juhannuksen lisäksi ja sitten koittaa kauan kaivattu loma.
Olo on vähän kuin Robinilla kuumana päivänä, että ei oikein jaksaisi eikä kiinnostaisi.Mukavaa alkaa viikkoa lukijoille!


23 kommenttia:

 1. Vau, hyvä sato odotettavissa ;)
  Ihana koiruli on löytänyt viileän paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mitkään tuholaiset eivät iske kasvihuoneeseen. Koirat makoilevat kuumalla kelillä aina tuolla portaiden alla, kun on viilein paikka.

   Poista
 2. On sinulla mahtavat kasvihuoneet:)),ja taimet... :) (pikkusen kateudesta poskipielet vihertää:)))),ei vaikaan:))
  Onko joki-uoma vai järvi ?,(mahtavat kastelu mahdollisudet,teillä:)
  Olet kyllä tehnyt mansikkamaan viimeisen päälle,;)jännä että koiruudet tykkäävät mansikoista:).Kyllä meiäkin koiruus syö mustikoita...mutta vain sankosta...kun joku on poiminu:))),ei roskia suuhun kiitos;)))
  Ihana vilivotuspaikka,Robinilla.
  Tuo viimeinen kuva on kaunis:)))))
  ihana vanha,aitta/ja nuo keisarinkruunut:)))))
  Oikein ihanaa..kesäkuun viimeistä viikkoa!!!

  jk.minun blogissa hullunkurinen arvonta;) käyppä vilikasemassa:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joki menee tuossa takapihalla ja siitä saa kyllä hyvästi kasteluvettä. Juu koirat syövät kyllä mansikat jos niitä ei suojaa. Osa syö vain kypsät, mutta osalle kelpaa kartitkin. Minä kävin arvontaan osallistumassa :)

   Poista
 3. Saat kasvihuoneisiin mahtumaan paljon herkkuja! Hienot jokimaisemat!! Hyvää alkavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä niihin taimia mahtuu kasvamaan, mutta toivottavasti ei mikään kasvitauti iske.

   Poista
 4. Ompas siulla kasvihuonetilaa! Suat runsaasti syötävee noista. Mansikkamuakin on iso. Meillä ennenmuinoin hiehot karkasivat aijasta ja mänivät nuapurin just istutetulle mansikkamualle. Mie olin ihan kauhuissani miten ne on polokeneet muovit tohjoks! Vaan nepä olivat käytäviä pitkin kulukeneet ja vahinkoa ei tullu! Säikäyksellä piästiin. Kyllä ne koirien kynnetkin muoviin pystyy ja vielä kun tykkeväät mansikoista, on parempi olla aijattuna mansikat. Mukavoo lommoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt tuli laitettua kasvihuoneita reilusti, kun taimien kasvatuskin lähti vähän lapasesta :)Hiehot onkin vähän isompia mansikkarosvoja kuin koirat, mutta molemmat saa tuhoa kyllä aikaan..

   Poista
 5. Minä luulin, että linnut ja lapset kävivät viime kesänä hotkimassa kaikki mansikat, mutta pitääpäs tänä kesänä pitää silmällä tuota nelijalkaistakin :D Mahtavasti teillä on kyllä kasvihuonetilaa, tulee yllin kyllin syötävää, vaikka kaikki taimet eivät tekisikään satoa. Hienot jokimaisemat! Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu koirat meillä syövät mansikat jos vain käsiksi pääsevät. Kartitkin menee toisille joten pitää suojata tosiaan hyvin jos aikoo itse saada jotain:) Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Aivan mahtava sato tulossa! Teillä on kasvihuonetilaa ihan kadehdittavan paljon.:) Mukavaa kesäkuun viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin ettei vain mikään kasvitauti iske. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 7. Oman maan sato maistuu niin paljon paremmalta kuin kaupasta ostettu! :) Kaunis jokimaisema!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä itse kasvatetut maistuvat paremmalta :)

   Poista
 8. En ole vielä keksinyt mitään keinoa paarmoilta suojautumiseen, muuta kuin riittävän paksut vaatteet ja sehän ei taas kesäkuumalla ole mukavaa. Paarmat ovat ihan yhtä ikäviä kuin hirvikärpäset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paarmat ovat kyllä yhtä kurjia kuin hirvikärpäsetkin.

   Poista
 9. Reilu määrä kasvihuoneita, joten satoakin tiedossa sen mukaisesti.
  Paarmat ovat tosi kiusallisia ja niiden häätöön ei oikein taida olla toimivia konsteja.
  Paviljonki näyttää kutsuvalta ja jokimaisema hyvin kauniilta.
  Mukavaa loppukuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneita tuli vähän reilusti laitettua tänä vuonna :)

   Poista
 10. Vitsi mitkä kasvihuoneet sulla!! <3
  Mä oon niin kade kaikille jotka jaksaa touhuilla puutarhassa. Mä vielä odottelen sitä viherpeukalon puraisua... ;)
  Ja oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa!!!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania kesäkuvia blogi pullollaan. Työtä riittää isoissa kasvihuoneissa ja toivotaan, että syksyllä runsas sato palkitsee aherruksen.

  VastaaPoista
 12. Kyllähän niissä työtä riittää, mutta jos tulis satoakin vähän:)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)