maanantai 28. toukokuuta 2018

Puutarha puuhia

Viime päivityksestä onkin vierähtänyt  hetki. Toukokuun kelit ovat olleet suosiolliset ja varsin mahtavat. Pihalla on tullut touhuttua joka päivä eikä ole oikein ennättänyt nettiäkään selailla. Kasvit ovat kasvaneet kovaa vauhtia ja kasvihuoneen tilan ahtaus tuli vastaan todella nopeasti. Mietin, että mihin näitä kasveja oikein laitan, kun ei tomaattejakaan voi ulos vielä laittaa. Pikaratkaisuna hankin tällaisen väliaikaisen kasvihuoneen. Talveksi pitää ainakin muovi kerätä kehikon päältä pois, että säilyy. Ihan hyvin on toimittanut virkaansa näin keväällä. Ei ole ehkä pihan kaunistus, mutta hyödyllinen kuitenkin. Ei siinnä kuitenkaan kauaa kestänyt, kun tämä toinenkin kasvihuone oli jo täynnä tavaraa :)
 
 
 

 
Vanha kasvihuone sisältä joten ei siellä paljon jalan sijaa ole.
 
Tässä kuvassa uudessa kasvihuoneessa ei ole vielä kaikki kasvit sisällä.
 
 
 
Viime kesänä pääsimme neidin kanssa muuttamaan omaan uuteen kotiin. Pihatöitä aloitettiin viime syksynä kaatamalla talon ja joen välistä metsä pois. Syksyllä kerättiin myös kannot pois ja tasoitettiin suuremmat montut. Tontti on todella kivinen ja tontilla oli niin isoja kiviä jotka eivät liikkuneet kaivurilla mihinkään. Kiviä jouduttiin räjäyttämään nyt keväällä, että ne saadaan pois pihalta. Hommaa piisaa kovasti. Minulla oli vanhan talon pihalla kukkapenkki jossa paljon perennoja. Niille jotka ovat vasta tulleet lukijaksi niin kerrottakoon, että nykyisen talon paikalla oli pieni mummon mökki jossa neidin kanssa useamman vuoden asustelin. Silloin oli piha tehtynä ja kukkapenkit jne.. Nyt vanha kukkapenkki piti siirtää uuteen paikkaan ja ihan erilaiseksi mitä entinen oli. Yhtenä iltana aloimme tehdä kukkapenkille pohjaa ja latoa kiviä paikalleen. Suunnitelmat muuttuivat siinnä samalla millainen penkistä tulee.
 
 Nyt penkki näyttää tältä. Lähikuvaa en edes kerennyt ottaa. Ei kovin kukkaloistoa vielä havaittavissa, mutta aikanaan ja viimeistään ensi vuonna. Jotkut perennat ottivat itseensä siirtelystä ja toivon, että kuitenkin virkoaisivat. Saattoi olla vähä jo myöhäinen aika siirtää niitä, mutta pakon edessä ne piti uuteen paikkaan saada. Vesielementti on tuolla korkeimmassa ympyrässä, mutta ei näy tässä kuvassa kovin hyvin. Pitänee ottaa lähikuvaa jossakin vaiheessa ja vähän pitäisi kukkia vielä saada penkkiin.


Kasvimaata olen kylvänyt jo vanhaan tuttuun paikkaan. Tosin ei vielä ole laitettuna kuin perunaa ja sipulia, mutta pikku hiljaa.
 

 
 
Hiekkaa tuli pihalle iso kasa sillä sitä tarvitaan pihatöissä. Koirathan tykkäävät hiekassa peuhata. Tuossa hiekan takana näkyykin takapihaa missä kiviä ja kova työ vielä.


Multaa ajettiin lauantaina ja velipoika oli kaivurilla etupihaa tekemässä.

 
 
Etupihaan uusittiin nurmikkoa sen verran mitä oli pakko raksatyömaan jäljiltä. Taustalla näkyy neidin huvikumpu eli kesän leikkipaikka mihin leikit yleensä aina kesäisin siirtyvät. Lauantai iltana saatiin vielä nurmikko kylvettyä etupihalle ja nyt toivotaan kasvua. Kuivaa on joten kastelupuuhiin joudutaan, kunhan saadaan kunnon pumppu jolla saadaan joesta kasteluvesi.
 
Nämä kaverukset joutuivat ottamaan rennosti lauantain tarhassa sillä piti pysyä poissa koneiden tieltä.
 

 
Iltalenkillä käytiin joenrannassa.
 

 
 
Piha ja kasvihuone puuhat jatkuvat tällä viikolla taas.  Tuntuu, että sisällä ei ennätä tehdä juuri mitään, kun kaikki aika menee ulkona touhutessa.
Mitenkäs teillä?
 
Mukavaa viikkoa!




