keskiviikko 7. elokuuta 2013

Sateisia pihakuvia

Elokuu alkanut ja ihan alkupäivinä saatiin nauttia vielä hienoista ja lämpimistä keleistä. Minä toivon, että kesä ei vielä olisi ohi ja kauniita päiviä riittäisi vielä syksymmällekkin. Tänä päivänä on kuitenkin vettä tullut reilusti ja ukkonenkin on pitänyt rajuilmaansa kiitettävästi. Ennätettiin kuitenkin vähän ulkoilla työ ja hoitopäivän jälkeen neidin ja Rontin kanssa. Otin muutamia kuvia puhelimella samalla, kun tuolla ulkona pihalla pyöriskelimme. Sisälle kun pääsimme niin johan alkoi sataa kaatamalla ja ukkonenkin taas jyrähteli.


 Kylvin kesän alussa punottujen pajujen juurelle tuoksuhernettä ihan kokeilu mielessä. Kyllä se siellä on kasvanut ja kiipeillyt pajuja pitkin ylös ja nyt osa jo kukkiikin. On kyllä tosi nätti kukka ja tuoksuu ihanalle. En varmaan koskaan aikaisemmin ole tätä kylvänytkään, mutta luulenpa että tästä eteenpäin kylvän :)
 Kummisetältä kesän alussa sain pieniä taimia ja näin komeita revonhäntiä niistä on kasvanut. Tosi upea ja mahtava kukka ja kuinka tukeva ja paksu varsi kukassa onkaan.
 Nämä samettikukat ovat peräisin myös kummisedältä ja ovat kyllä niin komeat, että ei koskaan minulla ollut tällaisia.
 Tämän ison unikon siirsin keväällä ja se näytti aika huonolta kesällä, mutta nyt jo näin piristynyt joten hyvällä säkällä kukkii sitten ensi kesänä isoilla mahtavilla punaisilla kukilla.
 Tähän kiven päälle olen istuttanut vähän kivikkokukkaa ja näyttää, että sekin on kasvamaan alkanut. Myös yhden kuunliljan jätin tähän testimielessä onnistuuko sen kasvaa tässä kiven päällä. Kaikki kukkapenkit ovat tosi roskaisi, mutta en alkanut niitä siivoilemaan ennen kuvaamista vaan saavat olla sellaisia kuin ovat nyt.
 Asteritkin availevat kukkiaan.
 Poimulehti on niin vihreä ja nätti vain omalla olemuksellaan ja nämä vesipisarat sen lehdillä ovat kauniita.






Tältä se kasvimaa näyttää tällä hetkellä. Aika rehevältä... Siis roskaa on kyllä käsittämättömän paljon. Ennen kesäloma reissulle lähtöä yritin laittaa kuriin kasvimaata. Töitten alettua en ole enään jaksanut roskasta välittää, joten en suuremmin enään viitsi perkkailla. Ihan kivasti kyllä on satoa tullut ja tulee edelleen. 
 Gladiolus penkkiä. Näitä sipuleja keväällä esikasvatin ja istuttelin sitten ulos. Sipuleita oli paljon ja niitä olen joutunut siirtämään eri paikkoihin. Näyttääpä siltä vieläkin että nämä ovat ihan liian tiheässä. Ovat pitkiä ja kaatuilleetkin penkissä. Tänään yritin vähän jotain narua viritellä tueksi. Kauniisti kukkivat ne jotka kukkivat, mutta jotain pitäisi keksi ensi kesää varten. Miten nämä pitäis istuttaa ja kuinka harvaan tai millä tukea jne..??



 Kehäkukkaa kylvin hyvin myöhässä kesän päälle ja ihme kyllä ne ovat nyt kukassa eli ennättivät kukkia tälle kesälle kuitenkin :)
 Palsternakka on kasvanut hienosti ja siellä keskellä yrittää myöhään kylvetty basilika tehdä lehtiään myös.
 Tilli on kasvanut ihan kivasti myös ja olisi jo siinnä vaiheessa, että voisi satoa kerätä. Taustalla on retiisi vähän päässyt kasvamaan :) Ennen kesälomaa se oli sopevan kokoista, mutta loman aikana on vähän venähtänyt. Ei ole enään syömäkelpoista, että saisi repiä jo pois.
 Kesäkurpitsat ovat kasvaneet hyvin ja tuottaneet kovasti satoa jo.
 Herneen kylvin tosi myöhään tänä kesänä, mutta kylvin kuitenkin. Eipä me taideta herneitä niistä saada, mutta antaa nyt kasvaa kuitenkin. Syötetään sitten vaikka kanoille, jos ei ennätä herneitä tulla.
 Tällainen sato kerättiin juuri ennen sadetta kasvimaalta. Tomaatteja on kypsynyt kivasti vaikka meillä ei nyt kasvihuonetta olekkaan. Ladon seinusta on niin lämmin paikka, että satoa on tullut jo paljon vielä on raakoja tomaatteja paljon. Tässä lautasella on tavallisia punaisia tomaatteja, keltaisi kirsikkatomaatteja sekä uutta kokeilulajiketta suklaakirsikkatomaatti :) On väriltään vähän suklaan sävyinen tain tuollainen raitainen/laikukas. Maku on hyvä, mutta ei kuitenkaan voi sekoittaa suklaaseen. Kyllä omat tomaatit ovat niin hyviä ja makeita, että niitä tulee napsittu ihan noin vain suuhun:) Yksi iso kesäkurpitsakin löytyi joten nyt pitänee varmaan kaivaa kesäkurpitsa ohjeita esille mitä tuosta tekisi.
Pistetään vielä loppuun pari kanakuvaa muutama päivä sitten. Tarjoiltiin herkkuja kanoille ja Aleksanteri kukolle. Mummulla oli uusia perunoita jotka ei enään ollu ihmisille kelvollisia niin mummu keitti perunat kanoille. Kyllä teki kauppansa kanoille :) Sitten me poimittiin neidin kanssa mummun marjapuskista vielä punaisia marjoja kanoille ja kyllä nekin maistuivat. Ovat munineet niin ahkerasti, että kyllä kelpaa herkkuja välillä antaakkin palkaksi :)

