perjantai 27. syyskuuta 2013

Syksyisiä puuhia

Tämä kuva sen kertoo virallisesti, että kesä on ohi. Nimittäin paviljonki on kerätty pihalta pois. Nyt oli sopiva hetki juuri ennen sateita saada se purettua ja kangas kuivumaan. Voi sentään kyllä siinnä oli niin mukava istuskella iltasella ja nauttia auringonlaskusta.
 
 
Ainakin yhtenä aamuna maa on ollut jo kuurassa. Onneksi juuri silloin edellisenä iltana neidin kanssa keräiltiin kypsymättömät tomaatit talteen. Tosi hyvä tomaatti sato on ollut tänä vuonna, mutta joka vuosi niitä matti myöhäsiä tomaatteja puskiin jää. Harmittavasti tuo ananaskirsikka ei juurikaan ole ennättänyt kypsyä tänä kesänä vaikka on ollut pitkä kesä. Ilmeisesti se kuitenkin vaatisi sen kasvihuoneen. Tosin itse kasvit ovat olleet niin isoja ja komeita ettei minulla noin komeita aikaisemmin ole ollut, mutta harmi vain kun hedelmät jäivät kypsymättä suurin osa. Kerättiin kuitenkin nekin talteen, jos vaikka sisällä kypsyisivät. Tämän vinkin sain tänä syksynä, että kypsymättömät tomaatit kannattaa laittaa tarjottimelle ja tuolle tarjottimelle omena tai banaani. Hedelmien entsyymi kuulemma kypsyttäisi sitten tomaatit. Päätin testata tätä samaa kikkaa myös noille ananaskirsikoille. Mikäs mikäs se onkaan omenasta palan käynyt haukkaamassa?
 

 
Tänään oli ohjelmassa myös sammaleen hakua metsästä. Oli kiva käydä metsässä kävelemässä ja keräämässä sammalta ja nauttia hetki syksyisestä metsästä.
 Niin on kukat kuihtuneet pajujen alta ja tilalle laitettiin sammalta ja kasvimaalta ne muutamat koristekaalit mitkä kasvoi.

 
 


12 kommenttia:

 1. Nuo koristekaalit ovat tosi nättejä.Miten on, kestävätkö ne miten hyvin pakkasia?Syksy on sellaista riisumisen aikaa ja valmistautumista talveen.Siinä on jotakin haikeaa,mutta samalla jo uuden odotustakin.Työn iloa viikonloppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristekaalit ovat kyllä nättejä, mutta tuosta pakkasen sietokyvystä ei mitään varmaa tietoa ole. Muistelisin, että jonkun verran kestävät. Joskus aikasemmin on myös ollut näitä ja muistin mukaan kestivät vielä vaikka ensimmäiset pakkasetkin tulivat. Nythän tuo sitten nähdään miten käy :)Työn iloa myös sinne suunnalle.

   Poista
 2. Ihanan syksyisiä kuvia :) syksy on toisaalta ihan mukavaa, mutta toisaalta se on myös surullista. Aika jännä tuo, että omena voi kypsyttää tomaatit huoneenlämmössä, mahtaakohan tuo käyttännösä toimia :D Hyvää viikonloppua sinne mehtän taka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä syksy on toisaalta mukavaa aikaa, mutta toisaalta juuri vähän haikeaa kesän jäljiltä. Joulua kohti onneksi mennään :) Hyvää viikonloppua myös sinne suunnalle!

   Poista
 3. Meillä on sisällä, piemeässä kypsymässä viimeiset tomaatit...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tiedä kypsyykö tomaatit noin, mutta testaan ainakin :)

   Poista
 4. Ootpa tehnyt nättejä asetelmia. Syksyisen kauniita.
  Meiltä löytyy omenakulhosta samanlaisia omenoita, joista joku on käynyt haukkaamassa palan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu pieniä hampaan jälkiä omenassa, mutta se on hyvä että maistuu :)

   Poista
 5. Syksyllä siivotaan kesä pois, mutta aikansa kutakin. Kiva saalis tomaatteja, toivottavasti kypsyvät. Täällä menny viikonloppu töissä, nyt vähän relaamista ja huomenna sitten siivouspäivä. Mukavaa alkavaa viikkoa Kissankulmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Tomaatteja jäi vielä kypsymättäkin vaikka kypsiäkin ollaan saatu melkoisesti tänä vuonna. Sama homma, että töissä meni viikonloppu. Hyvää alkuviikkoa sinnekkin suunnalle!

   Poista
 6. Kivan näköinen, syksyinen istutus. Mä mietin kanssa koristekaalin laittamista oven pieleen, mutta taidan hypätä sen vaiheen yli ja siirtyä suoraan kanerviiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Luulen, että nuo koristekaalit oliva kaivanneet vähän kosteutta ja vettä. Itse laitoin ne vain tuohon isoon pataan missä ei juurikaan kosteutta nyt ole, kun ei ole satanutkaan. Taitaapi käydä niin, että mun koristekaalit on lyhyt ikäiset.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)