lauantai 3. toukokuuta 2014

Kissankulman uusia asukkaita ja muuta puuhailua.

Viime päivityksestä on taas vierähtänyt. On jotenkin ollut niin kovasti hommaa, että ei sitten illasta enään ole jaksanut blogia päivittää. Tällä viikolla on ollut tosi helppo työviikko ja sen vuoksi onkin ennättänyt kotona kaikenlaista puuhailla. Se on kevät nyt ja se on tiennyt sitä, että sisällä hommat ovat vähän jääneet. Kaikki mahdollinen aika on tullut vieteltyä ulkona pihahommissa. Nyt on pihakin haravoitu melkeenpä kokonaan. Tänä vuonna haravoitsin myös sellaisia nurkkia mitä en ennen.. Eli olisko piha vähän laajentumassa :) Tällä viikolla Kissankulmaan on myös muuttanut nippu uusia asukkaita :)
Vappukin meni ja ilmapalloja puhallettiin, serpentiiniä viriteltiin ja grillikin kaivettiin esille. Tässäpä pieni kuvakooste tämän viikon tapahtumista. Johan taisikin tulla tekstiä ja kuvia heti kerrakseen.
 
Vappuna keksittiin uus leikki... Iida puhaltaa saippuakuplia ja Rontti otti niitä kiinni ja hauskaa oli.
 Leijona oli päiväunien aikaan saanut tällaisen taulun kaulaansa :) Kuka lie asialla ollut..
 
 Kanat söivät hyvällä ruokahalulla meidän pääsiäisruohot pois.
 
 
 Viime kesän yksi paras ostos oli neidille tämä liukumäki ja se on taas kaivettu varastosta esille.
 
 Tämä kaksikko nautti vapusta ja serpentiineistä. Neiti juoksi serpentiini kädessä ja Leijona perässä.
 
 Rontti nauttii sohvalla auringonpaisteesta väsyneenä ulkoilupäivän jälkeen.
 
Pyysinpä tuossa isältäni, että jos vähän multaa sais kukkapenkin suurentamista varten. No sitä multaahan tuli iso traktorin peräkärryllinen :) Kyllä multaa nyt riittää kukkapenkin suurentamiseen ja muuhunkin... Suunnitelmia kyllä on ja uskon, että syksyyn mennessä kasa on jo aikalailla maan tasalla :)
 
Tämä kuva kuuluis varmaan johonkin puutarhakirjaan ja kuva teksti EI NÄIN.. No mulla oli viime syksynä hieno visio mihin istutin sipulikukkia. No se visio ei kuitenkaan toiminut enään keväällä ja ne sipulikukat olivat ihan väärässä paikkaa ja liian alttiina tuhoutumiselle. No niinpä päätin kaivaa ne ylös ja siirtää uuteen paikkaan.
 
Tässä ne ovat uudessa paremmassa paikassa ja nähtäväksi jää kukkivatko vai ei...

 
Puutarha "apulainen" 
 
Täällä on viime päivinä myös rakenneltu.  Omistan porakoneen, mutta minulla oli hyvin heikosti vaihtopäitä porakoneeseen. Kävinpä sitten lainaamassa velipojalta tällaisen mahtis sarjan mistä olis löytynyt kyllä kaikkea mahdollista :) Kyllä muuten suju hommat sen jälkeen huomattavasti helpommin, kun mun ruosteisilla ja  huonoilla vaihtopäillä.
 
 Rakenneltu on linnunpönttöjä ja tällainen mökki. Voipi sanoa, että noin äkkiseltään tuntui seuraavana päivänä hartioissa se kova pistosahalla sahaaminen. No linnunpöntöt on reikää vaille valmiit ja tämä mökkikin valmistui ihan omin pikkukätösin :)
 
Sittenpä siihen suurinpaan uutiseen mitä Kissankulmassa on tapahtunut :)
Meille on tällä viikolla tullut uusia asukkaita. Tänään kotiutui kaksi belgianjätti kania.  Mulla on aikoinaan ollut kääpiökani ja sen jälkeen ollut mielessä, että joskus olisi kiva saada kaneja vielä. No meillä ei ole sisällä tilaa sellaisia ottaa, mutta sitten lueskelin tästä belgianjätti rodusta. Tämä rotu voi sitten talven asustaa vaikka kanalassa omassa aitauksessaan sillä ei tarvitse lämpö niin paljon kuin pienet rodut. Näistä pupuista kasvaakin siis kunnon kokoisia :)  Painoa näille voi kertyä vaikka 7 kiloa :) Näillä on myös mahtavan pitkät korvat.
Tässä valkoinen belgianjätti nimeltään Antsku.  Kasvattaja oli nimennyt tämän niin eihän me haluttu nimeä muuttaa.
 Tässä Antskun kaveri joka on kuukauden vanhempi. Neiti nimesi sen ihan itse Suklaaksi.
Eli meillä on nyt Antsku ja Suklaa :)
 
