keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Uuden vuoden alku

Vuosi on vaihtunut ja pätkän matkaa uutta vuottakin on eletty. Uusi vuosi vaihtui melkoisessa myräkässä. Olimme varanneet ulkotulia mitä voisi laittaa ulos, mutta edes myrskylyhdyt eivät palaneet siinnä tuulessa. Uusi vuosi vaihtui varsin rauhallisissa merkeissä ihan kotosalla.
 


Kuusi on lähtenyt pihalle jo ennen loppiaista, mutta jouluvalot ovat edelleen ikkunoissa ja
 kynttilöitä poltellaan. 
Tuikku jätti aika hyvin kuusen joulunaikana rauhaan. Muutamia palloja kävi ala oksilta leikkiin ottamassa. Molemmat kissat kävivät kyllä juomassa suoraan kuusenjalasta vettä janon yllättäessä :)
 
 
Takassakin on tulta pidetty. Puussa oli tuollainen reikä niin hauskasti reikä syöksi tulta kuin lohikäärme suustaan.
 
Joku päivä oli sen verran plussan puolella, että tehtiin neidin kanssa vähän lumitaidetta ja yritettiin jäädyttää jäälyhtyjä huonolla onnella. Yksi rikkinäinen jäälyhty pääsi lumityön päälle mihin laitettiin soihtu palamaan.
 
 
 Luistelemassakin on käyty lähikaukalolla.
 
Viime talvena hankin Myrskylle kunnon vetovaljaat ja mies teki kunnon aisat valjaisiin. Yhtenä päivän käytiin testaamassa miten vetohommat Myrskyltä sujuivat. Kyllähän ne sujuvat silloin, kun Myrskyä itseä kiinnostaa :) Ihan hyvin veti pienoisen matkan vaikka neiti kuitenkin on jonkun kokoinen ja juuri ja juuri pulkkaan mahtui.  Myrsky kyllä jaksaa vetää, mutta eihän rotua ole vetämiseen tarkoitettu niin ei se ehkä niin kauheasti innosta koiraa. Mutta ihan hyvää liikuntaa pienissä määrissä koiralle. Välilä vähän hölkättiin ja kyydissä olijalla oli mukavaa :)
 

 
Robin on vielä niin nuori ettei saa vetää taakkaa, mutta opeteltiin kuitenkin vetämään tyhjää pulkkaa. Robin oli aika ihmeissään, kun joutui valjaitten väliin. Pienen alkukankeuden jälkeen kiersi talon kuitenkin pari kertaa ihan nätisti.
 
 
Pitkäkarvaisilla koirilla on ongelmana monesti se, että lunta tarttuu tassuihin ja muodostuu paakkuja. Paakut jäätyvät ja haittaavat kävelyäkin. Näin oli yksi päivä, kun oli ollut plussaa ja pakkasta. Myrskyllä oli anturan karvoissa kauhea jääpaakku eikä sitä saanut irti, joten piti sulatus puuhiin ryhtyä. Koirat kodinhoitohuoneeseen ja odottaa niin kauan, että paakut sulaavat lämmössä.
 
Siinä olikin meidän Tuikku-kissalla ihmettelemistä, kun isoja koiria on kodinhoitohuone täynnä. Tuikku on rohkea kissanpentu ja sinne se asteli koirien sekaan leikkimään sulanneilla jäänpaloilla. Koirat ovat kyllä ihania, kun siinnä ne katselivat vain ja antoivat Tuikun rauhassa leikkiä jääpaloilla. Välillä Tuikku kävi vähän tassulla kokeilemassa Robinin turkin pehmeyttä ja Robin ihmetteli, että mitä tuo pikku kisu oikein tulee häntä härkkimään, mutta jatkoi vain unia.
 
Tassut sulasivat ja kuivuivat. Testasin nyt sellaista ainetta mitä voi laittaa koiran tassuihin jonka pitäisi ehkäistä jääpaakkujen muodostumista. Sitä suihkutettiin koirien tassuihin ja annettiin taas kuivua. Tassut kuivuivat ja sitten kohta olikin niin kuuma koirilla, että tahtoivat takaisin ulos. Katsotaan auttaako aine ja vähentääkö lumipaakkujen muodostumista tassuihin.
 
