keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Heinäkuu puolessa

Heinäkuu on kohta puolessa välissä. Kesäloma on pidetty ja taas pitää yrittää töissä ahertaa. Kelit ovat suosineet tänä kesänä ja lämmitä on tällä hetkelläkin semmoinen +25 astetta. Mitään suurempaa ei ole tullut tehtyä ihan sitä arkista aherrusta töissä ja kotona. Puutarhassa kuluisi aikaa vaikka kuinka ja mikäs siinnä kesäiltoina on kiva puuhastella. kastelu vettä menee hirveästi näillä kuumilla keleillä. Meillä onneksi menee joki takapihalla ja kunnon pumpulla saan sieltä kasteluveden. Laskin yksi ilta, kun oli ollut kuuma päivä, että kasvihuoneeseen, kasvimaalle ja ruukku istutuksiin kantelin noin 200 litraa vettä. Siitä voi laskea veden kulutusta, jos kuumia päivä on paljon.
 
Molemmat kasvihuoneet ovat aika viidakkoja sillä kaikki ovat kasvaneet todella hyvin tähän mennessä. Kasvihuone kurkkua on syöty jo kauan, mutta tomaatteja ei ole vielä tullut. Eilen katsoin, että muutama näyttää siltä kuin kohta olisi kypsä. Eilen illalla löysin ensimmäisen chilin joka oli kypsä :)
 
 
 
 
Tänä kesänä on kaivettu onki esille ja neiti on päässyt kotirantaan ongelle. Ensimmäisellä kerralla heti kävi ensin joku isompi kala kiinni ongessa sillä se vei koukunkin mennessä. ( Tämä ei ole kalavale ) Sen jälkeen asennettiin uusi koukku ja hetken aikaa ongittiin niin johan oli toinen kala kiinni. Tämä kala saatiin rannalle asti ja se oli pieni särki joka päästettiin takaisin veteen. Hienoa, että tuli heti kalaa niin intokin jäi neidille. Myrsky se tulee aina rantaan lähistölle vahtimaan jos neidin kanssa rannassa ollaan. Neiti on rohkeana käynyt meidän omassa rannassa uimassakin vaikka ei se nyt kovin lämmintä vesi ole ollut eikä kaikkein puhtaintakaan, kun mutaa pohjassa. Kovasti kuitenkin polskinut ja Myrsky siinnä aina rannalla kävelee, kun neiti on uimassa.
 

 
Keväällä löysin parista paikkaa kallan juurakoita ja tässä niitä nyt kasvaa. Ai, että tämä on kaunis kukka ja kolmea eri väriä nousi ostamistani juurakoista. Mitenkähän minä saisin nämä juurakot säilymään talven, että saisi taas ensi kesänä kauniita kukkia.
 

 
Sipuli kasvaa hienosti kasvimaalla ja saanut ruohosilppua katteeksi.
 

 
Lehtikaali kasvaa hirmuisesti, mutta mitähän minä tästä tekisin? Kuivausta? Keväällä sain vain sellainen päähän piston, että kokeillaanpas lehtikaalia sen kummemmin ajattelematta mitä siitä voisi tehdä.

 
Viime lauantaina oli päivän mittainen futisturnaus neidillä. Pelien välillä sitten syötiin mansikoita mitä pelipaikan lähistöllä olevasta kaupasta sai.
 

 
 
Pienin, mutta ei vähäisin on meidän vesimeloni. Katsokaa tarkasti niin kyllä siinnä pieni vesimelonin alku on :) Saas nähdä päästäänkö tänä vuonna maistamaan omasta kasvihuoneesta saatua vesimelonia.
Pitäkää peukkkuja :)
 

 
Sunnuntaina muiden nukkuessa minä nautin aamupalaa etupihalla paviljongissa. Oman maan kurkkua ja mansikkaa lautasella :)
 
 
Meidän Robin täyttää huomenna puoli vuotta. Ajatella kuinka nuori se vasta on, mutta kokoa on kertynyt jo reilusti.
 

 
Ronttikaan ei ole mikään pieni koira, mutta tästä kuvasta voi jo katsoa, että Robin on jo saavuttanut korkeudessa Rontin.


 
 
Myrsky rannalla vahti puuhissa.
 

 
 
Robin
 

 
Takapiha on kesken ja pihatyöt kesken.
Keskeneräinen piha, sade ja koirat niin tässä näette lopputuloksen.
 
 


 
Mukavaa viikon jatkoa lukijoille ja nauttikaa hyvistä aurinkoisista keleistä!
 

26 kommenttia:

  1. Vesimeloni on kyllä jännittävä! Toivottavasti tuo pikkuinen meloninalku lähtee tuosta kasvamaan. Meilläkin on parvekepuutarhassa vesimelonia tulossa. :)

    VastaaPoista
  2. Söpö vesimelonin alku. Pidän peukkuja, että se valmistuu!
    Minulta jäi lehtikaali laittamatta tänä vuonna ja olen sitä tässä harmitellut. Olen tehnyt siitä lehtikaalisipsejä ja ne on ollut koko perheen suosikki😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omat kurkut ja tomaatit maistuvat aina todella hyvältä. Meilläkin kurkkuja on syöty pitkään, mutta tomaattien kypsymistä joutuu vielä odottamaan aika tovin.
      Onnea vesimelonin kasvatukseen. Minä sain ystävältäni hunajamelonin taimia ja katsotaan kuinka niiden kanssa käy.

