lauantai 9. maaliskuuta 2013

Mini hiihtoloma

Meillä ei varsinaista hiihtolomaa ole, mutta onneksi sattui tämän viikon lopulle useampi vapaapäivä joten meillä neidin kanssa on mini hiihtoloma. Mitään sen kummempaa ei olla hiihtolomalla tehty. Ulkoiltu ollaan aika paljon Rontin kanssa. Yhtenä päivänä oli leipomapäivä. Lauantain kunniaksi on siivottu ja käyty paikallisessa kylpylässä uimassa ja sen päälle hesessä hampparille. Kaupasta ostettiin puuhapete karkkia ja tultiin kotiin katsomaan puuha Peteä ja palomies Samia. Mulla tulee kohta korvistakin ulos Petet ja Samit. Ne nyt vain sattuu olemaan neidin lemppareita ja hän on kova tinkaamaan, että yks pete tai yks sami ja yks sormi pystyssä sen merkiksi, että vielä yksi :) Aurinko on hellinyt aika kivasti meitä näin hiihtolomalla ja pakkanenkin on paukkunut aika kiitettävästi. Aamulla heti seitsemän jälkeen mittari näytti - 22 astetta, mutta päivän mittaan laski jo aika kivasti. Nyt iltasella mittari huitelee jo -16.9, että aika kylmä yö taitaa taas olla tiedossa. No onneksi mulla on tuossa uunissa tuli niin saadaan mökkiin lämpöä.

Tänään päivällä yhdellä mökin nurkalla oli niin lämmintä ja keväistä, kun aurinko oli siihen päivän porottanut. Näin komeat jääpuikot roikkuivat räystäästä. Linnut lauloivat ja kävivät kilpaa lintulaudalta hakemassa siemeniä. Todellinen kevät fiilis iski tuossa mökin nurkalla :)

Ronttikin on myös sisällä ollessa nauttinut kevätauringon paisteesta. Ronttihan kyllä osaa nauttia...

Eppu se istui neidin tuolissa ja oli sitä mieltä, että nyt ruokaa ja äkkiä...

Kaverukset taas vauhdissa. Neiti kyllä tuumaa päivittäin aina jossain vaiheessa Rontille, että "voi mitä Rontti, mitä kuuluu Rontti?, pieni rakas Rontti" Samoin kissoille tuumaa, että voiiii Essi mitä kuuluu ja sitten halataan kissaa :)
Yks päivä neiti oli sitä mieltä, että hänpä nyt taluttaa Ronttia pitkin mökkiä... Ja niinhän se tekikin. Rontti kyllä käveli, kun neiti pannasta talutti, mutta välillä ehkä vähän hitaammalla tahdilla mitä neiti halusi :) Välillä tais Rontti iskee jarrun päälle, mutta neiti yritti silti, mutta ei liikahtanutkaan. Sattuu tuota painoeroa olla sen verran paljon... Mutta niin ne tepsuttelivat pitkin mökkiä tyytyväisenä välillä pysähtyen :)

Ennenkin on tainnut kuva tästä aiheesta olla, mutta pitäähän se Rontinkin nenä niistää ja suupielet pyyhkiä:)

Niin ja mitä tuli siihen meidän leipomapäivään niin tässä muutama kuva päivästä. Neiti sai olla mummun kanssa puuhissa niin minä sain rauhassa leipoa ihan kunnolla.

Tässä on Kinuskikissan tapaan suloiset ruutubebet. Eli ei tehtykkään bebejä vuokaan vaan ihan pellille ja sitten leikattiin pieniä suupaloja siitä. Aika näpsäkkää ja hyvin makeeta :)

