Sitruunainen kurpitsahillo
1 kg kesäkurpitsaa paloiteltuna
0,50dl vettä
1,5 dl sitruunamehua
1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
0,5 rkl kaardemummaa
1 vaniljatanko halkaistuna
500 g hillosokeria
1 rkl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunahappoa ( saa apteekista)
Poistetaan kurpitsasta pehmeä sisus ja kuoritaan se.
Laitetaan ainekset kattilaan ja keitetään n. 20 minuuttia, kunnes kurpitsanpalat ovat täysin pehmeitä.
Poistetaan vaniljatanko ja soseutetaan seos.
Lisätään hillosokeri ja sitruunankuoriraaste, keitetään n. 10 minuuttia.
Lisätään sitruunahappo.
Purkitetaan puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin.
Kyllä ne mun kylvämät kukatkin on vain ennättäneet kukkaan vaikka niin myöhään kylvin. Nyt olen nauttinut niistä myös maljakossa sisällä:)
Oman maan ja kanalan satoa :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)