keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Koko suomi leipoo

Uusi tv-sarja joka on nyt tullut kaksi kertaa. Olen katsonut molemmat kerrat ja mielestäni oli oikein hyvä ja hauska ohjelma. Tykkään itsekkin leipoa niin kiva katsoa tuollaista ohjelmaa. Ohjelman ensimmäisessä jaksossa leivottiin tiikerikakkua. Tiikerikakun leipominen näytti olevan yllättävän vaikeaa monelle ja tiikerikakuista tuli hyvin eri näköisiä. Tuon ohjelman innoittamana päätin itsekkin kokeilla tiikerikakun leipomista ohjelman jälkeisellä viikolla. Netistä olisi löytynyt ohjeet juuri tuossa ohjelmassa leivottuun tiikerikakkuun. Kävin katsomassa ohjeen, mutta siellä kaikki ainesosat olivat merkitty grammoina. Minulla ei sattunut olemaan sopivaa vaakaa, joten unohdin sen vuoksi tuon ohjeen. Otin netistä sitten vain toisen ohjeen ja kokeilin sen voimalla tehdä omaa tiikerikakkua. Ohjelmassa tuomari kiinnittivät huomiota siihen, että kakkua ei kuulemma saa paistaa liian kauan eli se ei saa olla liian tumma. Myöskin tarkasteltiin sitä, että tumma raita kakussa olisi kauniin muotoinen. Maku tietenkin pitää olla myös hyvä :)
Tässäpä sitten minun tekemäni kakku. Mielestäni kakku onnistui mitä parhaiten. Kakku oli aika vaalea ja raidastakin tuli ihan kiva ja maistuikin ihan hyvältä.
 


 
Tämän viikon jaksossa tehtiin karjalanpiirakoita ja voileipäkakkuja. Oli tosi herkullisen näköisiä voileipäkakkuja, joten tarvii harkita josko sellaisen väsäisi vaikka viikonlopuksi :)
 

4 kommenttia:

 1. Mulla on jäänyt ohjelma katsomatta, mutta nyt tuntuu, että pitääpä ruveta sitä seuraamaan. Onko sulla minkälainen kakkuvuoka käytössä? Mun vuoka paistaa vaaleatkin kakut aika tummiksi ja mietin mikä olisi hyvä neuvo. Äitillä on yksi vanha alumiinivuoka, jolla tulee vaaleista kakuista oikeasti ihanan vaaleita. Vieläköhän sellaisia vuokia jostain saisi..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa mitä tykkää ohjelmasta. Ite ainakin tykänny kovasti. Tuo kakkuvuoka millä tämän kakun oon tehnyt on ostettu jostain halpakaupasta eikä maksanut montaa euroa ja on väriltään vaaleanpunainen :) Eli ei tosiaankaan mikään kallis tai laatuvuoka, mutta hyvin on kakut onnistuneet.

   Poista
 2. Teflonpintaiset kakkuvuoat paistavat kakut tummiksi.Taivaan vanhat alumiinivuoat sen sijaan vaaleiksi.Kirppareilta niitä voi hyvällä tuurilla bongata.

  VastaaPoista
 3. Mä katsoin myös molemmat jaksot, mutta tuo tiikerikakun valmistus meni ohitse nukutuspuuhissa. Tulipa silta ja kommenteissa hyviä vinkkejä, jos innostun joskus kokeilemaan tiikerikakkua. :)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)