      Poista
    2. Anni pitäisi varmaan testata noita lehtikaalisipsejä, kun en oikein tiedä mitä keksisin noista.

      Kruunu vuokko omat kurkut ja tomaatit ovat kyllä parhautta. Minäkin odotan ensimmäisiä kypsiä tomaatteja ja kohta niitä saadaan. Minulla kasvaa tuota hunajamelonia myös, kun keväällä tytön kanssa sellainen syötiin niin pistettiin siemenet huvikseen multaan. Kasvanut kyllä on, mutta niistä ei taida meillä satoa tulla.

      Poista
  3. Söpö on tuo melonin alaku, toivottavasti kerkivää kasvoo valamiiks. Tiälläkin ol taimia myynnissä. Tomatit on vielä ihan vihreitä meillä ja kurkkujakaan ei oo piästy kerreemään. Miulla myöhästy nuo hommat. Tuo kalla on kyllä kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännätään, että alkaako kasvamaan vai kuoleeko pois. Jännää touhua tämä kasvatus homma on :)

      Poista
  4. Sulonen pieni melonin alku.Kasvatitko siemenpussista,vai ostitko /taimen??
    Silloin kun ...muut nukkuu...kesäisenä aamuna/aamupalakin maistuu extra -hyvältä:)))))
    ihana tuo "kala-juttu":)
    Koirat niiiin suloisen halittavia multakasassa köllettelyn jälkeen;)))
    Kasvihuoneessa kuhisee ,kurkut ovat eri hyviä omasta kasvihuoneesta kerättynä,
    Tuo ruohon silppu minua kiinostaa,siitä puhutaan ,hyvä este rikkaruhon kasvuille,onko näin??lämmön ym suojana?
    Ihanaa viikonloppua!KISSANKULMAN VÄELLE!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kasvatin ihan siemenestä nämä melonit ja ovat olleet kyllä aika heikolla hoidolla, kun ajattelin ettei niistä mitään tule. Nähtäväksi nyt jää kasvaako vai kuihtuuko pois. Tämä ruohosilppua on ihan uusi juttu joten minulla ei kokemusta. Nurmikon leikkauksen yhteydessä ajattelin, että pitänee kokeilla toimisiko. Ehkä voisi näin kuumalla pitää sitä kosteutta siellä penkissä enemmän. Katsotaan kuin käy. Hyvää viikonlopun jatkoa myös sinulle!

      Poista
  5. Komeaa on kyllä kasvu ja hienosti saatte satoa! On nuo kallat vaan kauniita kukkia ja kyllä on söpö tuo vesimelonin alku..peukut on pystyssä:) Teillä on ollut siellä kivoja kesäpuuhia! Ihanat koirulit♥ Kaunista kesäviikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että satoa saataisiin eikä mikään tuholaistauti pääse iskemään. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  6. On se mukavaa että muutkin näyttävät blogissaan, että aivan tavallista arkea tässä elellään, eikä mitään bling bling juttuja, hyh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallista arkista elämää tässä elellään :)

      Poista
  7. Herkullisen näköistä satoa.
    Ihania koiria teillä siellä <3

    VastaaPoista
  8. Voi mikä suloinen vesimeloninalku! Toivottavasti ehtii kasvaa maistelukokoon. :) Teidän kesähän kuulostaa menneen oikein mukavasti kaikkea pientä kivaa puuhastellen.

    Mulla ei kasva lehtikaalia, mutta tällaisen lehtikaalisipsireseptin bongasin joskus: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lehtikaalisipsit
    En tosin ole itse vielä ehtinyt kokeilla tuota. Pitäisi muistaa ostaa joskus sitä lehtikaalia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtäväksi jää miten vesimelonille käy. Pitääpäs katsoa tuo resepti.

      Poista
  9. Suloinen vesimelonin alku!

    Kyllä on koirilla hauskaa ja ihanat kuvat olet heistä ottanut :) Mukavaa loppukesää sinne Kissankulmaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtäväksi jää miten melonille käy. Mukavaa loppukesää myös sinulle :)

      Poista
  10. You have such cute dogs, they look like they had a fun time out in the yard. Thanks for the share, hope you have a wonderful rest of your week. Keep up the posts.
    World of Animals

    VastaaPoista
  11. Ihanat hauvelit! Melonisatoa tiedossa... Minäkin ostin Lidlistä keväällä kallan juurakon. Kaksi valkoista kukkii nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä saadaanko satoa :) Kallat ovat kauniita, mutta minusta niitä juurakoita on ollut hankala löytää. Sattumalta lidlistä keväällä löysin ja toisen nettikaupasta.

      Poista
  12. Siinä on hieno palkinto puutarhassa puuhailusta ja vedenkannosta kun voi istua aamupalalle oman maan herkkuja nauttimaan.
    Valkoinen koira ja multakasa, huh! Toivottavasti koira tykkää pesuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se palkitsee, kun saa satoa omasta maasta. Eivät nämä koirat kovin pesusta tykkää...

      Poista
  13. Mahtavat viidakot kyllä sulla! 🤗 Täälläkin alkaa kasvihuoneessa tomaatit jo punertamaan..josko huomenna menisi parempiin suihin..kurkut vielä ihan pieniä! Nyt on ollut kyllä niiiiin kuivaa, että ei tahdo auttaa vaikka kuinka kasvimaata kastelisi..sipulin varret on ihan kärvähtäneet 🙄

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)