perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäis touhuiluja

 Juuri ennen pääsiäistä saatiin kuin saatiinkin muutamat askartelut valmiiksi ja rairuohotkin kasvamaan. Tässä kuvassa on neidin kerhossa tekämä noita-akka ja pieni rairuoho minkä olivat siellä kylväneet.

Muuttolaatikoiden syövereistä kaivelin jotain askartelutavaroita ja sieltä löytyi noita massapallomunia joita neidin kanssa yksi ilta maalasimme.


Tässä yksi rairuoho jonka neidin kanssa kylvimme. Tässä yksi rairuoho minkä neidin kanssa kylvimme. Tämä rairuoho meni mummulaan koristamaan pääsiäistä.
Tämän idean bongasin blogista touhua ja töminään jokin aika sitten. Mielestäni idea oli aika hauska ja päätin kokeilla miten se toimisi käytännössä. Ihan pirtsakka räsykranssi siitä sitten tuli.
Tällaisen kahvikakun ohjeen bongasin jostain blogista näin pääsiäisen alla. Nyt en musita mistä blogista tämän bongasin niin olisin voinut linkittää. Sitruunainen kahvikakku pajunkissakranssilla :)
Lisätty myöhemmin sillä nyt löysin blogin josta tämän kakun olen bongannut eli blogi on vaaleanpunainennonparelli

Jokin aika sitten kerroin, että tein macaron leivoksen kuoria jotka jäivät täyttämättä. Ne olikin äkkiä täytetty, kun ostin kaupasta uutta  Philadelphia Marabou -suklaatuorejuustoa. Vähän notkistin tuorejuustoa kermalla ja sipaisin macaron kuorien väliin ja hyvä tuli. Joskin vielä hiukan opettelemista noissa macaron leivosten muodossa/tekemisessä on. Toiseksi minun oli ihan pakko kokeilla Kinuskikissan minttu-muffineja. Olimme tässä eräänä päivän retkellä neidin ja hänen serkkujen ja heidän äidin kanssa. Serkkujen äiti oli leiponut tällaisia ihanan makuisia keksejä retkelle mitä mekin pääsimme maistelemaan. Siitä intoutuneena päätin kokeilla tehdä samaisia keksejä. Minulla ei ollut pätkiksiä, mutta niiden tilalta laitoin tummaa suklaata. Kekseistä tuli aika isoja joten olisi ehkä ollut parempi laittaa pienempiä nokareita pellille. Väliin sipaisin tuota samaista suklaatuorejuustoa ja hyviä tuli ja niin sopivan pehmeitä, nam :)

Pääsiäispupukin on tullut nauttimaan macaron leivoksista :)

4 kommenttia:

 1. Ens retkelle otat sitte macarooneja mukaan niin määki pääsen eka kertaa maistamaan niitä :-) minttu-muffit on kyllä hyviä ja helppotekoisia.

  Maija

  VastaaPoista
 2. Niin ja sitä piti kysyä vielä että misäs kerhosa neiti noin hienon noidan on päässy tekemään? :)

  -sama ku ed. kommentissa

  VastaaPoista
 3. Joo ens retkelle varmaan sit pitää ottaa macaroneja mukaan:-)missä lie ajatukset ollu ku kirjotin et kerhossa:-)heh hoidossa siis tehty.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä oli herkullisen näköisiä juttuja kuvattuna ja varmaan maisteltunakin.Mistä sulla intoa riittää,kun on muutakin tapetilla.Hyvää Pääsiäistä sulle ja läheisillesi.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)