sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ompelukärpänen puraissut

Tässä viimeaikoina on tuo ompelukärpänen päässyt vähän puremaan. Olen pitkän tauon jälkeen vähän yrittänyt ommella jotain vaatteita lähinnä neidille. Onneksi olen saanut käydä äitini luona saumurilla ompelemassa niin helpottaa huomattavasti tuota ompelemista. Nykyään on niin ihania kankaita kaupat pullollaan, että niistä on kiva kehitellä jotain vaatteita. Paljon on tullut selailtua uusia ja vanhoja käsityölehtiä ja piirreltyä kaavoja varastoon. Tässä muutamia kuvia tekosista.

Tässä kolme t-paitaa mitkä olen neidille ommellut kesää silmällä pitäen.

Tässä apina pipo neidille ja pilvitrikoosta mammalle kevät pipo.
 Tällaisen mekon kaavaa olin mielessäni jo etsinyt ja kuin kummassa sellainen tuli vastaan vanhasta käsityölehdestä. Tuo kissakangas oli niin ihanan nättiä ja pehmeää, että siitä tuli oikein sopiva mekko. Kuva on vähän heikkolaatuinen tässä.
 Tässä on pilvitrikoosta ommeltu yöpuku neidille. Tuli mielestäni tosi ihana :) Tämä kuva on joltain aamulta napattu, kun neiti meni heti herättyään Rontin viereen istuskelemaan.

8 kommenttia:

 1. Olin kuullutkin huhuja,että ompelukärpäsiä on lennellyt määrätyllä suunnalla.Nyt ne huhut osoittautuivat konkreettisesti tosiksi.Tosi kivoja vaatteita on syntynyt ja vuosien pölyt saumurinkin päältä pyyhitty.Meille sais lähettää yhden kärpäsen tartuttanaan ompeluvimmaa tähänkin suuntaan.Minun saumuri on luvattoman kauan saanut viettää "vapaata" ja kerätä pölyä päälleen.Joskus,kun lapset oli pieniä, se ei joutanut pölyttymään.Nyt päivät kuluu päätä käännellessä ja pakollisissa touhuissa,vanhuusko lienee ovella kurkkimassa vai laiskuuttako lienee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä voi jo rennosti yrittää ottaa sen minkä voi:) Onkin ollut puhetta siitä, että miten silloin ku oltiin pieniä niin niitä vaatteita on ommeltu niin valtavasti.

   Poista
 2. Ihania ompeluksia! Se mekkonäyttää mukavalta ja kaikki kankaat niin kauniilta.
  Mua on kanssa puraissut ompelukärpänen ja harjoittelen oman ompelukoneen käyttöä. Nyt on vasta tehtynä pyyhkeitä, verho vaunukoppaan ja lakana vaunuihin. Ehkä joskus pääsen vaatteisiin asti, kunhan harjoittelen perusjuttuja ensin.

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitähän se on perusjutuista hyvä lähtee. Ei nuo vaatteidenkaan ompeleminen niin kovin hankalaa ole, kun vauhtiin pääsee ja harjottelee eka huonommilla kankailla:)

   Poista
 3. Sirkkahan voi hyvällä omatunnolla ottaa jo rennosti minkä voi :-) tosi hienoja nuo vaatteet ja tuo kissamekkoki heti niin nätti että!

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissamekosta tuli kyllä yllättävän nätti. Tuo kangas oli kyllä tosi kivaa, että pitäis kait käydä ostamassa lisää:)

   Poista
 4. Ei sun kyllä tartte mitään nettikauppoja surffailla, kun osaat noin hienoja vaatteita ommella. Ihan mahtavia, vaikka pistäisit oman malliston pystyyn:) Siellä suunnalla pärrää nyt oikein ompelukärpästen joukko, kun tiedän Maijankin ommelleen yhtä jos toista.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se ompelukärpänen on pörräillyt, mutta aika tahtoo olla kortilla. Aika nopsaa sitä ompelis, jos vain saa hetken aikaa rauhassa istua koneen ääressä:) Kaavoja on piirretty kasapäin, että jospa tästä tas joku hetki muutaman vaatteen aikaan sai.

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)