lauantai 24. elokuuta 2013

Leipomuksia

Kesän aikana on aina silloin tällöin tullut leivottuakin jotain. Nyt syksyä kohden on tullut käytettyä luonnon satoa leipomuksissa.
 
Joskus kesän alussa tuli kokeiltua niistä koristeelliset kakut lehdestä valkosuklaakakkua. Täytyy sanoa, että ohjeet olivat kyllä aika huonot, mutta kakku kuitenkin syntyi. Olisi luullut, että kakku on ylimakeaa, mutta ei se oli oikein sopivaa ja maittavaa.
 
 
Koska kesäkurpitsaa on tullut tänä kesänä aika hyvin ja löysin vanhoista resepti kokoelmista kesäkurpitsakakun ohjeen päätin kokeilla.  Voitteko kuvitella, että kesäkurpitsasta syntyi oikein makoisa ja hyvä kakku. Kyllä siinnä oli vähän ennakkoluuloa joillakin pöydässä olijoilla, että voiko muka olla hyvää. Maistettuaan joutuivat toteamaan, että kyllä kesäkurpitsastakin hyvä kakku tulee :)
 
 
Sitten on tietenkin tullut leivottua omenapiirakkaa ja mustikkapiirakkaa. Omenapiirakkalla taisi olla niin kova menekki, että se jäi kokonaan kuvaamatta.
 
 
 
 
 


5 kommenttia:

 1. Maittavan näköisiä leivonnaisia.
  Täytyy myöntää, etten minäkään ihan ensimmäisenä uskoisi, että kesäkurpitsasta tulee kakku ja vielä maittava sellainen. Mutta kyllähän se uskoa täytyy, jos sinä kerta niin sanot ja sen olet käytännössä toteuttanut:)
  Minä tein kans illaksi omenoista omenahyvettä ja tuolla se odottelee syöjiään. Ajattelin kaivaa pakkasesta jäätelöä kyytipojaksi.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei sitä heti kyllä olisi uskonut. Pakko oli kuitenkin reseptiä testattava, koska joskus sen tallettanut ja kerta tuota kesäkurpitsaa nyt on ollut. Teillä kuulostaa olevan hyvät herkut lauantai illaksi :) Mukavaa viikonloppua sinnekkin!

   Poista
 2. Leipominen on kivaa,tai niin minusta ainakin ennen oli.Mainostinkin joskus jollekin tuttavalle,että kun oikein tympii,niin alan leipomaan.Nykyään en enää niin paljon leivo,kun syöjätkin ovat vähentyneet.Ehkäpä minun leipomiskiintiöni alkaa pikkuhiljaa tulla täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se leipominen on kivaa, mutta voi kiintiö siihen kyllä tulla täyteen :)

   Poista
 3. Kesäkurpitsakakku kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta voin uskoa sen olevan hyvää. :)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)