perjantai 15. helmikuuta 2019

Kylvöjä aloitettu ja ystävyys ei karvoihin katso

Hyvää ystävänpäivää!
(hieman myöhässä)
Ystävyys ei karvoihin katso ja ystävyyttä voi olla monenlaista.
Eilen ystävänpäivän kunniaksi lupasin neidille, että paistetaan vohveleita ja herkutellaan.


Ystävyys ei tosiaan karvoihin katso. Meidän Tuikku siinnä taas leikkii Robinin hännällä. Mikäs sen parempaa, kun Robin heiluttaa häntää niin Tuikku tassulla ottaa kiinni. Robin ei välitä Tuikusta mitään vaan välillä vain katsoo, että mitä sinä teet. Kokoero on valtava, mutta se ei kaveruksia haittaa :) Joskus Tuikku piiloutuu kodinhoitohuoneessa liukuovien taakse ja ovet jäävät hieman raolleen. Robinin käydessä sisällä menee Robin haistelemaan pienestä reiästä liukuovien taakse. Sieltä Tuikku huitoo Tassulla Robinia, ei kovasti eikä vahingoittamis tarkoituksessa vaan leikkien. Toisessa kuvassa on meidän vanhus Rontti ja karvakaveri Myrsky. Samassa asennossa vierekkäin nukkuvat.
Meidän kissat Eppu ja Tuikku. Tuikku yrittää hakea Epusta leikkikaveria, mutta Eppu ei oikein lämpene pennun touhuille vaan sähähtää ja siirtyy omaan rauhaan.
Taimi kasvatusta olen taas pikkuhiljaa aloitellut. Kylvin sellaisia jotka vaativat pitempää esikasvatusta. Tänä vuonna ajattelin, että jos keskittysin chilien sijaan paprikoihin. Viime vuonna kasvattelin niitä chilejä niin paljon ja satoa tuli valtavasti. Kuitenkaan en ole niin chilin ystävä, että olisin saanut kaikkia niitä käytettyä enkä ole mikään älyttömän tulisen ruuan ystävä. Niinpä taidan jättää chilit huomattavasti vähemmälle ja antaa tilaa muille. Tomaatteja on tarkoitus sitten taas kylvää jos minkäkinlaista, mutta niistä sitten myöhemmin.


Vähän hitaasti itävää kukkaakin pistin kasvamaan.

Tämä oli uusi löytö Hankkjalta ja ajattelin ensin, että onkohan ihan turhake. Päätin kuitenkin kokeilla sillä hinta oli halpa niin ei siinnä korkealta olisi tippunut. Meni heti testiin, kun multapussin aukaisin. Voin kyllä sanoa, että tällä oli kyllä todella kätevä ottaa multaa pussista ja laittaa näihin minikasvihuoneen purkkeihin. Tuo sujahti juuri sopivasti sinne purkkiin eikä tarvinut pahemmin käsillä multaa kaivaa eikä sitä tippunut niin paljon lattialle. Todettakoon, että kätevä peli oli.

Viikonloppu edessä ja vapaata töistä.  Huomenna on neidillä jalkapallo turnaus ja se tietää sitä, että lähdemme heti aamusta liikkeelle ja pelejä oli neljä päivän aikana joten menee pitkälle iltapäivään viimeinen peli. 

Koittakaa pysyä pystyssä ja tiellä, kun liikutte ulkona. Eilen oli aivan karsea pääkallokeli täällä meillä päin. En muista, että olisin koskaan ajanut noin liukkaalla tiellä töistä kotiin tullessa. Tie oli peilijäällä ja vettä satoi taivaalta. Jään päällä oli vettä niin voitte arvata millainen keli oli. Rekkoja oli ojassa työmatkalla ja oli paloautokin päätynyt ojan pohjalle.

Mukavaa viikonloppua lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Minullekin käy usein niin, että kasvattelen sellaista, mistä en edes oikein välitä. Mutta kun se on niin hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvattelu on kyllä hauskaa. Tänä vuonna tosiaan ajattelin vähentää chilejä, koska niitä ei kauheasti syödä kuitenkinaan.

   Poista
 2. Hauskoja tarinoita karvakaveruksista. Esikasvattelut on täälläkin jo hyvällä alulla: huomasin nimittäin aamulla ensimmäiset itäneet paprikat ja kuukausimansikat. Yllätyin ihan, kuinka nopeasti ne itivätkään! Tästä se taimirumba taas alkaa :) Liukasta on täälläkin. Onneksi ei ole nyt pariin viikkoon itsellä töitä, niin ei tarvitse lähteä liukastelemaan. Turvallisia ajokilometrejä ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimi rumba alkaa tosiaan tästä sitten. Ai kun kiva, että sinulla on jo siemenet itäneet sillä sitä kasvua on sitten niin kiva seurata.

   Poista
 3. Hyvää Ystävänpäivää...olkoonkin se joka päivä:))
  ihanaia nuo karvakaverit,
  Ja herkullinen vohveli,nam```` enpä oo pitkään aikaan tehnyt vohveleita,nyt alako tekkee mieli:))
  Hyvissä ajoin kannattaa alakaa taimikasvatus;),meinaan itte aloittaa maaliskuun alusta...siemenet jo valmiina:)Taas käytiin puistamasa kasvihuoneen katot,eilen sato vettä ja teki melko kestohangen:)tänään oli +,sieltä se kevät alakaa hiipiä:))
  turvallisia ajokilometrejä!,hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kans ajattelin tomaatit kylvää hieman myöhemmin. Kyllä se kevät sieltä tulee ja taimikasvatus luo ajatuksia jo kesään :)

   Poista
 4. Myös meillä aloitettiin tänään kylvötouhut! Laitoin yhtä sorttia chiliä ja yhtä paprikaa, täytyy aloittaa maltilla kun kasvihuoneviljely on ihan uusi kokemus mulle :D Ihana värikirjo paprikoita näkyy teillä menneen multiin!

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinne teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneviljely vie mennessään, kiva kun pääset testaamaan. Mukavaa viikonjatkoa sinulle!

   Poista
 5. Niin somat ystävykset siellä ❤ Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ❤

  VastaaPoista
 6. Hienot kuvat eläinystävistä.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)