lauantai 9. helmikuuta 2019

Arkivapaapäivä

Viikonloppu töiden takia minulle sattuu myös arkivapaapäiviä mikä on oikeastaan aika kiva juttu. Arkivapaista nautin yleensä ulkoillen koirien kanssa, tehden juoksulenkkejä tai vain nauttimalla siitä hiljaisuudesta ja rauhasta kotona yksin. Saa tehdä tai olla tekemättä omia juttuja. Yleensä puuhaan myös rästiin jääneet kotityöt vapaapäivinä. Eilen oli tällainen arkivapaapäivä. Olisi pitänyt siivota ja tehdä vähän kotitouhuja, mutta jotenkin oli saamaton olo ja halusi tehdä jotain ihan muuta. Ulkoilin koirien kanssa aamupäivästä, kun neiti oli koulussa. Nautin omasta rauhasta ja keittelin pannullisen teetä ja nautin sen lahjaksi saamastani ihanasta uudesta muumi teekannusta :) Koirat tulivat sisälle sulattelemaan tassunsa ja olivat väsyneitä ulkoilusta joten rauhaa piisasi. Join teetä keittiön puusohvalla lampaantaljan päällä istuen ja avasin pitkästä aikaa kirjan ja luin :) Tein siis jotain normaalista poikkeavaa :)
 
Hain neidin iltapäivällä koulusta ja päätin, että tehdään myös jotain normista poikkeavaa. Syödään välipala ulkona nuotion ääressä. Niinpä pakkasin reppuun eväät ja otettiin puut mukaan. Menimme meidän lähimetsään joka kuuluu myös koirien reviiriin missä liikkuvat vapaana. Näinpä sitten koirat lähtivät myös nuotioretkelle mukaan. Nuotio syttyi hyvin ja makkaraa paistettiin ja kaakaota juotiin. Ei varmaan yllätys ollut, että koirat olivat varsin kiinnostuneita makkaroista :)
 
 
 
 
Aamupäivän ulkoilua koirien kanssa. Nyt sitä lunta on tullut muutaman päivän aikana meillekin ja varsin paljon. Koirat ovat taas pää lumen alla myyriä ja hiiriä etsien.
 

 
Meidän rantapellolla mikä kuuluu koirien reviiriin niin menee keskellä peltoa polku jota pitkin koirat kiertävät reviiriään. Vaikka kuinka lunta tulee niin samaa polkua aloittavat tallaamaan lumen tulon jälkeen. Rontti oli mukana, mutta ei poistunut polulta lumihankeen.
 

 
 
Koirat tulivat sulattamaan tassunsa kodariin ulkoilun jälkeen. Tässä on kaksi eri kuvaa eri päiviltä. Tarkkaa on koirilla, että jokaisella pitää olla oma matto/peti, kun kodariin tulevat. Ei tarkoita, että aina pitää olla sama matto eikä sillä matolla kokonaan nukuta. Riittää vaikka, että pelkästään tassu on maton päällä kertomassa, että tämä on minun. Ei tule paikosta kärhämää, kunhan vain on kolme mattoa niin sovussa jakavat keskenään:)
 

Saimme tällä viikolla myös iloisia uutisia Myrskystä. Käytin Myrskyä virallisissa lonkka ja kyynärkuvissa edellisellä viikolla. Kuvat lähtivät kennelliittoon ja kovasti odottelin millaista postia sieltä saatiin. Nopeasti tulokset tulivat ja saimme todella hyviä uutisia :)
Myrskyn lonkat A/A ja kyynärät 0/0.
Paremmat ne eivät olisi voineet ollakaan. Nyt sitten katsotaan haluaako joku tulevaisuudessa käyttää Myrskyä jalostukseen, koska on varsin terve koira. Tämä tarkoittaa myös sitä, että olen alkanut selaamaan koiranäyttely kalenteria ja aikomus viedä Myrsky keväällä/kesällä viimeistään johonkin näyttelyyn myös.
 
 
Tällä viikolla tuli myös niitä lisävuosia mittariin, mutta eipä niitä tällä iällä juuri suuremmin juhlisteta. En edes ennättänyt leipoa mitään kakkua, kun oli niin kiire viikko. Kävin kaupan pakastealtaasta hakemassa daim-kakun jossa oli mousse täyte. Hyvää oli kakku kyllä ja varsin makeaa. Ihana muumiteekannu löytyi paketista minkä neiti omasta huoneesta kaivoi esille. Neiti oli mummun avustuksella hankkinut lahjaksi kannun. Kyseli joskus aikaisemmin, että keräätkö vielä muumikannuja :) Teekannu pääsi heti seuraavana päivänä testiin. Kyllä oli hyvä ja ihana kannu. Kannussa on teesihti sisällä mihin voi laittaa teelehdet ja kuumavesi päälle niin siellä saa hautua. Itse en ole koskaan juonut kahvia niin tämä teekannu on juuri oiva minulle ja muutenkin, kun kerään näitä muumimukeja ja kannuja.
 