 

18 kommenttia:

  1. Täältä löytyikin monta uutta kirjoitusta.
    Voi miten mukavan oloisen retken ootte Korkeasaareen tehneet. Pitää huomenna katsoa lasten kanssa nuo kuvat.
    Kesäkurpitsasta vois tulla hyvää kasvissosekeittoa (jos tykkää semmoiesta). Sekaan porkkanaa ja kermaa, niin uskoisin, että hyvää tulis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pieni piristys ehkä näin kesän jälkeen blogin pidossa :)

      Poista
  2. Onpa hienoja kasveja ja kukkia!
    Upeita nuo teidän kanat, itse olen sitten sellaisen tarinan kuullut että jos marjoja antaa liiaksi, niin kanat voi mennä "humalaan" siitä, että katso ettei ne satuta itseään jos eivät ole selvin päin. :)
    Enpä ole kyllä koskaan kuullut suklaakirsikkatomaatista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota en ole kuullutkaan, että kanat tulisivat marjoista humalaan :) Marjat maistuivat ja kyllä mielestäni olivat ihan selvänä senkin jälkeen vielä :)

      Poista
    2. Pakko tunkea nokkani tähän keskusteluun, koska luimme lasten kanssa Vaahteramäen Eemeliä ja siinä kirjassa kanat tulivat humalaan syötyään käyneitä kirsikoita. Mutta itselläni ei ole kokemusta voiko näin käydä oikeassa elämässä. Ilmeisesti siis voi.

      Poista
    3. PeePee en kyllä osaa sanoa onko asia näin. Itse en ole koskaan kuullut asiasta, mutta voi olla ilmeisesti mahdollista niin kuin ElKie sanoi. Tuolla kertaa meidän kanat olivat mielestäni kyllä selvin päin vaikka söivätkin marjoja :)

      Poista
  3. Komea sato kasvimaalta ja kukkien väriloistoa! Elokuussa on kesä ehkä parhaimmillaan, ainakin minusta. Ja kiitos vielä kananmunista, ne on olleet todella hyviä. Värikin on niin täyteläinen, että kun laitoin vaniljakiisseliin yhden munan, koko kiisselin väri oli jotenkin kermaisempi. Kyllä kelpaa kanasia palkita siitä edestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että kanamunat maistu. Väri on kyllä niissä ihan erilainen, kun mitä noissa kaupan munissa. Tulee niin keltaisia leivonnaisiakin :)

      Poista
  4. Vau mitä kukkia.Ei voi kuin kunnioituksesta hattua nostaa,että jaksat ahertaa kukkien kanssa.Eläimet ja ihmiset vaativat säännöllistä hoitoa,joten mulla ainakin kukat ovat jääneet,mutta kiva havaita,että nuorissa on ihmeellistä virtaa ,jota me vanhat vain kaihoten katselemme.Nauti kättesi töistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sirkka. Kyllä nuo kukkapenkit ovat aika roskaa kasvaneet tänä kesänä, mutta ihmeesti sieltä kukkiakin on tullut. Kyllä se on mukana katsella nyt, kun kukat kukkii ja kasvimaakin tuottaa satoa:)

      Poista
  5. Aivan upea kukka- ym.loisto. Ollappa vähän puutarhurin vikaa mullakin, mutta kun ei.
    Se käsikorukin oli vallan ihana! :)Mustiakin tomaatteja on, näin yhden ystävän kasvihuoneessa, mutta olivat sílloin vielä raakoja. HV

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Käsikorun olen saanut ja se on kyllä nätti tykkään myös :) Ai, että ihan mustia tomaatteja?

      Poista
  6. Omat tomaatit - niitä ei voita mikään kaupan laji! Ja ihanat kanat sekä kukko teilläkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi, että omia tomaatteja ei voita mikään :)

      Poista
  7. Hienosti on tuoksuherne kasvanut. Pitääpä kokeilla joskus. Ja upeita samettikukkia! Sopii hyvin kivien sekaan.

    Tomaattisi ovat kasvaneet hienosti. Meillä on ihan vihreitä vielä, vaikka luulin laittaneeni ne kasvamaan aurinkoiselle paikalle. Jospa vielä kypsyisivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksuherne on kasvanut aika kivasti ja sitä tulen laittamaan ensivuonna ehkä vähän enemmän, kun näyttää niin kauniilta. Samettikukat ovat todella olleet kauniita tänä vuonna. Olen saanut hyvät taimet niihin :) Kyllä ne tomaatit vielä ennättävät kypsyä tälle syksyä.

      Poista
  8. Upeaa kukkaloistoa ja aivan IHANA bannerikuvasi...:)
    Ihastelee uusi lukijasi...

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)