perjantai 20. joulukuuta 2013

20 luukku

Hyvin alkanut blogin "joulukalenteri" koko kolahduksen ja useampi luukku jäi välistä. Syy tähän on, että minuun iski maanantai iltana kuume ja olo oli mitä heikoin monta päivää. En edes aukaissut tietokonetta saati sitten ajatellut, että pitää blogia alkaa päivittämään. Tässäpä sitten perjantain kunniaksi luukku, mutta luukusta ei kyllä paljastu mitään kivaa.
 
Sattui nimittäin onnettomuus Rontille eilen. Menin Rontin kanssa pihalle ja päästin sen vapaana juoksemaan. Siitäpä se jotenkin yli innostui ja tahtoo olla tuollainen tapaturma altis rotu niin siitähän ei hyvää seurannut. Järki ei tahdo aina pysyä Rontilla tuossa vauhdissa mukana ja huonosti kävi. Niinpä se hetken aikaa tuossa pihalla ravasi kuin hullu ja sitten näinkin jo verta lumessa. Arvasin, että ei hyvää seurannut tästä ilosta. Äkkiä Rontti kiinni ja sisälle tarkastelemaan vammoja ja voi sentään. Etutassusta kannuskynnestä iso pala irti ja verta valui. Iljetti kyllä itseä, että uskallanko ottaa tuon repaleisen palan siitä irti, mutta se oli jo niin irti ettei juuri tarvinut koskeakkaan niin se jo tipahti lattialle. Sitten siitä soittamaan heti eläinlääkärille, että mitä tehdään. Anto ensiapuohjeita ja sanoi, että katsoa huomiseen. Putsasin haavaa ja onneksi entuudestaan löytyi vielä tuo kauluri päähän niin ei pääse haavaa nuolemaan.
Yölläpä Rontti ei nukkunut juuri ollenkaan ja arvasin, että taitaa olla kipeänä kynsi kun ei rauhoitu ollenkaan. Eikun aamulla eläinlääkäriin soittamaan ja iltapäivällä sinne. Rontti rauhoitettiin ja katsottiin, että pitääkö koko kynsituppi ottaa pois vai ei. Ei tarvinut koska kynsitupin yläpuoli oli tiukasti kiinni, mutta alapuoli oli lohjennut kokonaan pois. Side jalkaan, antibioottia, kipulääkettä ja kauluri kaulaan. Nyt sitten lääkitään, seurataan ja toivotaan, että paranee kunnolla.
Kyllä oli Rontti niin sekaisin rauhoituspiikistä, että hyvä kun sain autoon talutettua ja kotona sisälle. Täysin väsynyt on ollut koko illan ajan ja surkeen näköinen, kun ei oikein vielä kunnolla tässä maassa.
 Että tällaista jouluista täällä tällä erää.
 


2 kommenttia:

 1. Voi kurjaa mikä haaveri :( Toivotaan, että paranee hyvin ja Ronttikin pääsee nauttimaan joulusta. Nuo kaulurit tekevät heti kissasta ja koirasta niin surkean näköisiä. Muistan kun kissoilla joskus sellainen oli niin sitten sitä kolisteltiin pitkin ovipieliä.
  Kaikesta huolimatta hyvää joulun odotusta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei ollut kiva juttu tämä. Kaulurit eivät ole kyllä kovin kivoja juttuja ja eiväthän nuo eläimetkään niistä välitä, mutta pakko pitää että paranee. Kyllä se täälläkin kolisee ovenpieliin jne... Hyvää joulun odotusta sinnekkin suunnalle!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)