Tammikuu on selätetty ja helmikuu alkanut. Näin helmikuun alkuun aurinkokin on näyttäytynyt aika kivasti, mutta pakkanen on paukkunut edelleen ja tuulen kera ollut varsin purevaa. Helmikuussa herkutellaan aina laskiaispullilla ja runebergintortuilla. Viime postauksessa näkyi jo vilaus laskiaipullista, mutta tänään on leivottu runebergintorttuja. Päätin tehdä perinteisiä runebergintorttuja sekä sitten tällaisella uudella muotilla millä saa tehtyä täytetty torttuja. Ai, että olivat täyteyt runebergintortut kyllä hyviä :) Täytteenä oli kerma-appelsiinituorejuusto sörsseli.
Meidän kanat ovat olleet tuottoisalla tuulella melkein koko talven, mutta niin ovat olleet viiriäisetkin. Viiriäisenmunia oli kertynyt jääkaappin aika paljon ja ajattelinkin kokeilla miten niistä onnistuisi leipominen. Etsin netistä tietoa ja sain selville, että viisi viiriäisenmunaa vastaa yhtä kananmunaa. Tuumasta toimeen ja päätin tehdä perinteisen unelmatortun, mutta käytin viiriäisenmunia. Niinpä rikoin 20 viiriäisenmunaa taikinaa varten.
Siellä ne pienet keltuaiset yleiskoneen kulhossa ovat ja odottavat vatkaamista. Tein huomion, että viiriäisenmunia kesti vatkata hieman kauemmin kuin tavallisia kananmunia. Taikinasta tuli hyvä ja sitä tuli riittävästi. Unelmatortusta tuli kuohkea ja se onnistui oikein hyvin.
Tällainen oli lopputulos.
Vielä viikonlopun herkkuruoka. Itse tehdyt hampurilaispihvit sekä hampurilaissämpylät ja kyllä oli muuten hyvää :) Ens kerralla pitää tehdä vain isommat nuo hampparisämpylät.
Tässä sitä helmikuun aurinkoa :)
Mukavaa helmikuuta lukijoille!
Mitä herkkuja! Nyt tuli nälkä! Ja ihania lumimaisemia ja eläimiä, aika ihana talvi ollut tähän asti.
VastaaPoistaTalvi on tähän mennessä ollut ihan talven tuntoinen kyllä. Lunta on saatu viime päivinä varsin reilusti.
PoistaHelmikuu ja sen myötä lisääntyvät aurinkoiset päivät ovat ihania.
VastaaPoistaHerkulliset leipomukset.
Kyllä on ollut kiva huomata kuinka päivä on pidentynyt ja aurinkokin pilkistänyt :)
PoistaHerkkuja!!,vesi tippuu suupielestä:)
VastaaPoistaKääretortusta näkee on kuohkea!!!ja hyvää!!!
Minkälainen vuoka /saako tavallisista kaupoista?vai oletko tilannut netistä? mielenkiintoinen!
Ihanasti aurinko paistaa noihin keltaisiin tulppaaneihin,kuin tupla-aurinko!
Valo lisääntyy,,,,kevättä kohti mennään:)
Mahottoman kauniit talvikuvat.
:) mitä vanhempi edellä ,sitä nuorempi perässä:)
Mukavia helmikuunpäiviä!,Kissankulmaan!!
Kääretorttu onnistui kyllä hyvin viiriäisenmunistakin. Olen tilannut tuon täytettyjen runebergien vuuan kinuskikissan nettikaupasta. Työläitä olivat tehdä. Niillä voisi tehdä jotain muutakin täytettyjä leivoksia. Mukavaa helmikuuta sinulle!
PoistaEilen oli Valon päivä. Se kertoo, että valo on lisääntynyt ja huomaahan sen.
VastaaPoistaUnelmatorttu viiriäisenmunista kuulostaa luxukselta. Herkullisen näköistä ja varmaan makuistakin.
Kyllä sen huomaa, että valo on lisääntynyt. Ensimmäisenä sen huomaa siitä, että työpäivän päätteeksi ei ole säkkipimeää. Unelmatorttu onnistui kyllä viiriäisen munista tehtynä.
PoistaNam, herkullista! Itse tulee ostettua parit Runebergin tortut kaupasta, itse en saa aikaseksi.
VastaaPoistaSaahan ne kaupastakin hankittua ja hyviä ovat. Itse piti testailla tuota vuokaa ja samalla tehdä vähän perinteisimpiäkin.
PoistaHei tulin visiitille. Kiinnostava tuo sinun muottisi. Mistä niitä saa ostaa? Hyvännäköisiä leipomuksia ja viiriäisenmunat on varmasti myös upeita muussakin ruuassa esim.salaateissa. Minulla on puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.
VastaaPoistaKiva, kun tulit visiitille ja jätit kommenttia. Tervetuloa toistekkin :) Muotin olen ostanut kinuskikissan verkkokaupasta. Muotilla voi tehdä myös muitakin täyteleivoksia. Minä tulen sinun blogiisi vastavierailulle.
PoistaOmpas kauniit maisemakuvat. Herkulliset leivonnaiset varmasti. Viikonlopuks tein runebergin kakkuvuassa. Vietiin piäkaupunkiseuvulle männessämme. Tännään paistan perinteiset kotijoukoille.
VastaaPoistaMinä en olekaan kokeillut tuota kakkuvuuassa tehtävää runebergintorttua, mutta katsonut että paljon sellaisia tehty on ja ohjeita näkee.
VastaaPoista