sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Niin se viikko vierähti

Viikko on vierähtänyt sunnuntai iltaan. Voi kait sanoa, että onhan ollut viikko. Tällä viikolle, kun sattuikin kuusi työpäivää. Töiden lisäksi tietenki piti hoitaa kaikki arkiaskareet, mutta selvittiinhän tästäkin viikosta ja huomenna alkaa uusi työviikko. Lauantai sattui vapaapäiväksi niin silloin oli hyvä pyykkäillä ja sopiva tuuli kuivatti ison osan pyykeistä saman päivän aikana :) Ulkoiltiin lauantaina neidi ja Rontin kanssa ja vielä riittää pihalla puuhastelua ja syystöitä. Huvikumpua on tyhjennetty sellaisesta tavarasta jota sinne ei voi jättää. Huvikummusta erillinen postaus jossain vaiheessa. Ulkosaunassa saunattiin neidin kanssa lauantai-iltana ja teki hyvää. Tässä muutamia kuvia viikonlopulta.
 
Neidin piti saada ihan väkisin pulkka varastosta, kun sen siellä näki. No tulipahan testattua, että voi sitä pulkkaa vetää vaikka lunta vielä ei olekkaan.
 Tänä syksynä ollaan istutettu neidin kanssa muutama hedelmäpuu meidä pihan reunalle. Toivotaan, että selviävät talven yli ja joskus tuottavat hedelmiä. Istutettiin omenapuu, päärynäpuu ja kirsikkapuu. Nähtävästi Rontin häntäkin on ennättänyt tähän kuvaan :)

 Kissa mirriset ne osallistuu neidin leikkeihin ja touhuiluihin aika useasti. Eppu testaa tässä nuken kerrossänkyä.
 Leijona puolestaan on päättänyt tehdä tuttavuutta paistinpannun kanssa...
 Eppu tässä taitaa saada halauksen tai sitten neidillä on yritys siirtää pois nuken sängystä. Eppu rötkäle painaa vain sen verran ja on niin iso, että mahtuukohan neidin pieneen syliin..
 Huvikumpuun hankittu leikkikeittö tuotiin sisälle talven alta, koska on muovia ja sisältää pattereita, koska keittiöstä kuuluu ääniä :) Sille ei oikein tahdo löytyä paikkaa meidän pienestä mökistä, mutta monen testailun jälkeen se nyt ainakin jonkun paikan löysi neidin huoneesta seinän vierestä. Kaksikko nelijalkaisia tuli heti testaamaan keittiötä myös.
 
Lauantaina myös lämmittelin sisällä meidän leivinuunia mökin lämmitys tarkoitukseen. Oli kiva saunan jälkeen kömpiä sisälle, kun oli reilusti lämmintä. Ehkä jopan vähän liikaakin, kun ulkona kuitenkaan ei ollut kovin kylmä. Taisivatpa kaikki nelijalkaisetkin nauttia ensimmäisestä lämmityksestä sen verran niitä näytti ramasevan illalla. Voisi kait sanoa, että näyttää ihan kissanpäiviltä ja osaavat nauttia olostaan :)
 
 Tämä oli mun mielestä niin söpö kuva :)

 Tässä kaverukset lämmittelee uunin lämmössä. Ensin oli Rontti ja hetken päästä tuli Eppu. Oli ihan pakko ottaa heti kamera käteen ja ikuistaa, kun niin samallalailla nauttivat olostaan :)

 Oli siinnä sohvalla mulle vielä sopivasti tilaa :)
 Tänään työpäivän jälkeen, kun neitiä hain mummulasta hoidosta niin päätettiin grillata vielä joukolla makkaraa ja hyvällehän se maistui :) Mahtoiko olla tämän vuoden viimeinen grillaus.
 Kotia päästyä tein vielä huomiseksi töihin evääksi vesimelooni, fetasalaattia.
Jospa vielä katsoisin boksilta jotain nauhottamiani ohjelmia viikolta ja sen jälkeen olisikin aika mennä yöpuulle ja huomenna alkaa uusi työviikko. Näyttää lämpömittarikin menneen jo pakkasen puolelle. Onneksi olin kaukaa viisas ja peitin auton tuulilasin illalla peitolla joten säästyy aamulla jään krapaaminen. Kanatkin vielä iltasella neidin kanssa nosteltiin kanalaan sisälle, kun lämpötila näytti niin alhaiselta.
 
Hyvää alkavaa viikkoa lukijoille!


12 kommenttia:

 1. Mukava postaus! Hyvää alkavaa viikkoa sullekki.

  VastaaPoista
 2. Siellä uunin lämmössä näyttää olevan tyytyväistä porukkaa.Kyllä tuolla ulkona onkin jo reilusti pakkasen puolella ja pyörän istuin oli kuurassa,kun se seisoi ulkona hetken.Joten jäänkrapaaminen on alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uunin lämmöstä nautittiin heti kunnolla :)

   Poista
 3. Oli mukava postaus tavallisista arkipuuhista. Näitä on ehkä kaikkein kivoin lukea kaikista seuraamistani blogeista. Taitaa talvi olla tulossa. Aamulla metsästettiin toppatakkeja kouluun lähtijöille. Tytölle löytyi, mutta tokaluokkalainen lähti paksummalla tuulitakilla matkaan. Uunin lämmitys tuo mukanaan monenlaista hyötyä: talo lämpiää, mukavaa tunnelmaa ja välillä yritän jaksaa laittaa jotakin ruokaakin tulemaan samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Sopivaa höpöttelyä vain tuli iltasella kirjotettu :) Kyllä nyt saisi jo toppavaatteita etsiä varastoista. Minä en ole vielä oikein tuohon ruuanlaittoon tuolla uunissa ryhtynyt, mutta kait se olisi ihan hyvä kokeilla. Meillä se on toiminut vain lämmittämisessä.

   Poista
 4. Yhdyn edellisiin kommentoijiin siitä, miten mukava on lukea tavallisista puuhista. Pulkan vetäminen pelkästään talvella on selvästi vain aikuisten kalkkeutunutta ajatusmaailmaa. Hyvinhän se kulkee perässä ruohollakin! Minä täällä myös uunin kanssa tuuskaan. Pari rieskapeltiä tein ja jospa vielä mallasleipää laittaisi tulemaan kunhan lämpötila siellä vähän laskee. Mukavaa maanantaita Kissankulmaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti se tosiaan on aikuisten kalkkeutunut ajatusmaailma, että pulkkaa voi käyttää vain talvella :) Sinä olet kyllä erikoistunut noihin leipiin kunnolla. Pitäis ehkä itsekkin joskus kokeilla.

   Poista
 5. Nälkä kasvaa entisestään, herkullisen näköstä salaattia ja makkaroita! Ei oo mekään grillattu kuukausiin enään.. Hyvin näyttää pikku Leijona sopeutuneen muihin talon asukkaisiin :) hyvää viikkoa teille, mää kahtoinki tänään linkusta että näytit olevan töisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkara maistui illalla ja salaatti seuraavana päivänä :) Kyllä Leijona on oikein hyvin vastaanotettu meille. Ronttikin tulee jo aika hyvin toimeen. Välillä iskee jotain pieniä "jahtaus" kohtauksia, mutta aika hyvin on mennyt kuitenkin siihen nähden kuin pienet tilat meillä nyt on. Hyvää kouluviikkoa!

   Poista
 6. Ihanan puuhakas tuo teidän neiti. :) Mikäs ettei pulkkaa voi jo nyt vetää, jos vaan on sopiva maasto, että se kulkee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhakas kyllä on :) Kyllä se pulkka näytti luistavan sulalla maallakin :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)