Tässä yksi daim-piiras. Olen aina silloin tällöin näitä tehnyt ja minusta nämä ovat aina vähän haastavia, että miten onnistuvat. Tällä kertaa tein kaksi samaan aikaan ja toinen onnistui suht hyvin ja toinen epäonnistui. Vaikka paistoin ne samaan aikaan uunissa ja saman aikaan jne... Jatkan siis harjoittelua.
 Tässä pelllillinen mokkapaloja sekä taustalla näkyy macaron leivosten kuoria. Nuo macaron leivokset ovat monessa blogissa, lehdessä ja kirjassa olleet esillä aika paljon. Aina puhutaan kuinka haastavia ne on tehdä ja kuinka taikina pitää olla sellaista ja sellaista jne... Täytyy todeta, että kyllä ne aika haasteellisia ovat jos niistä aikoo saada sellaisia oikean macaron leivosten näköisiä. Tässä helpotti huomattavasti se, että äitini oli hankkinut sellaisen muotin/leivinpaperin missä näitä saattoi tehdä. Niistä tuli huomattavasti parempia kuin niistä jotka tehtiin tavalliselle leivinpaperille. Macaronit ovat kyllä vielä täyttämättä. Mutta yritän näitä tehdä kyllä vielä toistekkin ja ehkä vielä paremmalla onnella. Harjoittelu tekee mestarin. Ehkä joskus saan sellaisia macaron leivoksia jotka oikeasti miellyttävät myös silmää ja näyttävät konditorioissa myydyiltä :)
 Tein myös pari toscakakkua joista myös toine näöltään epäonnistui vaikka maku olikin hyvä.
Sitten pellillinen aleksanterin leivoksia. Nämä ovat kyllä hyviä ja yksi lemppareistani. Näihin on hyvä käyttää itse säilöttyä omenahilloa. Muuhun juuri sitä en osaakkaan käyttää, mutta näihin se on juuri sopivaa.

Tämän kuvan olen poiminut uusimmasta perhelehdestä. Minusta tämä oli niin hauska pupuleipä.  Tavallinen leipä oli muuttunut makkaran ja muiden lisukkeiden ansiosta pupuksi :) Ei muuta kuin pupuleipiä tekemään.

5 kommenttia:

  1. Olipas herkullisen näköisiä leivoksia, ja hauskaa näyttää olevan Rontilla ja neidillä :) aleksanterinleivokset kuulostaa tutuilta, mutta mää en tiiä sanoa, onko ne hyviä, koska en muista, minkälaisia ne on :D mää en ikinä osaa sanoa pelkän nimen perusteella, että onko se hyvää vai en, vasta maistaessa sen tietää :) Kerrassaan suloinen pupuleipä :) Olettasin, että tuon makkaran saa ehkä parhaiten siitä lauantaimakkarasta joka on pötykssä?? :)

    VastaaPoista
  2. Toimelias leipomuspäivä selvästi, vesi herahti kielelle. En oo koskaan kokeillu noita Aleksanterin leivoksia ja nyt tuli inspis, että täytynee kokeilla. Kotiruoka-kirjassa lienee ohje tuohonkin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  3. Vautsi, tuota pupuleipää pitäneekin kaneille valmistaa, ilman lihaa ja muuta sopimatonta kanille, tietysti :) Herkullisen näköisiä leivoksia!
    -ElKie-

    VastaaPoista
  4. Mikä määrä herkkuja!Mullakin oli ennen leipomusfiilinkejä tosi usein,mutta nykyään ei juuri koskaan.Kyllä meillä silti on pääsääntöisesti kotonatehtyä pullaa ja varsinkin sämpylöitä,mutta se niinsanottu "parempi"nisu ei enään jaksa viehättää.Itse en juurikaan kotooloissa pullaan koske,mutta kyllä vierasvaraa pitäisi aina löytyä.Niitä iänkaikkisen vanhoja reseptejä sitä vain pyörittää viikosta toiseen.Sulla ainakin näyttää virtaa olevan uusienkin kokeilemiseen.Hyvä niin!

    VastaaPoista
  5. Ihania leipomuksia, njam! Noita macaronleivosten ohjeita näkyy tosiaan vähän joka paikassa, mutta en oo itse vielä uskaltanut kokeilla. Tuommoisen pupuleivän syö varmasti vähän nirsompikin syöjä.

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)