sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Kahdeksas luukku

Ei ehkä niin jouluista luukkua ja asiaa, mutta luukku kuitenkin :)
Aamulla pakkanen paukkui -15 asteen kieppeillä. Meillä on tapana neidin ja Rontin kanssa ulkoilla vaikka keli olisi minkälainen tahansa. Niinpä tänäkin aamuna suuntasimme heti kohta aamupala jälkeen ulkoilemaan. Kaapista kaivettiin lämmintä alusvaatetta, välivaatetta ja päällysvaatetta päälle. Rontille puettiin takki myös, kun pakkanen oli näin kova. Välttämättä ei tarvitse huonoilla keleillä ulkoilla niin kauaa kuin normaalisti, mutta kyllä me kuitenkin aamupäivälläkin saatiin aikaa kulumaan ihan kiitettävästi.
Tuolla ulkona ollessa tuli taas mieleen, että pitäisi ehkä hankkia itselle paremmat talvikengät. Aina tuntuu, että on varpaat jäässä mulla. Ollut jo mielessä jonkin aikaa, että neidille pitäisi ostaa parempi talvihaalari joka olisi oikein lämmin ja hyvä muutenkin. Juurikin sen takia, että ulkoilemme niin paljon. Vara haalarina sitten voi olla jotain huonompia jos se parempi haalari on vaikka pesussa jne..
Niinpä sitten päätimme tehdä pikavisiitin lähikaupunkiin haalaria hakemaan. Kahdessa kaupassa käytiin ja päädyin tuohon Kappahlin Kakx proxtec haalariin. Hyviä haalareita ja kokemusta ollut yhdestä sellaisesta syksy/keväthaalarista. Kappahlissa oli tarjous ota 3 maksa 2. Niinpä mukaan lähti myös lämpökerrasto neidille sekä lämpimät kinttaat.
 
 Ei palele enään munkaan varpaita ulkona vaikka pakkanen paukkuisi. Nimittäin sieltä toisesta kaupasta ostin itselleni tällaiset kunnon ulkoilutalvikengät. Katselin näitä jo viime vuonna, mutta silloin jäi ostamatta. Minusta eivät olleet hinnallakaan pilatut. Joskus olen tällaiset saman tapaiset omistanut ja ne olivat hyvät ja kestivätkin vaikka kuinka kauan. Nämä ovat oikein sopivat kengät pihalla oleiluun ja ulkoiluunkin muutenkin.
Voinpa muuten sanoa, että olihan se kiva ulkoilla iltapäivällä uudestaan uusissa kengissä ja mikä parasta ei varpaita palellut enään :)
 
Luntakin meillä on jonkin verran ja niin jo jouluisen näköistä, kun jouluvalot ovat tuolla kuusessa. Ollaan tänä viikonloppuna  muutenkin neidin kanssa laiteltu meille kotiin joulua jonkin verran ja siitä sitten joskus myöhemmin kuvia.
Edellisenä iltana tehtiin lumitöitä ja lapioin pihalle tällaisia pieniä käytäviä. Nämähän olivat neidin ja Rontin mieleen. Niin siellä juostiin peräkanaa pitkin käytäviä. Neiti huuteli Rontille jostain matkan varrelta aina, että ota kiinni ja Ronttihan juoksi perään :)

Jokin aika sitten Lidlistä lähti mukaan tällainen kynttilä. Jossakin olin aikaisemmin nähnyt mainoksen tällaisesta kynttilästä ja päätin kokeilla millainen kynttilä olisi. Täytyy sanoa, että kynttilä on aivan ihana :) Heti kynttilän sytyttämisen jälkeen kynttilä alkaa vaihtaa väriä ja värisävyt ovat tosi kauniit ja niitä on useita.
 
 


4 kommenttia:

 1. Kylläpä teillä on jo ihan talvi! Meillä sentti pari lunta ja aamulla oli kymmenen pakkasastetta, mutta päivällä vain kuusi astetta.
  Talvella kannattaa kyllä panostaa ulkoilu vaatteisiin ja jalkineisiin. Kunnon tamineet tekevät ulkoilusta miellyttävää ja ainakin aikuisten kestävät vuosikausia. Lapsilla tietysti jäävät pieniksi.
  Meillä testailtiin tänään eilen hankittuja Icebugin nastoitettuja jalkineita. Aika arvokkaita ovat, mutta viimetalvena jo ostin sellaiset juoksukengät ja olin todella tyytyväinen. Kyllä pureutuivat uusienkin nastat hyvin jäiseen tiehen. Täällä "ei ihan kaupungissa" on yleensä aina talvella liukasta, joten hyvät nastat ovat kova sana.
  Mukavia ulkoiluja uusissa tamineissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on jo ihan talvi. Olen kyllä samaa mieltä, että ulkoilu on mukavaa kun on kunnon varusteet:) Olen miettinyt kans, että millaisethan nuo icecubit oikein olisi. Niillä on kyllä varmasti talvella käyttöä. Hyviä lenkkikelejä sinne suunnalle!

   Poista
 2. Nyt on lämpimän näköiset kengät sulla. :) Mä ainakin palelen ihan kokonaan, jos varpaat on jäässä ja siksi hyvät talvikengät ovat niin tärket. Kuusi valoineen ja lumihuntuineen näyttää kauniin jouluiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ovat kyllä lämpimät ja tuntuvat hyvältä. Meillä on nyt ollut pakkasta täällä aika reilusti niin hyvään aikaan tuli kengät hankittua :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)