 Vielä ei ole rakennettuna ulkohäkkiä kaneille, kun nämä tulivatkin vähän nopealla aikataululla sitten meille. Laitettiin ne neidin kanssa kissojenhäkkiin ulos. Sitten päätettiin, että kokeillaan mitä kissat tuumaavat pupuista ja toisinpäin. Aikanaan minulla oli se kääpiökani joka tuli oikein hyvin toimeen kissojen kanssa. Valvonnan alla siis katsottiin mitä tapahtuu. Oikein hyvin meni. Essi ja Eppu tulivat haistelemaan uusia tulokkaita, mutta olivat hyvin ihmeissään ja varovaisia. Puput enemmänkin olivat kiinnostuneita kissoista ja tulivat niitä nuuskuttamaan. Siitäpä kissat ihmeissään ja hyppäsivät karkuun :) Meidän Leijona ei uskaltanut tulla edes häkkiin, kun kanit olivat siellä. Leijona päätti vain kurkkia ikkunasta mitä siellä tapahtuu :)

Tässä Eppu hieman ihmeissään haistelee varovasti, että mitä nämä oikein ovat. Näistä pupuistahan kasvaa vähintäänkin kissojen kokoisia :) Vielä ovat pieniä.
 
Kissat ovat menneet tarkkailu paikalle ja neiti tekee tuttavuutta pupujen kanssa. Hyvin tulivat syliin ja antoivat heti rapsuttaa.
 
Essi päätti käydä katsomassa pupujen mökkiä. Essi meni sisälle ja Antsku heti perään. Silloin ajattelin, että pitää äkkiä mennä katsomaan ettei Essi vain tee pienelle pupulle mitään. No eihän se Essi mitään tehnyt vaan tuli kiireen vilkkaa pois pupujen pesästä.

 
 Sitten ne meidän toiset tulokkaat jotka tuli jo alkuviikosta. Nimittäin kolme uutta kanaa. Nyt meillä on nimittäin täys munakennollinen kanoja eli yhteensä 10 + Aleksanteri kukko. Nämä kanat ovat sen verran nuoria, että alkavat munia ehkä 3 viikon päästä. Vähän on ollut alkukankeutta siinnä miten vanhat kanat ottavat uudet tulokkaat vastaan, mutta ajan kanssa.
 
Meidän Rontti mököttää :) Sai kyllä heti haistella uusia tulokas pupuja tänään. Olis kuitenkin halunnut olla mukana touhussa enemmän eikä tykännyt siitä, että joutui syrjemmälle. On ne eläimet vain aika jänniä. Sillä vanhoista kanoista ei enään juurikaan ole Rontti välittänyt. Mutta nyt on taas tällä viikolla alkanut kiinnostamaan nämä uudet kanat. Ajatella miten voi koirakin tuntea/haistaa, että nuo ovat vanhoja ja nuo uusia tulokkaita :)
 
Sisällä Rontti meinas, että mahtusinkohan minä tuosta kissan "luukkusta" ulos.

 
 Pieni lehtikatsaus loppuun. Tällä viikolla on postilaatikkoon kolahtanut monta kivaa lehteä. Nyt viikonloppuna niistä on mukava sitten nauttia. Tänään olen ollut messuilla käymässä, mutta kirjoittelen niistä sitten myöhemmin.
 
 
 


8 kommenttia:

 1. Mainiot nimet nuo Antsku ja Suklaa:) Niitähän pitää tulla kahtomaan jonain päivänä. Kyllä teillä siellä vipinää piisaa, kun on monenlaisia eläimiä. Tuo kuva, missä on Rontti ja saappaat on mun mielestä paras:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antsku oli ristitty jo lähtöpaikassa ja neiti päätti, että tumma pupu on suklaa. Nyt kun niitä nimejä on makustellut tässä muutamat päivät niin nehän on oikein sopivat :) Kiva kun kävitte pikasesti pyörähtämässä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Onhan näitä eläimiä, mutta jos ne nyt piisais :)

   Poista
 3. Mukava kuvapläjäys teidän puuhista. Ja nuo kanit näyttää sopivan kilteiltä, että uskaltaisin mennä kenties metrin etäisyydelle niistä. Kiva, kun päivät lämpenee niin ulkona voi oleilla kauemmin. Tykkäätkö tuosta TaloKoti -lehdestä? Sain joskus Päiviltä kyseisiä lehtiä junalukemiseksi ja se vaikutti lehdeltä, jonka voisi joskus vaikka tilatakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne puput on niin kilttejä ja söpöjä joten luulen, että jopa uskallat niitä vähän rapsuttaa :) Tuu seuraavalla kerralla kokeilemaan, kun täällä päin liikut :) Tykkään tosi paljon tuosta TaloKoti lehdestä minusta se on oikeni hyvä :)

   Poista
 4. Olipa mukavia kuulumisia. Tuli mieleen, että aikanaan minäkin olisin halunnut kanan, edes yhden, mutta eipä sitä meille hankittu. Ehkä jonakin päivänä.. Minusta tuntuu, että mun luonteelle sopisivat kanat!
  terveisin täti Pöntiönjoen varrelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää nyt pistää harkintaan kanojen hankkiminen :) Olishan teillä siellä lääniä.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)