torstai 17. lokakuuta 2013

Talviko tässä nyt tulee...

Säätiedotus se jo lupaili muutama päivä sitten, että lunta tulee. Onneksi eilen iltasella velipojan kanssa vaihdettiin urakalla nastarenkaita useampaan autoon lumisateen pelossa. Renkaat, kun saatiin vaihdettua niin johan sitä lunta jo alkoi tupruttamaan. Aamulla herätessä maahan oli kertynyt jonkin verran lunta. Rontti pääsi aamulla ensimmäisenä tekemään tuttavuutta tuon uuden lumen kanssa. Kunnon aamu spurttaukset teki tuolla lumisella pihalla. Tosin suuremmin ei Rontti taida tuosta talvesta ja lumesta välittää sillä lyhyt karvaisena koirana palelee niin helposti. Kissatkin kävivät aamusta ihmettelemässä häkkiin tullutta lunta, mutta viihtyivät kuitenkin jonkun aikaa. Neitikin katsoi aamusta ikkunasta, että lunta on satanut. Päivällä meni jossain vaiheessa kuitenkin plussan puolelle niin päästettiin kanaset kukkosen kanssa vielä ulkoilemaan. Sillä aikaa, kun ulkoilivat niin piti laittaa kanalaa parempaan talvikuntoon. Uretaanipullo tyhjeni ja lattia peittyi kuivaan turpeeseen, sahanpuruihin sekä olkiin/heiniin. Olivathan kanat hiukan ihmeissään, kun sinne takaisin laitettiin, että mitäs täällä on tapahtunutkaan. Sinne ne olivat kuitenkin orrelle asettuneet iltasella, kun kävin vielä tarkistamassa tilannetta.
 

 Kaikki nelijalkaiset on tähän saakka olleet miehenpuolia. Leijonan taloon tullessa meille tuli ensimmäisen nelijalkainen tytteli. Päätettiiin sitten vähän hempeillä ja ostettiin Leijonalle vaaleanpunainen karvakauluksella varustettu nukkumapaikka. Täytyy myöntää, että aika söpö pesä kyllä on :) Näyttää sielä unikin maistuvan.
 Lämmitinpäsä tänään taas uunia, että mökkikin lämpiää. Ronttihan se tykkää lämmöstä myös ja tuli nauttimaan olostaan.

 Kynttilöitäkin on tullut taas poltettua ja tällä erää tällainen tekstilyhty. Nämä on kyllä jotenkin niin ihania :)


10 kommenttia:

 1. Meillä on sadellut vettä koko päivän. Saa nähdä milloin eka räntäsade tänne saapuu.
  Kivoja elämänmäkuisia kuvia jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se räntä ja lumikin sinne teidän suunnalle vielä ehtii :) Meillä täällä on ollut pakkasella melkeinpä koko ajan, joten vielä ei ole lumi sulannut. Ensi viikolle tosin lupasi jo plussaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Lunta tuli kyllä joo. Minä en ehkä olisi vielä kuitenkaan sitä toivonut, mutta eihän se lumen tulo ole meidän käsissä.

   Poista
 3. Ensilumi tai ensiräntä täälläkin satoi tänään. Mies oli myös ajoissa ja vaihtoi renkaat jo keskiviikkona. Varmasti eläimet ovat olleet ihmeissään maiseman muuttumisesta ja tassujen alla onkin kylmä, märkä ja luminen maa. Nyt neiti pääsee vetämään pulkkaa vielä paremmin kuin edellisen postauksen aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä pulkka on luistaut paremmin kuin sitten edellisessä postauksessa :) Ehkä tämä ei kuitenkaan jää vielä pysyväksi, mutta se jää nähtäväksi.

   Poista
 4. Kiitos vielä eilisestä kestityksestä, oli mukava nähdä! Toivottavasti teillä oli neidin kanssa mukava vapaapäivä. Junailin tänään taas tänne susirajalle ja huomenna paluu arkeen. Toivotaan, että lumipeite pysyy vielä maassa eikä vaihdu loskamoskaan. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, kun kävitte oli tosi mukava nähdä. Täällä on tänään satanut vettä ja tuullut kovasti ja lumet ovat melkeinpä lähteneet kokonaan. Mukavaa loppuviikkoa sinne suunnalle!

   Poista
 5. Sinulle on haaste minun blogissa :)... http://elamaamaall.blogspot.fi/2013/10/haastetta-kehiin.html

  VastaaPoista
 6. Leppoisia syksyn tunnelmakuvia kynttilän valossa <3

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)