 
 
 
Mukavaa viikon jatkoa!


20 kommenttia:

 1. Ihania koiria sinulla ja ilmeisen kilttejä, kun kissanpentuunkin suhtautuvat noin maltillisesti.
  Oikein mukavaa tammikuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ovat oman lauman jäsenille varsin kilttejä eivätkä tee mitään. Mukavaa tammikuuta sinulle!

   Poista
 2. Mukavia kuvia talvisesta luonnosta ja ihanista koirista! t. puutarhurintytär

  VastaaPoista
 3. ai,miten ihania nuo sinun koirat!! katsovat tosissaan ihmeissään killin jääpalloilua?:))
  Tuollaiet vetovaljaat ja aisat parhaimmasta päästä.Oletkos itse rohjennut Myrskyn kuyytiin?
  mukavia talvipuuhia,luistelu,lumiukot,ym.ne ovat parasta talvessa.
  meidän koira oottaa naapurin kokoamaa isoa lumikasaa ...taas täksi talveksi ,tykkää laskea mäkeä;)
  ihan oikiasti liukuu ylhäältä alas,ja kapuaa uuestaan ylös...
  mukavia talvipäiviä Kissankulmaan,jokaiselle!!! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo koirat ovat varsin veikeitä kavereita. Taidan painaa liikaa, ettei Myrsky suostuisi vetämään :)

   Poista
 4. Tutunnäköistä menoa kodarissa, meillä kans koirat sulaa siellä lenkkien jälkeen :) Kerropa toimiko aine, meillä Moona on polonen noiden tassukarvojensa kanssa. Ja kun omistaja on vielä laiska trimmaamaan niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti ensin, että aine toimii hyvin. Mutta pitkät tassukarvat anturoiden välissä keräävät kuitenkin jääpaakkuja. Nyt olen yrittänyt leikata antura karvoja lyhyemmäksi ja lisää ainetta joten katsotaan miten käy nyt.

   Poista
 5. Mukava kuva neitistä ja isoista koirista. Suosiollisesti seurovaat kissan leikkii. Meilläkin vielä pihalla valot loistaa. Mukavoo viikonloppuu Kissankulmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne nätistki katsoivat, kun kisu asteli leikkimään jääpaloilla. Mukavaa tammikuun jatkoa sinulle!

   Poista
 6. Hyvää alkanutta uutta vuotta! Löysin tänne kun piipahdit blogissani. Pohjois-Pohjanmaan asukki olen minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit vierailulle ja toivottavasti tulet toistekkin:)

   Poista
 7. Hyvää alkanutta vuotta!

  Ihana Myrsky siellä pulkka perässään <3
  Meillä niinikään pitää koira sulatella lumileikkien jälkeen (joita tänä vuonna ei ole kyllä leikitty, kun lunta ei ole saatu ollenkaan), mutta onneksi lattialämmitys nopeuttaa sulamista :)

  Meillä on vielä jouluvalot / kausivalot puutarhassa, sillä antavathan ne ihanaa valoa pimeisiin iltoihin. Saavat olla vielä tovin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle. Minä pidän vielä ulkona jouluvaloja/kausivaloja tuomassa valoa pimeyteen.

   Poista
 8. Ihania talvikuvia! Meillä oli aiemmin saksanpaimen ja se oli niin kova menemään, että musta tuntui ettei se edes huomannut vetävänsä pulkkaa :D Luna taas on niin pieni, että se ei vedä yhtään mitään, mutta lumipaakkuja sillekin tulee kun on pitkä karva. Minkänimistä on se aine jota kokeilit tassuihin? Oliko siitä apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrskyllä ei mikään kova tahti ollut tässä vetämisessä, mutta kunhan vähän kokeiltiin :) Tassuaineen ostin mustista ja mirristä ja oli sellainen valkoinen pullo missä musta etiketti ja tassunkuvia. Aikaisempaan viestiin kirjoittelinkin, että ensi näytti toimivat, mutta liian pitkät karvat anturoiden välissä keräsivät kuitenkin. Nyt olen lyhentänyt anturan välissä olevia karvoja joten katsotaan miten käy.

   Poista
 9. Vielä toinen kommentti tähän: sulle on haaste heitetty, käy kurkkaamassa mun blogista :)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)