sunnuntai 15. joulukuuta 2013

15 luukku. Joulukuusi

Joulu kuulostaa kulkuselta,
Joulu tuntuu pumpulilta,
Joulu maistuu piparilta,
tai namuselta
tai mantelilta.
 
Joulu näyttää tähtöseltä,
Joulu näyttää kynttilältä,
Joulu tuoksuu vihreältä
tai punaiselta
tai ruskealta
 
Sillä joulukuusi on vihreä
ja kuusen oksan kätkössä
on piparipossun seurana
kirkkaanpunainen omena
(Kaarina Helakisa)
 
Niinpä niin joulukuusi on vihreä. Mutta mitä me tänä vuonna päätettiinkään neidin kanssa tehdä. Ajateltiin tehdä jotain perinteestä poikkeavaa. Me ei voida tänne pieneen mökkiin tuoda elävää joulukuusta tilan puutteen vuoksi. Niinpä minä ostin kaupasta valkoisen kuusen. Jännitti niin paljon ostamisen jälkeen, että kuinka ruman näköinen tai harva se kuusi oikeasti on. Niinpä me jokin aika sitten jo kasasimme kuusen ja tuossa se on seisonut siitä saakka :) Meillä ei ollut oikeita valoja kuuseen, koska minun mielestä valkoiseen kuuseen eivät sovi tavalliset kynttilät. No kaivoimme näin hetkeksi enkelivalot jotka ripustimme kuuseen. Jouluksi pitänee hankkia jotkun pienet ledilamput ja vähän erilaisia koristeita. Tässä kuitenkin kuva meidän kuusipuusta.
Leijona kisu on ollut aika kiinnostunut kuusesta ja palloista, mutta suht hyvin on kuitenkin kuusi saanut olla rauhassa.
 

Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että kuusen hinta oli suht edullinen ja se miellyttää silmää. Vähän taiteltiin oksia sopivaan asentoon niin ei näytä niin harvalta. Harmittaa vähemmän myös tällaisen halvan kuusen kohdalla se jos nämä nelijalkaiset onnistuvat sitä vähän vaurioittamaan.


6 kommenttia:

 1. Tuo kuusi näyttää hyvin samalta ku mun valkonen joulukuusi :D mulla se kuusi tosin komistaa jo kolomatta joulua :) mää oon ainaki tojennu sen käteväksi!
  Hyvää kolmatta adventtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti meidänkin kuusi kestää vuosia :)

   Poista
 2. Ihan hieno kuusi ja sopii varmasti teidän olosuhteisiin paremmin ,kuin aito.Koristeillahan sitä pystyy muuntelemaan mielensä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aitoa ei oikein voi ajatella tuovansa tänne pieneen tilaan.

   Poista
 3. Hienolta näyttää. Valkoisessa kuusessa koristeet näkyy vihreää kuusta paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi, että koristeet näkyy ehkä paremmin kuin vihreästä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)