keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Vierailu vanhassa Porvoossa

Niin se joulukuu on alkanut jo kovalla vauhdilla. Meillä on kaikkea muuta kuin jouluisia juttuja puuhailtu tänä vuonna. Tähän aikaan muina vuosina on kova joulutohina ollut päällä ja askarreltua, leivottu, koristeltu kotia jne... Mutta tänä vuonna kaikki taitaa olla aika toisin. Jos nyt vaikka vähän saisi jossain vaiheessa piparkakkuja leivottua ja jotain muuta niin se taitaa riittää touhuksi tänä jouluna. Suurempia joulukoristeitakaan ei kyllä ole tullut esille haettua. Tähän on kyllä syy se, että nykyinen asuintila on niin pieni ettei sinne juurikaan mitään mahdu. Jouluvaloja sen tään olen ikkunoihin laittanut ja kynttilöitä poltellut kotosalla. Syy tähän kaikkeen, että tämä joulu menee näin on tässä...


Siis pieni osa vain tavaroista jota muutettiin...
Muuttoreissulla sentään päätin, että käyn vielä jouluisessa Porvoon vanhassa kaupungissa neidin kanssa tekemässä jotain jouluhankintoja. No sattui niin somasti, että keskustan joulunavaus sattui samalle päivälle. Me kävimme neidin kanssa hyvin pikaisesti keskustassa pyörähtämässä ennen kuin viralline joulunavaus alkoikaan. Mutta paikalla oli kuitenkin jo kotieläinpiha missä neitä pääsi kurkkimaan jotain erilaisempia maatilaneläimiä.

Poni oli hyvin mielenkiintoinen tuttavuus. Kanit olivat myös hyvin mielenkiintoisia.


Vanhaan kaupunkiin suuntasimme myöhemmin iltapäivällä neidin kanssa. Jotenkin minulla oli sellainen fiilis, että mennään vielä katsomaan ja tekemään jouluhankintoja. Olen jo niin pitkään joka joulu kuitenkin siellä käynyt kiertelemässä. No jotenkin joulufiilistä ei ollut ollenkaan. Lieneekö johtunut muuttostressistä vai siitä, että vettä tihuutti taivaalta ja koko vanhakaupunkikin oli niin synkän näköinen ei lumesta tietoakaan. Toiseksi neiti olisi vain halunnut juosta vanhan kaupungin kaduilla ja aina, kun kauppaan mentiin niin alkoi kuulua, että ulos käveleen... Sitten vielä se, että ne kynttilät mitä menin vartavasten etsimään eivät olleet edes tulleet vielä myyntiin. Pettymys oli sekin. No saatiin kuitenkin ostettua glögimaustetta, että voi itse valmistaa glögiä ja jotain muuta ihan pientä. Sellainen oli meidän tämän vuoden vanhan kaupungin joulureissu. Ehkä ensi vuonna paremman fiiliksen ja lumen kera :)Tämä ikkuna oli neidin mielestä kaikken kivoin sillä siinnä kulki tuollainen synttärijuna. Ikkunan luota oli suorastaan haastavaa saada neiti jatkamaan matkaa.

4 kommenttia:

 1. Tosi kova homma tuo muutto ja kun irtainta tahtoo kertyä elämän matkalla.Epäilisin,että vaisuun tunnelmaan Porvoon vanhassa kaupungissa oli ehkä sekin .että tavallaan jätit henkisiä "jäähyväisiä" entiseen kotiin ja ajatukset oli jo suunnattuna tulevaan.Kaikki tällaiset isot elämänmuutokset syövät voimavaroja.Jaksamista teille.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia Porvoosta! :) Mua niin hinkuttais päästä käymään Porvoossa, ja ennenkaikkea teidän vanhassa kodissa! Se oli niiiiiiiiiiiiiin ihana! <3 ei siinä, että nykyinen asunto olisi ruma. Ja kesät Porvoossa teidän kanssa! Voiko ihanampaa kesälomaa enään ollakkaan? :) Hauskaa itsenäisyyspäivän jatkoa, ja tosiaan. Voimia muuttohässäkän keskelle

  VastaaPoista
 3. Suvin täti kyllä sitä tavaraa on kertynyt ihan kauhee määrä. Liekkä kaikki tarpeellista...
  MaiMa Kiitos noista kommenteista. Kyllä minäkin tykkäsin meidän talosta :) Toivon mukaan saadaan joskus uus talo joka meitä miellyttää ja on tilaa. Se oli tosi kiva, että kävitte meillä kyläilemässä Porvoossa ne oli kivoja reissuja ja iso piristys meille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh xDD Ja siitä voin olla ihan varma, että jos teille tulee joskus uus talo, niin se on HIENO, voin kannustaa jo nyt =D. Ne oli kyllä kivoja reissuja käydä sielä teilläpäin, mutta kun tultiin 32c asteisessa junassa 500km niin sen hauskuudesta en niinkään tiedä :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)