perjantai 27. huhtikuuta 2018

Viikon varrelta

Viikko on vierähtänyt taas perjantaihin ja viikonloppu saattaa alkaa. Viikonlopulle on suunnitteilla kaikenlaista touhua kotosalla. Tällä viikolla olen kylvänyt vähän lisää sipulikukkia kasvihuoneeseen sekä maissia ja kesäkurpitsaa. Ajattelin kokeilla lähtevätkö itämään tuolla kasvihuoneessa. Lämmitän tällä hetkellä kasvihuonetta ihan vaan rakennukselle tarkoitetulla puhaltimella. Sellainen kun sattui olemaan entuudestaan raksa ajasta jääneenä.
 
Viime kesänä taas istuttelin muutamia erilaisia viiniköynnöksiä. Edellinen talvi vei ne mitä olin istuttanut aikaisemmin. Epäonnistumisia näiden kanssa, mutta silti en luovuta. Nyt olen kovasti tarkkaillut, että miltä näyttävät nämä köynnökset mitä viime kesänä istutin. Toivon kovasti, että olisivat selvenneet ja saisimme joskus vielä satoa.
 
 
 
Testiin meni kasvihuoneeseen myös perunat.

 
Sekamelskaa kasvihuoneessa ja purkkeja on nyt vielä enemmän kuin tässä kuvassa.
 
 
Vein kokeeksi muutamia tomaatintaimia kasvihuoneeseen nyt, kun sitä lämmitän. Myös osa mustasilmäsusannasta pääsi kasvihuoneeseen.
 
Jotain ainakin on mennyt talven yli. Nimittäin valkosipuli minkä syksyllä kiireessä vielä istutin. Muistaakseni oli jo niin myöhä etten muualle saanut, kun kasvihuoneeseen ja siinnä sitä nyt kasvaa:)
 
 
 Tällaiselta näyttää olohuoneessa, kun taimet ovat kasvaneet. Suunnittelen kyllä vieväni näitä pian kasvihuoneeseen kerta sitä nyt lämmittelen. Eivät kohta mahdu täällä kasvamaan, kun ovat niin tiiviisti vierekkäin. Tosin ei näitä kaikkia voi istuttaa sillä eiväthän ne mahdu sinne millään :)
 
 
 
Tulvan jälkeen vesi on edelleen korkealla.

 
Koiranpäivääkin viettiin tällä viikolla ja tämä kuva napattiin silloin iltasella ulkoilun jälkeen.
Myrsky ja Robin :)
 
Tällaista on luvassa jos hyvin käy. Nimittäin hautomakone on pöhissyt kohta viikon verran meillä ja toivotaan tipuja vielä tälle keväälle. Nähtäväksi jää miten käy sillä ei se ole varmaa, että näistä kaikista ainakaan tipuja tulee. Laitoin siksi koneen täydeltä munia, kun ei voi olla varma miten hautominen onnistuu. Meillä omat kanat yrittivät hautoa nyt keväällä pari kertaa, mutta ei siitä oikein mitään tullut tällä kertaa. Niinpä päätin tilata siitosmunia ja pistin koneen pöhisemään. Kertoilen sitten myöhemmin miten tämä asia etenee ja saatiinko tipuja. Halusin tilata siitosmunia, että saan vähän eri rotuisia kanoja mitä tällä hetkellä on.
 
 
Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua !

18 kommenttia:

  1. Toivotaan, että teillekkin tipusia tulee. Jännät paikat <3 Ihania taimia sinulle... ja voi noita suloisia nappisilmä-hauveleita <3 Ihanaa viikonloppua koko konkkaronkalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että tipusia tulisi :)Hauskaa vappua!

      Poista
  2. Monenlaista kivaa puuhaa teillä siellä. Jännää tuo tipusten odottelu, minuakin rupes jännittämään :)
    Aurinkoisia kevätpäiviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännää on nähdä miten tässä käy ja saadaanko tipuja. Hauskaa vappua!

      Poista
  3. Minkä rotuisten munia sulla on pöhisemässä? Pienet tiput on kyllä niin hurjan suloisia, vaikka vähän työläitä alkuunsa. Meillä on virkaheitto kukko, joka muuten on ihan loistava - vaan ei polje rotuisiaan maatiaisia. Se tykkää isoista ja lihavista Hy-Line tehomunaajista vain.

    Kasvihuoneessasi on pian paha tungos! Satoa on kuitenkin tiedossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jättikochin ja plymouth rock munia on koneessa. Ovathan ne työläitä alkuun verrattuna siihen, jos kana itse hautoisi. Kasvihuoneessa meinaa olla tungosta jo :)

      Poista
  4. Hauska nähdä, miten muidenkin nurkat alkavat täyttyä taimista ja millaisia ratkaisuja itse kullakin on niiden pyörittelyyn. Valkosipulit mukavasti kasvuun lähdössä. Toivottavasti viiniköynnöksesi tällä kertaa selviäisivät talvesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että viiniköynnökset selviävät talvesta. Kyllä alkavat nurkat täyttyä taimista täälläkin.

      Poista
  5. Siellä kasvaakin jo vaikka mitä ihanaa! Peukut pystyyn että viiniköynnös olisi selvinnyt talvesta! Suloiset koirakaverukset♥ Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista on kasvamassa. Toivon, että viiniköynnökset selviäisivät talvesta.

      Poista
  6. Terhakan näköiset taimet, ihanaa satoa luvassa! Toivotaan, että saatte suloisia untuvikkoja. Aurinkoista huhtikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että satoakin tulisi syksyllä. Saa nähdä saammeko tipuja, että miten hautominen onnistuu. Mukavaa vappua!

      Poista
  7. OOH mitkä taimet sinulla jo tulossa! Voi apua miten söpöt koirat!! Näyttävät erittäin kilteiltä myös. Uskon vahvasti, että viiniköynnöksesi on elossa, omani on samannäköinen juuri nyt, heräävät hirmu myöhään aina. Jännä tuo tipuhomma, en tajua noista mitään, mutta seuraan innolla tuleeko teille vauvoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että viiniköynnökset olisivat säilyneet talven yli. Katsotaan saadaanko tipuja. Varmasti tulen kertoilemaan miten asia etenee.

      Poista
  8. Minä odotan kans niin kovin että sais jo omat taimet pihalle kasvamaan. Meillä kun ei kasvihuonetta ole. Vievät sisällä niin ison tilan, mutta eiköhän kohta ala ilmat lämpeemään. Koirille paljon rapsutuksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisällä vievät kyllä tilaa nuo taimet aika reilusti. Siksi minäkin niitä nyt olen siirtänyt tuonne kasvihuoneeseen, koska olohuoneessa tulee ahtaus. Hauskaa vappua!

      Poista
  9. Löysin vasta blogisi pariin:) Komeita taimia! Meillä on kanssa taimet vallanneet koko olohuoneen ja toivon, että ne saisi jo pian ulos. Jään mielenkiinnolla odottamaan tipu-uutisia:) Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit vierailulle ja jätit kommentin. Osaan sitten tulla vasta vierailulle. Hauskaa vappua!

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)