sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kesää kohti

 Talveen on mahtunut paljon ja kesä kolkuttelee ovelle. Meillähän on tosiaan sivutoiminen koirasafari yritys ja talven kaikki vapaa-aika meni kyllä koirien ja muiden eläinten kanssa touhuten. Tänä talvena meillä oli lunta, joten saatoimme vastaanottaa iloksemme myös asiakkaita. Asiakkaita kävi ihan mukavasti ja löysivät meidän aika hyvin vaikka emme kauheasti ole vielä markkinoineetkaan palvelua. 








Meillehän tosiaan syntyi juuri ennen joulua ensimmäinen siperianhysky pentue :) Pennut kasvavat ja voivat hyvin. Kovasti ollaan pentujen kanssa touhuiltu, että saadaan niistä tulevaisuudessa hyvät koirat koiravaljakkoon.


Pennut ovat hyvin kiinnostuneita tontinvahdeistamme Myrskystä ja Robinista.




Kaiken kiireen keskellä olin vähän myöhässä kevään kylvöjen kanssa, mutta nyt on taas talo täynnä taimia. Tälle kesää piti rakentaa iso ja kunnollinen kasvihuone vanhojen pienten tilalle, mutta toisin kävi. Keväälle/kesälle on suunnitteilla kiireellisimpiä projekteja, joten ajattelin kunnostaa vielä vanhat kasvihuoneet ja istuttaa taimet sinne. Tehdään sitten rauhassa ja hyvin uusi kasvihuone, että tulee kestämään pitkään.

Muuten eläin rintamalla navetalla on jonkun verran muutoksia tullut. Kanoja on aika paljon ja tipuja syntyi talvella myös. Viime syksynä kanaharrastajan unelma toteutui ja löysin itselleni riikinkukko parikunnan :) Viime syksynä meille muutti tämä pariskunta ja voinkin kirjoitella ja esitellä tarkemin pariskuntaa toisessa postauksessa.

Meille on muuttanut myös useampi aikuinen pupu, kun edelliset omistajat eivät voineet niitä pitää. Nyt meillä on yhteensä 5 pupua navetalla. Roduiltaan ne ovat leijonanharjas ja leijonaluppa. Aikuiset puput jotka meille tulivat olivat hyvin arkoja ja yksi jopa hieman vihamielinen kaikkea kohtaan, mutta nyt ovat kesyyntyneet kivasti, kun niitä on käsitelty ja äksy pupukin on muuttunut lempeäksi :)




Tässä meidän komistus :)


Silkkikana hautoi talvenaikana kolme poikasta ja adoptoi hautomakoneella haudotut tiput myös mahtavasti. Tämä on oikea äitikana :)





Tänä keväänä haudoin ankanmunia aikaisemmin, kun viime vuonna ja nyt meillä on 5 ankanpoikasta. Ankanpoikasia pitää uittaa päivittäin, että saavat vettähylkivän höyhenpeitteen. Me olemme uittaneet nukun ammeessa lämpimässä vedessä ja sen jälkeen kuivanneet pyyhkeellä ja lämpölampun alle lämmittelemään.




Pitkä tauko taas takana blogin kirjoittamisesta, mutta toivottavasti lukijoita on vielä kuulolla. Mukavaa kevään odotusta kaikille lukijoille!


4 kommenttia:

  1. Ihana kuulla Sinusta,ja Kissankulman touhuista:))
    Suloisia nuo koiravauvat..kasvaneet:)
    VOI MITEN paljon kaikkia ihania eläimiä.Riikinkukot!!,Silkkikana,pikkutiput.,puput ja niin suloset ankat
    Ja kaunein "pääsiäiskuva mitä ikikuuna päivänä oon nähny".🐇🐹🐥🐤

    huh`` pakkasta-32 ,

    Mukavaa kevään odotusta!.Kissankulmaan!🤗🐰🐹🐕🌞🌷

    ..odotan mielenkiinnolla riikinkukkotarinaa

    VastaaPoista
  2. Teillähän on siellä ihana farmi! Kaikki pienemmät eläimet on niin eksoottisen kuulosia ja hellyttäviä. Mukava kun teillä kävi asiakkaita tuossa koirasafarilla, ikävältä on kuulunu noitten pohjosen valjakoiden vaikeuksista. Jospa se silläkin vielä iloks muuttus! Kyllä siulla puuhoo riittää kaikkien hommien kanssa!

    VastaaPoista
  3. Onpa monenlaista vipeltäjää Kissakulmalla. Hienoa, että koirilla on ollut töitä näin poikkeuksellisena aikana.
    Suloisia nuo puput.

    VastaaPoista
  4. Hyvää Joulua !
    koko Kissankulman väelle!

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)