lauantai 26. tammikuuta 2013

Sen piti olla normi lauantai ja normi siivous....

Tapahtui noin kolme viikkoa sitten...Aikaisemmin en edes ole jaksanut kirjoittaa.
Sen tosiaa piti olla normi lauantai ja normi siivouspäivä, mutta tosiaan toisin kuitenkin kävi. Olin puistanut mattoja ulkona ja heittelin niitä sisälle. Niinkuin monesti muulloinkin, kun mattoja heitetään sisälle ovat kissat mattojen kimpussa heti eteisessä. Niin tälläkin kertaa, mutta huonolla menestyksellä. Eppu oli liian lähellä ovea enkä huomannut ollenkaan, että sen häntä olikin oven välissä. No Laitoin oven kiinni ja sen jälkeen Eppu ampaisi karkuun ja  mouraisi. Säikähdin vietävästi ja juoksin Epun perään. No näky ei ollut silmää hivelevä. Epun hännän päästä oli repeytynyt karvat kokonaan pois, kun häntä jäi oven väliin :( Ei muuta kuin äkkiä puhelin kouraan ja soitto eläinlääkärille. Onneksi pääsi päivystykseen samantien. Hännänpää oli kuoriutunut ihan verille jäädessään oven väliin. Eläinlääkäri totesi, että häntä suurella todennäköisyydellä tulehtuu ja tulehdus leviää pian koko häntään. Eli paras vaihtoehto oli, että häntä amputoidaan siltä osin, kun se oli menettänyt karvansa kokonaan. No niinhän siinnä sitten kävi, että eläinlääkäri lyhensi Epun häntää ehkä  n. vajaa 10 senttiä. Ompeli sinne päähän 6 tikkiä ja paketoi hännän. Antoi antibioottikuurin ja kipulääkettä päälle. Sanoi, että näillä pitäisi kaikki sujua ihan hyvin eikä mitään pysyvää haittaa kissalle jää vaikka häntä onkin vähän lyhyempi. Minua kyllä harmitti niin vietävästi, että en tarkemmin katsonut oven väliin, kun mattoja sisälle heittelin. Eläinlääkäri sanoi, että tikit pitää olla pari viikkoa ja sen jälkeen ne voi joko itse poistaa tai ajan kanssa ne sulaavat itsestään. No totesin, että minä en kyllä ainakaan ilkeä niitä poistamaan alkaa.
Eppu antoi ihmeen hyvin olla teippauksen hännässä ja se pysyikin siinnä monta päivää. Kauluri ei juurikaan Epun menoa haitannut. Olihan sillä kaulurista jo aikaisemmin kokemusta. Eristyksessä Eppu piti pitää muista kissoista ja Rontista ettei kukaan päässyt sitä nuolemaan. Muut kissat eivät juurikaan kyllä Epun hännän haavasta välittäneet, mutta Rontti olisi tietenkin mennyt vähän kaveria nuolemaan. Jossain vaiheessa näytti, että haava ei parane ja ajattelin, että uus lääkärireissu on tiedossa, mutta onneksi olin väärässä.  Haava on parantunut hyvin eikä hännän tikit enään vaivaa Eppua ja menokin on taas normaalia. Nyt vain odotellaan, että karva kasvaa takaisin siihen osaan mistä piti leikata pois siteiden tieltä. Sitten kun karva on kasvanut takaisin pitäis hännän näyttää ihan normaalilta joskin vähän lyhyemmältä kuin aikaisemmin, mutta kyllä siinnä onneksi kuitenkin pituutta vielä on jälellä. Eläinlääkäri tuumasi Eppua hoitaessa useasti, että johon on iso ja hyvän kokoinen kissa, harvinaisen iso :) Minusta se on ihan normaali eikä mitenkään iso, mutta ehkä sitten vähän kookkaampi.

Tässä Eppu tullut juuri kotiin eläinlääkäristä ja nukutusaine vielä vaikuttaa.
Laittoi se eläinlääkäri sydänteippauksen Epun häntään...
Eppu sai heräillä rauhassa ja sitten tokkurassa laitettiin se omaan häkkiin vielä vähäksi aikaa keräämään voimia. No Rontillahan sitten olikin hätä, että miksi hänen kaverinsa on häkissa ja vielä tuollainen tötterö päässä. Osasin arvatakkin ja siksi seurasin tilannetta... NImittäin kun tuo Rontti on sellainen oven avaaja ollut aina... Niinpä se vähän aikaa hampailla kokeili Epun häkin ovea ja kas kummaa vapautti kaverinsa häkistä. Kyllä ensin Rontin piti nostaa vähän häkin kahvaa, että saa siitä hampailla kiinni ja sen jälkeen vielä osata vetää salpaa taaksepäin, että ovi avautuu. Niin se teki kaksi kertaa tässä mun silmien alla. Aina Eppu vain palautettiin takasin häkkiin, koska Rontti olisi heti alkanut nuolemaan kaveriaan ja se oli nimenomaan kiellettyä. Niinpää Eppu saikin sitten viettää ensimmäiset päivät eristyksessä kylppärissä/saunassa. Nyt onneksi kaikki on hyvin ja kukaan ei enään kiinnitä Epun häntään huomiota eikä ole sen kimpussa. Nyt odotamme vain, että karva kasvaa takaisin. Ei näyt Eppu saaneen traumoja asiasta sillä sen luonne ja käytös on pysynyt kyllä samanlaisena onnettomuudenkin jälkeen. Tästä edes tarkistan kyllä ovea kiinni laittaessa, että kissoja ei ole lähimaillakaan! Oli kyllä sen verran huono ja iljettävä kokemus. Onneksi eläinlääkäri oli hyvä ja saatiin hyvää hoitoa!

Tässä Rontin vapautus yritys..

Tämän näköinen on Epun häntä tällä hetkellä. Vähän sellainen antennin tyylinen, kun karva ei ole vielä kasvanut takaisin. Mutta hyvin siisitin näköinen häntä on nyt.

5 kommenttia:

 1. Voi hyvä tavaton mikä episodi... Onni onnettomuudessa, ettei käynyt pahemmasti ja että häntä näyttää paranevan! Eläimet lienevät aika sopeutuvaisia otuksia ja varmasti Eppu tuohon tottuu.

  VastaaPoista
 2. Sitä sattuu ja tapahtuu ja kiireessä vielä herkemmin.Nykyään noita lemmikeitä hoidetaan oikein elukkalääkärillä.Eipä ois ennen tullut kuuloonkaan,vaan olis annettu olla ja odotettu paraneeko vai annetaanko "nuijanukutus".Mutta nykyään ihmiset ovat valveutuneempia ja ehkä se on ihan hyvä asia.

  VastaaPoista
 3. Mun käy niin sääliks Eppua! :( voi pientä parkaa sentään! :) onneks kuitenki on paranemaan päin :)

  VastaaPoista
 4. Joo oli sellanen episodi tosiaan. Onneksi eläinlääkäri oli lähellä ja päästiin heti sinne. Kyllä Eppu jo on ihan oma itsensä mitä nyt vähän karvaa puuttuu hännän päästä muuten kaikki on tällä hetkellä hyvin.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)