torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää ystävänpäivää!!

Laskiainenkin oli ja meni tällä viikolla. Silloin nauteimme laskiaispullaa ja lämmintä kaakaota neidin kanssa.
 
Neiti tarjoili myös myös Rontille ruokaa... Onneksi tuo ei ollut Rontin ainoaa ruokaa, vois meinaan nälkä yllättää tuolla menolla.
 
 
Myös Elmeri karhulle piti tarjoilla ruokaa ja Elmerin piti päästä vielä soittamaankin. Elmeri karhu on Ingmannin jäätelömainoksesta tuttu. Karhun nimi on oikeastikkin Elmeri ja neiti on saanut sen joskus Fafan kioskilla vieraillessa.
 
 

Näiden kuvien myötä hyvät ystävänpäivän toivotukset!!

Tämä orgidea on kyllä ihmeellinen. Olen saanut sen ties kuinka monta vuotta sitten syntymäpäivänäni lahjaksi mieheltä. Se on kukkinut pitkään ja aina välillä ollut kukkimatta. Olin varma, että se kuoli muutossa kun oli pitkän pitkän aikaa yksikseen eikä kukaan kastellut sitä. Mutta mitäs vielä, kun minun syntymäpäiväni läheni niin orgidea alkoi kukkimaan ja niin komeasti se kukki syntymäpäivänä niin kuin monena aikaisempanakin vuonna :)
 
Piti testata heti ystävänpäivän korvalla tuiki tarpeellista keittiövälinettä. Nimittäin sillä voi paistaa kananmunat sydämen muotoiseksi :)
 
 
Olen leiponut pitkästä aikaa pullaa ja halusin kokeilla jotain uutta. Ensin tein sydämen muotoisia pullia johon tuli keskelle täytettä. Toinen kokeilu oli pullabostonkakku johon tuli täytteeksi tuorejuustoa ja marjoja ja päälle vähän suklaata. Sopivasti näin ystävänpäiväksi sydänpullaa :)5 kommenttia:

 1. Hyvää ystävänpäivää sinne teillekin! Hyvän näkösiä leipomuksia oot pyöräyttänyt.

  VastaaPoista
 2. Oon kuullut muiiltakin,että orkidea olisi kiitollinen kasvatettava.Ei säikähdä pitkästäkään "kuivasta" kaudesta.Ei oo kyllä omakohtaista kokemusta,mulla yleensä kukat ei kestä.Oon tosi poropeukalo siinäkin suhteessa.Hyvää ystävänpäivän jälkeistä elämää sinne "pikkutuvalle".

  VastaaPoista
 3. Samaa mietin edellisen kommentoijan kans että mulla orgidea kestää sen ensimmäisen kukinnon ja sen jälkeen ei kukkia näy vaikka kuin teen ohjeen mukaisesti kastelut ja säilytän ikkunan alla. Mistä se voi johtua? Kukkien täytyy tietää kuka niitä osaa hoitaa ja kuka ei, muuta selitystä en keksi.

  Maija

  VastaaPoista
 4. Ihanaa ystävänpäivää myös teille <3 mulla on niin ikävä Mårttia, kun luin just tuon surullisen ja koskettavan tekstin Mårtista. :) Mutta kaikesta huolimatta, ihanaa ystävänpäivää

  VastaaPoista
 5. Mitä tulee tuohon orgideaan niin ihmettelen tosissaan miten se suostuu kukkimaan, kun en ole sitä kuitenkaan ohjeiden mukaan hoitanut. Mutta nyt ilokseni huomasin, että myös toinen minun orgidea jota olen pitänyt huonompana ja hinnaltaankin halpana ns. huonona kukkana on tehnyt uusia nuppuja ja avautuu kohta:) Laitan teille sitten kuvia, jos kukat avautuvat.

  VastaaPoista