sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Hiihtoloma kuulumisia

Johan aika vierähti nopeasti sillä viime postauksesta on melkein kuukausi. Räystäältä vesi tippuu ja mittari näyttää plussaa. Kevätkeliä näyttäisi olevan nyt ja tulevina päivinä. Meillä vietettiin viime viikolla eli viikolla 10 hiihtolomaa. Me suuntasimme hiihtolomalle Leville. Viime vuonna hiihtolomalla olimme Rukalla laskettelemassa, mutta tänä vuonna palasimme Leville. Olemme useampana aikaisempana vuonna käyneet myös Levillä laskettelemassa ja ai, että tykkään siitä paikasta. Paikka varmaan jakaa mielipiteitä niin kuin muutkin paikat, että joko tykkää tai ei tykkää. Minä tykkään, että jos pääpaino lomassa on laskettelu niin silloin kaikki saa olla mahdollisimman lähellä ja voi asua hyvin Levin ytimessä mistä on lyhyt matka joka paikkaan.  Tänä vuonna reissuun lähti myös Rontti. Rontti on jo vanha koira ja kuulo huonontunut kovasti. En raaskinut enää viedä hoitolaan niin kuin muina vuosina vaan Rontti lähti mukaan Leville. Koirahoitola on aika stressaava paikka koiralle, kun paljon koiria ja outo paikka jne.. Myrsky ja Robin jäivät kotiin ja minun vanhemmat hoitivat niitä viikon ajan. Ulkokoiria on paljon helpompi jättää hoitoon kotiin.
Levillä aamuisin pakkasta oli reilu -20 astetta, mutta rinteisiin kun meni niin pakkanen oli noin -15 astetta ja auringon lämmittäessä pakkanen laski ihan muutamaan asteeseen iltapäivällä. Kelit olivat aika hyvät ja aurinko paistoi joka päivä ainakin jonkun aikaa.

Levinportti mistä aina yhtä ihana mennä sisälle.
 
Maisemia Leviltä.
 
 
 
Neiti laski lumilaudalla koko reissun.
 
 
Laskimme myös Levin huipulta katsomaan joulutarina elokuvan mökkiä. Gondolihissillä pääsee nousemaan Levin huipulle mistä voi laskea tämän mökin viereen. Mökki näyttää kauniilta, mutta on täyttä rekvisiittaa elokuvaan sillä mökissä ei ole edes lattiaa eikä sinne sisälle voi siis mennä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme laskeneet mökille sillä muina vuosina ei ole käyty.
 
 
 
Pieni ja ihana ravintola löytyy myös Levin huipun päältä Gondoliaseman päätepysäkiltä.
 
 Ravintoloita on muutenkin paljon ympäri Leviä ja laskettelurinteissä. Kävimme kyllä tänä vuonna nauttimassa ravintoloissa ruokaa ja herkkuja enemmän kun aikaisempina vuosina. Kyllä se kaakao ja munkki ja muut herkut maistuvat hyvältä, kun rinteessä on ensin viilettänyt.
 
 
Rontti nautti lomalle pääsystä sillä sai tehdä jotain mitä ei normaalisti kotona saa tehdä. Rontti pääsi neidin sänkyyn köllöttelemään. Yön hiljaisina tunteina Rontti meni aina neidin jalkopäähän nukkumaan :)
 
Levin eturinteet iltahämärässä.
 

 Minulla oli tapana käydä Rontin kanssa aina laskettelupäivän päätteeksi iltakävelyllä ja me suuntasimme yleensä aina ihan Levin ytimeen kävelykadulle. En ole mikään kaupunki ihminen enkä mikään ikkuna ostosten tekijä, mutta tässä kävelykadussa on jotain hienoa tunnelmaa :) Rauhassa kävellä ja katsella kauppojen ikkunoita, katsella erilaisia ihmisiä ja porukoita kävelemässä kadulla. Turisteja oli todella paljon ja monenlaista kieltä kuuli puhuttavan, kun hiljakseen käveleskeli. Hassua oli, että Rontti keräsi hyvin paljon katseita ja varsinkin ulkomaalaisilta. Osa oli mielissään ja halusi tulla rapsuttamaan ja myös muutamat lapset pyysivät, että saako silittää. Näkyihän siellä muitakin koiria, mutta olisiko tämä rotu ollut jotenkin oudompi ulkomaalaisten silmään, en tiedä. Hyvin ystävällisiä ja iloisen oloisia olivat, kun Ronttia katselivat. Ronttihan ei pistä rapsutuksia koskaan pahakseen.
 
Rontti eturinteiden juurella.

Tässä pieni raapaisu Levin reissusta. Kävimme myös lumilinnassa sekä testaamassa koiravaljakolla ajamista eli huskysafaria, mutta niistä kirjoitan seuraavassa postauksessa.

 

6 kommenttia:

 1. Mukava hiihtoloma ja Ronttikin pääsi lomalle,ja pukeutunut niin rennosti;)
  Minä kävin eilen Pellossa,ja Leviltä laskeutui monen monta onnikkaa,"laskettelu-busseja",osa pysähtyi Pelloon ,Vihreälle-keitaalle,osa jatkoi matkaa Tornioon:)
  Mukavaa sunnuntai-iltaa..sinne Kissankulmaan:)

  VastaaPoista
 2. Ihana loma teillä ollut! <3
  Ja ihanaa että Ronttikin pääsi reissuun mukaan! Meillä on koira aina mukana, koska en oikein osaa nauttia lomasta, jos joutuisin koko ajan miettimään että miten se koira jakselee, missä sitten olisikin. Välillä toki pidämme muutaman päivän lomia ilman Viskiä, mutta pidemmille reissuille se lähtee aina mukaan. Ja ai että se on tyytyväinen aina kun pääsee takaisin kotiin ja omalle pedille! <3

  VastaaPoista
 3. Hyvät lomailmat teillä on ollut kuvista päätellen.

  VastaaPoista
 4. Mukava loma on ollu teillä. Nyt on lunta riittäny, hiihtäjille ja laskettelijoille!

  VastaaPoista
 5. Kivat lomatouhut teillä! En ymmärrä miten tämä postaus on mennyt minulta ihan ohi :) Me ei menty Lappiin ollenkaan tänä talvena ja vähän kyllä tuli laskettelua ikävä. Osa lapsista onneksi pääsivät isovanhempiensa kanssa Lappiin. Nyt jo kovasti odotellaan kevättä, mutta tänäkin aamuna oli -8c! Mukavaa pääsiäisen odotusta ❤

  VastaaPoista
 6. Enpä oikein tiedä mitä blogi polkua tänne tieni löysin.
  Mutta olen iloinen että tänne tulin, aion nimittäin ruveta lukemaan blogiasi ja liityin lukijaksesikin.
  Me olemme olleet lomalla Rukalla ja olikin aivan mahtava reissu. Silloin oli joulu ja pakkasta oli 32 astetta.
  Olis aivan mahtava jos voisit tulla lomalle aurinkokujalle.
  Rauhallista ja iloista viimeistä pääsiäispäivää sulle.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)