torstai 9. toukokuuta 2013

Pihan suuria muutoksia

Viime syksynä muutettiin tänne "mökille" ja silloin pihaa kaivettiin vähän auki, että saatiin vesijohto talvikuntoon. Piha on ollut siis yhtä murakkoa ja epätasaisuutta ja kaikkea muuta sen jälkeen. Edelleen piha on muralla, mutta se on tasainen ja muotoiltu juuri oikein ja sopivasti ja odottaa sopivaa hetkeä kylvää nurmikko. Tämä kaikki oli mahdollista ainoastaan sillä, että isäni omistaa kaivinkoneen ja veljeni on mestari käyttämään sitä ja saa aikaan hieno jälkeä ja hyvännäköistä pihaa:) 

Tämän näköistä oli aamutuimaan, kun pihalle oli jo ajettu monta monta kuormaa multaa. 
Aiemmin kirjoittelinkin tänne, kun oli lunta vielä maassa, että tähän kohtaan haluaisin kiviaidan joka katkaisisi pihan sitten siihen tuolta nurkalta. Voi sentään ja hieno kiviaita siihen saatiinkin. Kyllä tuolla kaivinkoneella niin kevyen näköisesti kivet liikkuivat. Ei kyllä ilman tuota olisi kiviaitaa noin isoista järkäleistä saanut. Nyt sitten piha katkeaa siihen sopivasti ja on pieni hidaste ainakin neidille ja Rontille :)


 Tässäpä vielä kuva kiviaidan valmistuttua. Juuri sellainen kuin olin ajatellutkin. Hyvin osasi velipoika kivet valita ja asetella.t Meinaan kyllä miellytää silmää :)
 Tässäpä sitten ns. etupihaa jo hyvästi sliipattuna.
 Päivän päätteksi kävin vielä iltasella kameran kanssa ihailemassa pihaa ja suunnittelemassa mitä  mihinkin tulee. Olin kyllä tosi tyytyväinen millainen pihasta tuli. Näissä kuvissa näkyy, kun sain vähän jo harattua pihaa kylvöä varten. Tänne nurkkaukseen missä on enemmän maata ja mitä ei ole tasoitettu niin tulee minun hyötytarha:) Tuo nurkkaus on niin lämmin, että siellä pitäisi hyvin kasvaa vihannekset ja muut herkut.

Tässäpä meidän iso hieno pihakivi. Moni olisi varmaan halunnut, että tuo kivi haudataan maan alle kaivinkoneen voimin, mutta minä en. Minä halusin tuono kiven paraati paikalle pihalla:) Velipoika tuumasi, että on siinnä ainakin pihakivellä kokoa ettei tuuli ainakaan vie. Alussa kivi oli hieman eri paikassa, mutta päivän aikana sille muotoutui uusi paikka ja siihen se sitten kaivinkoneen voimalla siirrettiin. Nyt kivi saa siinnä paistatella päivää hyvällä paikalla. Jos joku ihmettelee näitä kivijuttuja ja kiviaitoja niin olen aina tykännyt kivistä. Siis luonnonkivistä ja halunnut käyttää niitä erinäisiin paikkoihin. Nytkin minulla on jos minkäkinlaista pientä kivikasaa joka nurkalla odottamassa käyttöä. Olen aina mielissään jos maasta lapion avulla löytyykin hyvän muotoinen kivi:) Aistittavissa siis pientä kivi hulluutta kait, mutta ne on niin hienoja ja niistä voi kehitellä kaikenlaista. Nyt sitten odotellaan, että tulee sopiva hetki kylvää nurmikko ja jännätään miten se alkaa kasvamaan:)
Vielä loppuun kuva Rontista ja sen uudesta lelusta. Vapun aikaan olimme etelä-suomessa päin ja sieltä se viimein sitten löytyi:) Olen nimennyt sen koirien kahvakuulaksi, koska onhan siinnä samaa muotoa kuin ihmisten kahvakuulassa. Kooltaan tämä on isompi, kevyempi ja pehmeämpi. Rontti on ihan hulluna tähän uuteen leluunsa. Olin sitä jo hetken aikaa metsästänyt, kun olin nähnyt että ainakin boksereiden keskuudessa se on kovaa huutoa. Niin kyllä on sen saattoi ensi kosketuksella nähdä Rontista. Siitä saakka "kahvakuula" onkin ollut kovassa käytössä päivittäin. Alunperin tämä pallo on tarkoitettu hevosille ja hevostarvikkeiden seasta yhdestä kaupasta tämän bongasinkin.
 Näin sitä on hyvä kahvasta kannella.
 Pidän tässä vähän taukoilua "kahvakuulailusta", mutta ei parane kuulaa päästää kuitenkaan silmistä pois :)
 
