maanantai 2. syyskuuta 2013

Huvikumpu

On pitänyt jo aikaa sitten esitellä meidän Huvikumpu, mutta se on vain jäänyt ja jäänyt joten tässä se tulee. Mikä se Huvikumpu on? miksi ja miten se syntyi?
Toivomus oli, että neiti olisi saanut leikkimökin kesän alussa. No leikkimökki jäi saamatta ja sen seurauksena syntyi joten muuta. Yhtäkkiä se idea vain tuli ja toteutus lähti vauhtiin samantien. Nimittäin tuossa pihalla on tuo vanha ulkorakennus mistä aikaisemminkin olen kirjoittanut. Yksi osa on puuliiteri, keskimmäinen osa vanha savusauna on muuttunut kanalaksi ja sitten jäi tyhjäksi ns. kanalan eteinen eli vanhan savusaunan eteinen. Siitä alkoikin sitten rakentua meidän huvikumpu. Ajattelin, että mitään suurempaa sinne ei hankita eikä rakennella eli kaikki pitää löytyä jostain varastojen kätköistä. En sitten hoksannut ottaa ihan sellaista ennen kuvaa, kun työt aloitin. Tämä on ehkä lähellä sitä. Tähän kuvaan on kuitenkin jo viritelty tuollaiset vanhat valkoiset levyt tuolta varaston kätköistä. Huomatkaa kuiinka mustat seinät ovat olleet sillä onhan kyseessä savusaunan eteinen. Valtava putsaamine oli seinissä ja katossa sillä oli kertyyt jos minkäkinlaista pöly ja roskakasaa nurkkiin ja joka paikkaan. Yllättävän puhtaaksi kuintenkin sain ja maalaus saattoi alkaa.
Nimi Huvikumpu tuli siitä, koska Huvikummussa kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.... Eli niin on tässäkin paikassa. Lattia on vähän vino ja seinissä vähän rakoa jne... Mutta ei se niin tarkkaa ole sen takia Huvikumpu on juuri oiva nimitys :)

 Mummulan kätköistä löyti valkoista maalia pari vanhaa purkkia jota neidin kanssa sudittiin seiniin ja lattiaan. Sitten paikka näytti aikalailla valkoiselta. Vähän liian valkoiselta huvikummuksi. Ajattelin, että vaaleanpunainen voisi olla kiva piristys seinille. No ei ollut vaaleanpunaista maalia eikä jaksanut lähteä kaupasta hakemaan. Siitä se ajatus sitten lähtikin. Keräsin kaikki vanhat pienet punaisen sävyiset askartelumaalit yhteen. Kaavin ne valkoisen maalin joukkoon. Vähän sai maali väriä, mutta ei mielestäni tarpeeksi. Vähän aikaa mietittyä hyökkäsi leivontakaapille ja kaivon esiin leivonnassa käytettävää elintarvikeväriä ja punaista sellaista. Sitten hulautin koko elintarvikevärin maalin joukkoon ja sekoitin. Mitäs kummaakaan siitähän tuli juuri sopivan väristä vaaleanpunaista maalia :) Sitten sillä sudittiin vaihtelevasti seiniin, että saatiin Huvikummun tyyliä. Sitä miten tuo maali tulee kestämään niin ei kukaan tiedä ja se jää nähtäväksi. Jos ei kestä me maalaamme uudestaan ensi kesänä oikealla vaaleanpunaisella maalilla. Ei se niin tarkkaa ole onhan kyse Huvikummusta :)

Ainut maali mitä ostin oli liitutaulumaali. Tämmöinen sopivan kokoiinen vanerin pala löytyi josta päätin tehdä ison liitutaulun Huvikumpuun. Hyvin on toiminut ja ollut ahkerassa käytössä.

 Tässä kuvassa tuo yksi seinä on maalaamatta sillä siihen tuli vielä kesän aikana ikkuna ulos ja nyt seinä on maalattu. Hyllykkö mikä taustalla näkyy on minun omasta leikkimökistä lähtöihin niin kuin suurin osa noista astioistakin mitä hyllyssä on :) Maalasin vain hyllyn uudestaan. Ainut uusi mitä Huvikumpuun on ostettu on tuo katosta roikkuva tuoli jota en voinut vastustaa :)

 Kovasti on kahvia ja ruokaa Huvikummussa laiteltu.
 Rontti on tietenkin Huvikummun vakio asukas.
 Tässä sitten sisäänkäynti Huvikumpuun. Kanat siis tepsuttelevat ihan tuossa vieressä häkissä.
 
Huvikumpu on jonkin verran saanut muutosta näistä kuvista, joten toisella kertaa sitten päivitettyä versiota Huvikummusta.

20 kommenttia:

 1. Aivan ihana Huvikumpu! Siis niin nimensä mukainen, hurjan hauska leikkipaikka. :) Tuolla varmasti syntyy monet mukavat leikit. :)

  Luovasti keksit sen vaaleanpunaisen värin. :) Jännittävää nähdä, että kestääkö se talven vai miten käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvikummusta tuli oikein sopiva leikkipaikka ja on nimensä veroinen :) Jännityksellä kyllä jään odottamaan miten maalille käy talven aikana. Katsotaan sitten talven päälle miltä maali näyttää :)

   Poista
 2. Hih, toiset sekoittaa elintarvikevärit maaliin - minä ajattelin värjätä noilla parasta ennen -päivän ohittaneilla elintarvikeväreillä, no mitäs muutakaan kuin lankoja! :D

  Ihana Huvikumpu teillä kyllä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hyvä, että keksitään elintarvikeväreille muutakin käyttöä kuin leivontaan :)

   Poista
 3. Aivan ihana! Terkkuja, D

  VastaaPoista
 4. Kyllä on mukavan oloinen! Ja ihanaa, että kanat kotkottavat siinä nurkalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan hauskaa, että kanat kotkottavat ihan nurkalla ja välillä kukkokin kiekuu :)

   Poista
 5. Tuo on kyllä niin ihana Huvikumpu, että ei voi muuta kuin ihastella vaan.
  Näyttää siltä, että tämä värjäysinto leviää (MariJ ja Hilu)... kukahan seuraavaksi keksii uuden ja innovatiivisen tavan värjätä jotakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä tuli hauska leikkipaikka. Harmi kun ei vai hoksannut heti kesän alusta sitä toteuttaa, mutta ensi kesää sitten odotellessa :)

   Poista
 6. Pikkutytön unelmahuone, tosi kauniilta näyttää! Maali yhdistettynä mielikuvitukseen saa aikaan ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maali tekee kyllä ihmeitä :)Täysin savun mustuneestakin saatiin valkoista ja vaaleanpunaista :)

   Poista
 7. No on kyllä mainio Huvikumpu ja aivan loistavaa luovaa ajattelua ja toteutusta!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lopputulos yllätti kyllä positiivisesti :)

   Poista
 8. Kivoja kuvia Huvikummusta ja sen asukkaista.

  VastaaPoista
 9. Hei, salainen jouluystäväsi täällä huhuilee. Tontut siis ovat jo kurkkimassa blogiasi!

  VastaaPoista
 10. Ihana supersuloinen huvikumpu <3. Kiitos blogivinkistäsi!!!

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)