23 kommenttia:

  1. Sinulla mahtavan paljon tomaatteja ,taimia virkeitä hyvän kokosia.Kasvihuone sinullakin täys,minulla niin naurettavan pienet taimet,(en ees ilikä kuvata).Mistä sinä nuo kaaret sait? noihin kasvihuoneisiin?
    Jukupätkä,miten hieno kukkapenkki,ja ihan itte puutarhuri tehny,taitava olet!!!! Mestari!!!!!
    Sinulla niin ihanan iso piha,maalais-idyllinen.tykkään,suojaisa paikka perunalle ja kasvimaalle.
    Minä se viime kesänä laittoin lehtikaalia,hyvin onnistui siihen asti ....kunnes joku termiitti porukka yhen yön aikana söi kaikki kaalin lehet.:)
    Koiruuksilla ihanan vilpoisat unet:) ja talviturkki pois kun emäntä työt tehny?:)
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei ! Hilu!
      minun blogissa ,ensimmäinen arvonta (vaatimaton)jos mieleinen palkinto:) käy laittamassa nimesi kommenttilootaan:)

      Poista
    2. Tuon kirkkaan kaarikasvihuoneen kaaret on vuosia sitten velipojan kanssa tehty. Kaaret ovat harjaterästä jonka päälle on vedetty vesiletku ja kaaret on laitettu aluspuuhun kiinni. Tämä toinen väliaikainen kasvihuone on valmiina ostettu ja siinnä oli metalliset kaaret valmiina mitkä piti kasata. Täytyy sanoa, että kunniaa kukkapenkistä en voi ottaa itselleni. Mies sen pohjan teki ja latoi kivet, että tuli suoraan. Minä toimin vain suunnittelija ja kiven kantajana:)

      Poista
  2. Vautsi mitä puuhia. Upea tuo uusi kukkapenkki ja oijoi mitkä reunukset! Juuri tänään ajattelin, että mitähän teille sinne kuuluu :) Mukavaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin paljon puuhaa piisannut, että blogimaailma on jäänyt hiljaisemmalle elolle. Kiva kuitenkin, kun vierailet täällä katsomassa :)

      Poista
  3. Mikä määrä taimia kasvarissa! Kaunis tuo uusi kukkapenkki, persoonallinen :) Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Toivon, että tulisi myös satoa eikä mikään tuholainen iskisi taimiin.

      Poista
  4. Hienosti kasvaa ja kaunis kukkapenkki!

    Ei todellakaan meinaa tänne blogien pariin ehtiä juuri nyt, sillä kesä vie mukaanaan ja puuhaa riittää! Kirjoitellaan ja luetaan sitten sadepäivinä :)

    Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu kyllä bloggailu jää vähemmälle hienoilla keleillä, kun päivät kuluvat ulkosalla.

      Poista
  5. Ei vitsit, sullahan on vaikka mitä kasvamassa siellä kasvihuoneissa! Mielenkiinnolla jään odottelemaan, että minkälaista satoa on tänä vuonna odotettavissa.
    Ja olipa kaunis tuo uusi kukkapenkki!!! Ihan mielettömän nätti jo sellaisenaan, saatika kun on kukkaloistossaan!!
    Koirat ne sen sijaan osaa ottaa rennosti - kesälläkin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon tosiaan, että satoa tulisi kesän päälle. Kukkapenkki on varmasti vasta ensi vuonna loistossaan sillä ainahan nuo kukat tykkäävät vähän kyttyrää siirroista.

      Poista
  6. Wautsi mikä piha teille on tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä joskus tulevaisuudessa, mutta nyt kaikki vielä sekaisin ja kauhea työ.

      Poista
  7. Siullahan on paljon taimia kasvihuoneessa. Iso homma tekkeillä, vaivat palakitaan kauniilla kukinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä lähti kylväminen vähän lapasesta niin taimia tuli reilusti :) Onhan siinnä hommaa, mutta jos saisi sitten kesän päälle satoa niin palkitsee sitten :)

      Poista
  8. Sinulla on paljon ihanaa puuhaa. Tuo kukkapenkki on hieno. Mukavaa kesäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Puuhaa piisaa, mutta kiva sitä on pikku hiljaa puuhastella. Aikaa vie ennen kuin kaikki on kunnossa.

      Poista
  9. Kiva lukea puuhistasi. Hyvää alkukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun vierailit ja jätit kommenttia. Hyvää alkukesää myös sinulle!

      Poista
  10. :) Onnea!!!
    voitit "tyhjän taulun kehykset"
    käyppä kuittaamassa Liisan leikkimökissä,palkinto:)
    Hyvää alkanutta viikkoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollut blogitaukoa minulla. Kiva uutinen laittelen sinulle spostia. Kiitos:)

      Poista
  11. Niin paljon kasveja sun kasvihuoneessa.Näyttää kivalle tuo uusi kukkapenkki!

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)