 

12 kommenttia:

 1. Kyllä kaivurimiehet saa ihan mahtavaa jälkeä aikaseksi.Tulin sen jo viime kesänä huomaamaan,että velipoikasi on tarkan työn tekijä.Kivijutut on ikiaikainen pihakoristus ja nyt jotenkin tulleet taas muotiin.Kunhan kesä etenee,niin tulee varmasti komea piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kaivurilla saa niin nopeasti hyvännäköistä jälkeä ja kivetkin liikkuvat keveästi:)

   Poista
 2. Hieno kiviaita! Ja mukavaa, kun sait ison kiven myös pihalle. Kivet on hienoja ja mua ne viehättää myös, samoin kivikkokasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kivet on kyllä mun mieleen:) Tarkoitus olis vähän kivikkokasveja laitella yhteen kohtaan kans, että tulis oikein kivokkokukkapenkki. Saa nähä mitä saa aikaiseksi vain ja mihin aika riittää.

   Poista
 3. Komeaa jälkeä on pikkuveli saanut aikaan. Jyräisköhän se meillekin kiviaitaa tekemään...? Aloitettiin viime kesänä sitä, mutta joudutaan tyytymään välineiden puuttuessa hieman pienempiin möhkäleisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla teillä vähän turhan pitkä matka:) Joo ei noin isoja kiviä kyllä ilman koneita siirrellä. Niin kevyen näköisesti ne nousivat kaivurilla. Ei sitä itse jaksa kovinkaan isoa kiveä kantaa tai nostella. Tsemppiä teille kiviaidan tekoon!

   Poista
 4. Oon samaa mieltä, että sun velipoika taitaa kyllä tuon kaivurin käytön. Meilläkin takapiha oottaa ruohon seimeniä niin silosena, kun se kaivurin kans viime syksynä tasotettiin. Hienon näkönen piha tulossa ja kivet on kyllä mukava koriste-elementti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläl se osaa hyvää jälkeä tehdä:) Täällä nyt kans odotellaan, että maa vähän kuivais niin vois siemeniä kylvää pihalle. Kivet on kyllä niin mun mieleen:)

   Poista
 5. Teilläpä onkin ollut hiukan suurempi projekti, mutta hyvältä näyttää ja kivet onkin parasta siirtää kunnon vehkeellä. Oikein aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vähän isompi projekti meneillään, kun uusiksi koko piha. Kivien siirtoon on kyllä ehdottoman hyvä peli tuo kaivinkone:) Hyvää viikonloppua sinullekkin ja toivotaan aurinkoa:)

   Poista
 6. Minäkin pidän kivistä ja viime syksynä kaivinkoneella aidan tapaista yritettiin saada aikaan. Koneen käyttäjällä täytyy kuitenkin olla "silmää" työhön. Meillä kävi niin, että jouduin kesken projektin lähtemään tunniksi pois ja lopputulos ei miellytä lainkaan! En kehdannut sanoa mitään, kun homma oli jo tehty, mutta yritän saada jotain konetta korjaushommiin. :(
  Tuo iso kivi on ihana. Siihen jotain havukasvia ympärille ja talvella kynttilälyhty...

  VastaaPoista
 7. Kivet viehättävät kyllä minua. Mitenkähän nuo havukasvit menestyvät kuumalla ja aurinkoisella paikalla? Sittenhän ne koristasivat kiven ympärystää myös talvella, jos vain menestyisivät tuossa.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)