perjantai 7. helmikuuta 2014

Sairastelua

Tällä viikolla se flunssa/kuume löysi tiensä myös meille. Ei kivaa ollenkaan :( Minusta tuntu jo alku viikosta, että iskeekö flunssa kun oli sellainen olo. Kovasti yritin rohtoja ottaa, mutta kyllä se kuitenkin iski. Neitiin nousi korkea kuume ihan yhtäkkiä.
Tässä kuvassa kaverukset ovat nukahtaneet sohvalle katsellessaan seikkailija Doraa. Ronttikin oli saanut edellisenä päivän rokotukset ja oli sen takia myös ihan veto pois seuraavana päivänäkin. Siinnä nukkuivat vieritysten päikkärit :)
 
Mummu toi meille Runebergin päivänä leivokset ja ne maistu kyllä hyvältä. Muuten tuo ruokailu on ollut vähän sitä ja tätä neidilläkin näin sairastellessa.


Uunissa olen pitänyt tulta joka päivä ja sitten päätin yksi päivä, että mitä jos kokeilisin tehdä rieskaa leivinuunissa. Kyllä siellä hyvin rieskat paistuivat. Tosin en tiedä, kyllä oikein maistuivatko miltään. Olivatko ehkä liian jauhoisia tai jotain. Ulkonäköönkään en kyllä kovasti panostanut. Maistuivat kuitenkin lämpimänä voin ja kylmän maidon kanssa oikein hyvältä :) Ehkäpä teen toistekkin ja yritän opetella miten saisi maittavampia.
Ennen sairastelua leivon vähän tulevia neidin juhlia varten pakastimeen herkkuja. Tietenkin leivottiin niitä Iisan muffineita ja ne tehtiin tällä kertaa sellaisiin ihan mini vuokiin.
 
 Nämä ovat ehkä lemppari leivoksiani nimittäin Aleksanterin-leivoksia :) Ovat mielestäni jotenkin niin niin hyviä, nam :) Kuitenkin vielä suht helppoja tehdäkkin.
 Neitihän sai joululahjaksi tällaisen puisen suklaakakun josta aikaisemmin ja kirjoittelin. Sattumalta löysin yhdestä kaupan alesta 2 eurolla tuollaisen jalallisen paksua muovia olevan kakkutarjottimen. Tuli heti mieleen kaupassa sen nähtyään, että tuo sopisi just hyvin neidin suklaakakulle. Niinhän se sopikin ja kakku näyttää oikein juhlavalta tuossa tarjottimella :) Tässä on menossa päivän kahvittelu hetki suklaakakun kera. Koska on kyse ruuasta niin tietenkin Ronttikin päätti tulla kahvipöytään osingolle :)


 Ennen sairastelua joku päivä, kun oltiin ulkona niin oli suvikeli ja sai tehtyä lumipalloja.  Neidistä oli hauskaa, kun lumipallot tarttuivat ladon seinään joten tässä meidän "taideteos"
 


10 kommenttia:

 1. Tykkään sun ottamista kuvista...niissä on aina sellainen lämmin henki <3
  Kovasti on täällä Rauman seudullakin flunssaa ja mahatautia liikenteessä. Toistaiseksi ei ole kumpikaan meille poikennut, onneksi.
  Pikaista paranemista sinne :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut blokinpitäjälle synntäri-päivän johdosta.Täälläkin nuurutaan yskän ja pienen kuumeen kourissa.Ei näytä olevan ainoastaan lasten tauti tai sitten se tulee meihin vanhoihin jotka olemme jo toisen kerran lapsia:)Koitetaan parantua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista :) Nyt tuntuu olevan kaikenlaista flunssa ja kuumetautia liikkeellä. Me ollaan jo paremmassa kunnossa. Toivottavasti siellä myös alkaa tauti kaikota!

   Poista
 3. Voihan möö tuota sairastelua. Nyt taitaa olla flunssan kulta-aikaa, kun vähän joka puolella nuurutaan. Toivottavasti paranette pian! Rieskat ovat leivinuunissa tehtyinä huippuhyviä. Minä en sähköuunia niin kuumaksi ehkä uskaltaisi edes lämmittää. Paranemisia viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taisin paistaa rieskani vähän liian kylmässä uunissa. No oppia ikä kaikki, eikös sitä niin sanota :)

   Poista
 4. Toivottavasti teillä ollaan jo paranemassa. Nyt on kaikenlaisia kurjia pöpöjä liikkeellä. Vastapaistettu rieska on kyllä hurjan hyvää, voilla voideltuna ja maidon kera. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä jo tolpillaan ollaan ja kunto parempi :)

   Poista
 5. Lämmin rieska, voita ja maitua, njam! Siinä hyvää "lääkettä" myös flunssapöpöille. Toivottavasti ootte jo paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se rieska vähissä tuolla pikku potilaalle myös maistui :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)