sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Joulu meni

Joulunpyhät ovat takana ja uusi vuosikin ihan ovella. Joulunpyhät ja vapaapäivät menivät varsin nopeasti ohi ja arki on taas koittanut. Jouluaatto vieteltiin kotosalla ja joulupäivänä käytiin syömässä vanhemmillani ja tapaninpäivänä kutsuttiin porukkaa kyläilemään meille. Jouluaattona söimme jouluruuan heti puolen päivän jälkeen. Illalle oli tilattu joulupukki ja vaikka neiti tietää jo että joku pukeutuu joulupukiksi niin oli se jännitys kuitenkin silmiin pistävää aattona ja joulupukkia odotellessa :) Joulupukki oli tilattu jo varsin aikaisin meille. Johtuen osaksi siitä, että joulupukilla oli tiukka aikataulu ja paikkoja paljon. Joulupukki tulikin meille jo puoli neljän jälkeen
Minusta tämä on hyvä niin sitten jää ilta aikaa neidilläkin ihastella lahjoja ja saa mennä rauhassa joulusaunaan illan päälle.
Joulupukkia odotellessa olimme laittaneet Myrskyn ja Robinin ulkona omaan tarhaan sillä muutenhan joulupukki ei uskaltaisi/pääsisi meille tulemaan. Koirat nostivat metelin, kun pukki asteli portista pihamaalle. Pukki kuitenkin oli tieten erehtynyt ovesta ja meinasi tulla sisälle kodinhoitohuoneen ovesta, mutta siellä pukkia odottikin yllätys mitä pukki pelästyi ja tämän nähtyään juoksi karkuun ja siirtyi toiselle ovelle. Neiti vielä sattui näkemään tämän ja kyllä oli jännitys korkealla. Joulupukki tuli kodinhoitohuoneen ovelle, mutta tuolloin Rontti joka oli kodinhoitohuoneessa syöksyi ovelle haukkuen. Niinpä joulupukki lähti juosten ulko-oven takaa pois ja siirtyi etuovelle :) Naureskelimme myöhemmin, että onneksi Rontti ei aukaissut ovea ja lähtenyt juoksemaan joulupukin perään :) Ronttihan nimittäin avaa ovet helposti jos eivät ole lukossa.
Joulupukin käynnin jälkeen neiti availi lahjoja ja katseltiin mitä niistä löytyikään. Ilta meni lahjoja ihaillessa ja niillä leikkiessä. Illan päälle saunaan ja tietenkin syötiin suklaataata paljon. Neidille oli luvattu, että saa valvoa niin pitkään kuin haluaa. Meitä vanhuksia alkoi väsyttää jo ennen kymmentä :) Valvottiin kuitenkin sitten yhteentoista ja neitikin siinnä vaiheessa päätti lähteä nukkumaan. Pyhäpäivät menivät siis hyvin syöden ja läheisiä nähden. Kotosalla oli kiva viettää kiireettömiä aamuja ja touhuilla pihalla koirien kanssa.
  
Kynttilöitä olen polttanut koko syksyn, mutta nyt joulunaikaan niitä on kulunut kyllä vielä suuremmat määrän kuin normaalisti :)
 
Neiti oli ostanut minulle joululahjaksi Pentikin myymälästä kynttilän ja tällaisia karpalokeksejä. Näitä keksejä maisteltiin sitten kiireettömänä aamuna kaakaon kanssa.
 
Näin ihanan kynttilän oli neiti valinnut minulle. Taitaa tietää, että äiti tykkää kynttilöistä ja polttaa niitä myös todella paljon.


 
Tässä välipäivien projekti jonka mies ja minun veljeni tekivät minä olin vain tavaran kantajana ja "juoksupoikana". Vanhan piha-aitan katto on ollut huonossa kunnossa ja puhki. Vuotanut vettä jo sisälle. Tämä piti tehdä kesällä, mutta yllätäin jäi tekemättä koska oli senkin sata muuta projektia mitkä piti saada tehtyä. Nyt saatiin kattoon uudet niskat ja levyt sekä pressu suojaksi. Huovan laittoa joutuu odottaa kevääseen, että huopa saadaan kunnolla sitten pysymään levyissä kiinni. Tärkeintä kuitenkin, että vanha lato on säältä suojassa nyt.
 
 
Vuosi lähenee loppuaan kovaa vauhtia. Useassa blogissa on tehty pientä tilinpäätöstä menneestä vuodesta. Saas nähdä ennätänkö sellaista itse tehdä. Viikonloppu kuluu töissä sekä uuden vuoden aatto myös. Jos en ennätä uutta blogitekstiä kirjoittaa niin toivotan kaikille lukijoille
 
Hyvää uutta vuotta 2019!
 

4 kommenttia:

 1. Mukavaa uutta-vuotta teillekin sinne!!

  VastaaPoista
 2. ihana joulu.
  Lasten tekemät tai ostamat , on niin suurella sydämmellä ostettu ja paketoitu:)aina ei ois raskinu ees avata lahjaa:)))
  Taitaa joulupukki katsoa tarkkaan ovet ,kun seuraavaan kotiin meni:)
  Kiireettömyys ja joulu-tunnelma se on parasta!!
  Tosi tärkeä "välipäivä-työ",ihan paras!
  Kiitos mukavasta vuodesta,olet tuonut paljon iloa minulle!
  ...Oikein Hyvää uutta vuotta Kissankulmaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavista kommenteista ja hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)