 
 
Mukavaa viikonloppua lukijoille!
Nautitaan talvesta ja tehdään lumitöitä:)
 

18 kommenttia:

 1. Onnea!❤ Ihana tuo kannu. Ja ihania ne koirat mattojensa kanssa :) Onnea lonkkatuloksista, ihan huiput!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä arkivapaalta. Ja ihana tuo teekannu. En oo tiennytkään, että tuommoisiakin on Muumi-sarjassa olemassa. Lapiohommia kyllä riittää, melkein jo kyllästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on vähän erilainen kannu ja aika kiva kyllä:)

   Poista
 3. Kyllä alkoi tehdä mieli nuotiomakkaraa! Harmi kun huomenna sataa vettä, niin ei taida onnistua. Hieno teekannu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuotiolla paistettu makkara maistuu hyvältä:)

   Poista
 4. Kiva kun jätit kommentin blogiini, niin löysin tänne! Onpas teillä katras :). Hienot lonkkatulokset saitte. Kannattaa ehdottomasti käyttää näyttelyissä, jos jalostuksessa käyttö kiinnostaa. Meillä kävi toisinpäin: meillä kun on vähän harvinaisempi rotu ja ulkomailta hyvästä suvusta tuotu, niin monet kotimaan tämän rodun kasvattajat kannustivat, että menkää näyttelyihin. Yllätykseksemme koiramme voitti nopeasti sertejä ja pokaaleja, lähinnä kaiken, mistä kisasi, mutta sitten toisessa lonkassa tuli muistaakseni B tai C, eli ei voi käyttää jalostuksessa. Se ei meitä haitannut niin paljon kuin niitä kaikkia kenneleitä, jotka koiraamme kärkkyivät :). Nyt koira on jo 10 vuotta eikä menoa hiljennä vieläkään mitään. Kuten tuolloin jo eläinlääkäri totesi, nämä tulokset ovat vain jalostuksen kannalta kiinnostavia, näin hyvälinjaisella koiralla ei koskaan tule olemaan tuosta B-lonkasta ongelmia elämänsä aikana, jos pysyy hyvässä kunnossa ja liikkuu paljon. Onneksi näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vastavierailulle:) Lonkkatulokset kyllä ylittivät odotukset:) Näyttely kalenteria vähän jo selattu. Kyllähän se tahtoo olla, että kun koiria jalostetaan niin terveystulokset siitä kärsivät. Meidän vanhalla bokserillakin on C/C lonkat eikä jalostukseen voinut käyttää. Hyvin on tähän asti mennyt eikä mitään ongelmia ole lonkkien suhteen ollut.

   Poista
 5. Mikä siinä ,onkin että ulkona ,paistettu makkara,maistuukin niin hyvältä.
  selvästihän näkee että .jollakin toisellakin tekis "pikku-makkaran "palasta mieli:)
  Kaakao,talven ulkoilU JUOMA NUMERO 1.

  vai hiiriä:)))
  Onko koiralla joku ikä hierargia.antavat vanhan koiran mennä ensin?
  Kaunis uusi tee-kannu!
  ..ja Myöhästyneet Onnen toivotukset!! (välivuosiahan ...ne oli..)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!Kissankulmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä ulkona eväät maistuvat hyvältä. Robin oli kovasti makkaran perään ja olisi halunnut oman osuutensa paistetusta:) Kyllä nämä vanhusta kunnioittavat ja vähän jos Rontti vanhus rähisee niin annetaan periksi. Kait se ikä sen tekee sillä eivät ole lähteneet haastamaan. Molemmathan pesisivät Rontin mennen tullen on koko ero niin valtaisa kuitenkin.

   Poista
 6. Sielläpä on mukavia tunnelmia. Nuotioretki metsään kuulostaa niin hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli pientä vaihtelua arkeen ja eväät ulkona maistuvat aina hyvälle :)

   Poista
 7. Onnea merkkipäiväsi johdosta. Saitpa kauniin muumikannun lahjaksi.
  Mukavaa viikon jatkoa.

  VastaaPoista
 8. Kivoja tunnelmia nuotioretkellä ja teehetkellä.

  VastaaPoista
 9. Ompa teillä ollu herkut! Onnittelut merkkipäivän johdosa.

  VastaaPoista
 10. Ihanat koiruudet, kävin katsomassa huvikseni mitä tänne kuuluu ja näkyy, tuo mastiffi on hurmaava.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)