sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ulkoilua

Tämä viikonloppu on ilmojen puolesta suosinut kyllä ulkoilijoita hyvin. Ollut hyvän lauhoja talvipäiviä ja luntakin saatiin reilusti lauantaina. Lauantai aamuna käytiin kyllä sellaisessa lumisateessa Rontin kanssa juoksulenkillä, että huh. Oli kyllä varsinainen koiranilma kyseeessä, mutta niin me tehtiin aamulenkki kuitenkin Rontin kanssa.  Tässä viikolla, kun oli sellainen keli, että pysty lumiukkoja tehdä niin niitä tehtiin yksi ilta. Lumiukoille tosin kävi vähän huonosti sitten yön aikana. Olisivatko olleet yöllisillä retkillä yön aikana. Aamulla olivat niin takakenossa molemmat ja päivän päälle katkesivat, että se oli niiden kohtalo. "Lumihevonen" kököttää edelleen tuossa meidän pihalla. Minusta se ei oikein hevoselta näytä ehkäk paremminkin dinosaurukselta :)


Lumiukkojen teon jälkeen paisteltiin paremman puutteessa nakkeja nuotiolla. Makkaraa ei ollut jääkaapissa eikä sitä jaksanut enään kaupasta lähteä hakemaan. Hyvältä ne nakitkin maistuivat :)

Tänä viikonloppuna on laskettu pulkkamäkeä joka on tuohon pihalle tehty. Ei ole kovin kummoinen nyppylä, mutta aika hyvät vauhdit siitä tulee ja aika pitkäkin mäki on.

Kuten arvata saattaa Rontti tahtoo myös osallistua pulkkailuun. Rontti ei sentään laske pulkalla, mutta ravaa pulkkamäkeä ylös alas... Tässä ajattelin ottaa kuvan Rontin ylös juoksemisesta, mutta kännykän kamera on sen verran hidas tai Rontin vauhti niin kova, että tällainen kuva siitä sitten tuli:)
 
Kissatkin uskaltautuivat tänään ulkoilemaan lauan sään puolesta. Tosin niiden ulkoilut eivät kestä kovinkaan pitkään, mutta parempi pienikin raitis ilma kuin aina sisällä.
Tässä "kaverukset" mittailevat kumma pallo.. Menee muuten niin päin, että Essi antaa Rontille vauhtia tuolla ulkona. Rontti menee Essiä kohti, mutta Essi ei tykkää päästää liian lähelle vaan juoksee Ronttia kohti ja Rontti juoksee tuhatta ja sataa karkuun ja Essi vähän matkaa perässä. Sitten taas tilanne rauhottuu ja vähän päästä sama leikki uudestaan. Se on oikein Essin ja Rontin leikki aina ulkona.
 
 
Siinnä se kolmikko jo odottaa sisälle pääsyä...
 
Tosin sisälle pääsyä ei ollut ennen kuin neiti oli käynyt jokaista kissaa halaamassa..
 

Viimeisenä Mårtti joka vähät olis välittänyt halauksesta, mutta ei viitsinyt karkuunkaan mennä kun odotti sisälle pääsyä.

7 kommenttia:

 1. Hieno lumihevonen, ei ollenkaan mikään dinosaurus:) Vaikka toisaalta, kyllä sitä dinosauruksellakin voi ratsastaa ja se kai lienee noitten lumijuttujen ydin. Meillä on vielä lumihevonen rakentamatta, kun ollaan vaan ukkoja väsäilty. Seuraavalla suvikelillä sitte. Kylläpä sielä neiti tomerasti kissoja järjestykseen laittaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sillä kait niin väliä, että näyttääkö se oli miltä jos ratsastaa kuitenkin voi:) Tulis vaan lisää noita suvikelejä niin vois vähän rakennella lisää. Meidän lumiukot, kun olivat hyvin lyhyt ikäisiä.

   Poista
 2. Ompa tuo teidän ulkoilu melkoista sirkusta.Ei aivan yhen kanssa pääse lähtemään.Mutta eläirakkaina ette ilmeisesti pidä revohkaa minään.Talvikelejä ja pitkiä liukuja toivotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se välillä sirkusta ottaa koko revohka ulos. Kissat eivät onneksi näin talvikeleillä kovin kauas lähde ja niiden ulkoilu on suht lyhyttä.

   Poista
 3. Pysyykö teijän kissat pihalla irrallaan? :) Mielenkiintoista ulkoilua teillä on, koko konkkaronkan kesken :D Sielä se neiti menee pulkalla, ja Rontin häntä vilahtaa vain :D Vimpa tekee ihan samalla tavalla kuin Rontti, mäkeä ylös ja alas, ja sitte mäki on täynnä pieniä koloja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo kissat pysyy ainakin näin talvella ihan pihassa. Ainut joka vois ehkä lähtee vähän kauemmaksi on Essi. Mutta näillä keleillä sekään ei kyllä kauaa ulkona viihdy. Rontilla on tapana tosiaan juosta mäkee ylös ja alas ja sitten se mäki onkin täynnä pieniä koloja:)

   Poista
 4. Mukavia talvi-iloja teillä! Pulkkamäki ja lumiukkojen, -hevosten ja -dinosaurusten tekeminen voisi olla poikaa aikuisillekin :) Mukavaa alkavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)