torstai 7. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivä

Suomi 100 vuotta
 
Hyvää itsenäisyyspäivää!
 
Minun itsenäisyyspäivä kului töissä, mutta töiden jälkeen kävimme hautausmaalla sytyttämässä muutamia kynttilöitä haudoille. Sankarihaudoilla pysähdyimme myös ja vaikuttava näky, kun jokaisen haudan kohdalla oli seppele ja lyhty kynttilöineen. Neitiä kovin kiinnosti mitä hautakivissä luki ja niitä piti hänelle lukea.
 
 
 
 
Aamulla, kun aikaisin töihin menin niin saattoi nähdä kuinka useat olivat valaisseet suomenlipun yön ajaksi. Hienosti liput nousivat esiin pimeästä yöstä/aamusta.
 
 

 
Hautausmaalla käynnin jälkeen pysähdyimme katsomaan hienoa näkyä, kun paikallinen MTK oli sytyttänyt 100 vuotiaan Suomen kunniaksi pellolle tienvarteen 100 jätkänkynttilää. Näky oli kyllä hieno.
 

 
 
Ennen itsenäisyyspäivää leivoimme neidin kanssa piparkakkuja jotka sitten koristeltiin itsenäisyyspäiväksi. Leivoin myös leivoksia jotka nimesin Suomi 100 leivokseksi. Leivoksissa maistui suomalaiset maut.
 

1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä vaikuttavaa kun hautausmaalle on laskettu lyhdyt jokaisen hautakiven kohdalle. Itsekin tulee usein itsenäisyyspäivänä ja muutenkin aika usein käveltyä lähellä olevalla hautausmaalla. Varsinkin iltaisin ja lumenpeitossa tunnelma on jotenkin ihanan rauhallinen ja seesteinen. Silloin tällöin käyn myös laskemassa lyhdyn vaikka ketään läheistäni ei kyseiselle hautausmaalle olekaan haudattu.

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)