lauantai 11. heinäkuuta 2015

Eläin katsaus

Koska viime postauksen otsikko oli puutarha katsaus niin jatkukoon nyt eläin teemalla:) Meidän tiput kasvaa vauhdilla mutta kylmästä kesästä johtuen niitä on ulkoilutettu varoen etteivät vilustuisi. Hyvinä päivinä on kannettu ulos Rontin isoon näyttelyhäkkiin ja illaksi sitten takaisin kanalaan omaan häkkiin. Välillä on pidetty pihalla valvotusti irti. Tässäpän vähä kuva sadetta viime ajoilta.

Alotetaas pupujen ja kissojen häkistä. Yksi päivä kannettiin neidin kanssa iso määrä haketta häkin pohjalle. Jopas muuttui häkin ulkonäkö huomattavasti parempaan suuntaan näin. Näyttää myös että asukkaat tykkää.
Toinen muutos pupujen häkissä on tämä... arvaatteko mikdi häkki on vuorattu? No meillä on hyttysiä väliatä ihan älyttömästi iltaisin jos ei tuule. Monena iltana katsoin ikkunasta kun hyttyset söivät ihan urakalla pupujen korvia ja kuonoa. No siitä se idea sitten lähti :) mitään ei siis kannata heittää pois. Nämä joilla vuorasin pupujen häkkiä niin on iki iki vanhoja pitsiverhoja mitä olen äitiltäni joskus saanut. Nyt on pupujen häkki vuorattu hyttyssuojilla ja puput meneekin illan tullen hyttys vapaalle puolelle :) Ei ehkä pihan komistus tällainen mutta toimii niin se on pääasia. 

Tässäpä kanaset nauttimassa herkusta nimittäin vesimelonista :) kyllä muuten syövät tarkasti punaisen osan pois. Oli mennyt vesimelini jo vähän sellaiseen kuntoon että ei viitsitty itse syödä niin kanat herkutteli.
Tiput ulkoilemassa valvotusti. Heti olivat menossa kukkapenkkiin :) Neiti se tuumi että nyt menevät viidakkoon.
Rontin kanssa on aloitettu tässä lähiseuden kennelkerhossa TOKO-kurssi (tottelevaisuus koulutus). Ollaanhan me aina jonkun verran tottistettu mutta nyt mentiin vielä kurssille kun peruutuspaikka tuli. Säännöt muuttuu tokossa syksyllä ja nyt oli hyvö mennä katsomaan mitä uutta on tiedossa jos joskus kisaamaan menis. No tässä liikkeen harjoittelua missä koiran pitää ottaa noutokapula ja pitää sitä suussa hetken aikaa ja käskystä luovutettava pois. Kapulaa ei myöskään saa purra vaan pitää rauhassa suussa. No tämä on helppo liike Rontille sillä se tykkää kapulasta.
Joku ilta grillailin itelleni hampparia ja olihan mulla kaveri mukana. Turhaan ei Rontti päivystänyt vieressä sillä se tiesi että sillekkin oli makkara paistumassa :) ei siis kylmää makkaraa vaan grillattu:)
Tässä kuvassa Rontti käy moikkaamassa Leijonaa. Leijona leikattiin tässä hetki sitten ja oli
toipilaana hetken. Naaras kissan leikkaus on aina vähän isompi operaatio mutta ikinä minkään kissan leikkauksesta parantuminen ei ole mennyt näin hyvin. Leijonan mahaan laitettiin haavan päälle laastari ja eläinlääkäri sanoi että saa olla siinnä pari päivää jos pysyy. Kauluri saatiin mukaan myös että voi kotona laittaa jos on tarve. Olin ihan varma että kauluri pitää laittaa. Toisin kävi. Leijona ei koko aikana nuollut haavaa ja laastari pysyi myös sen pari päivää ja haava oli varsin siisti sen jälkeen jo. Neiti huolehti myös kovasti että eihän vain nuole haavaa jne.. neidin kissa ja aina kun neiti menee nukkumaan Leijona tulee siihen viereen kehräämään. Yön päälle sitten yleensä siirtyy muualle nukkumaan mutta sen aikaa siinnä kun neiti nukahtaa:)


6 kommenttia:

 1. Jossakin blogissa oli vanhoista pitsiverhoista tehty hyttysverho ihan asuintalon ulko-oveen ja se näytti oikein nätiltä. Mikä ettei sitten pupujenkin taloon:) Hyvä idea! Ja uskoisin, että meijän äiti ainakin allekirjoittaa tuon lauseen, että mitään ei todellakaan kannata heittää pois...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tänä kesänä varsin paljon käyttänyt vanhoja tavaroita uudessa ominaisuudessa. Voisi kait sanoa, että romut kiertoon :)

   Poista
 2. Valtavasti kasvaneet nuo tiput!! Teillä riittää sekä työtä että hupia eläinystävistä. Ja grillauskaverikin löytyy ilmeisesti aina kun grillin kuumentaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiput kasvaa kyllä niin vauhdilla, että ei olis uskonut. Kohta ne on joko kukkoja tai kanoja. Minä en ota niistä vielä ainakaan selkoo mitä ovat. Niin ja grillauskaveri löytyy aina :)

   Poista
 3. Ompa nopeakasvuisia nuo kananpojat.Joko ne vuoden vanhoina alkavat munimaan? joo mitään vähänkin käyttökelpoista ei kannata heittää mnemään.Aika se on joka tavaran kaupihtee :sanoi äitikin aikanaan.Tosin joku roti kyllä saisi hamstraamisellakin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ovat vauhdilla kasvaneet. En kyllä oikei ole perehtynyt vielä, että missä vaiheessa ne munimaan alkavat. Tosin tässä taisi käydä niin ettei tässä porukassa kovin montaa kanaa edes ole. Valitettavasti ilmeisesti kukko voittoista sakkia. Eihän sitä liiaksikaan hamstrata saisi, mutta tänän kesänä on tullut huomio, että monta vanhaa tavaraa on saanut uuden elämän :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)