sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Helmikuuta mennään

Jostain kumman syystä on taas tämä blogin päivittäminen jäänyt. Viikonloppu meni vielä töissäkin. Mutta näin sunnuntai illan kunniaksi päätin istahtaa koneen ääreen ja näpytellä jotain tänne. Pitkä tammikuu on vaihtunut lyhyeksi helmikuuksi ja päivätkin ovat vähän pidentyneet ja aurinkokin jo pilkistänyt.
 
Täältä ne meidän kananmunat tulee.
 Edellisillä vapailla me leivottiin niistä meidän kananmunista...mitäs muutakaan kuin muffineita. Jos neidiltä kysytään mitä leivottaisiin niin varma vastaus on, että muffineita :) Tällä kertaa päätin kokeilla jotain erilaista reseptiä ja nämä olivat vadelmavalkosuklaa muffineita. Näyttivät jotenkin rumalta ilman päällistä ja sopivasti jäi porkkanapiirakasta ylimääräistä päällysainetta niin laiteltiin sitä myös näihin muffineihin.
 Koristeltiin strösseleillä ja hasselpähkinä rouheella.
 
 Porkkanapiirakkaa tuli leivottua myös pellillinen.
 
 Mitä tehdään sille ongelmalle, että pehmolelut täyttävät koko sängyn? Toiseksi tilaa on liian vähän mihin niitä säilöisi, mitä tehdä?
Tässäpä ratkaisu :)
Pehmolelut on laitettu "pyykkinarulle" ja sieltä voi sitten pyytää ne kaverit yöksi mukaan jotka haluaa.
 
Kaverukset ovat valloittaneet sohvan.

Meidän Leijona on oppinut katselemaan televisiota. Tämä on nyt tapahtunut tällä viikolla ja välillä meinaa katsoa sitä ihan häiriöksi asti :) Pitänee hätistellä kuvan tieltä pois, että itse näkee.

 
Kuva on hieman heikko, kun äkkiä puhelimella nappasin, mutta nämä kaverukset olivat vallanneet ikkuna paikan auringon lämmittäessä.

 
Yksi päivä neiti tuli kertomaan, että Essi on kuumeessa. Piti mennä tarkistamaan, että mikä on homman nimi... Tässäpä se Essi sitten oli kuumeessa ja peiteltynä ettei palele.
 
 Sittenhän se neiti kaivon äkkiä lääkärilaukun esille ja stetoskoopilla piti alkaa kuuntelemaan Essiä :) Essi se vaan tyynesti makoili ja otti hoidon vastaan :)
 
Käyn kerran viikossa Rontin kanssa treenaamassa lähikunnan lämpimässä koiratreeni hallissa. Neiti tulee aina silloin tällöin mukaan ja tämmöisen vekottimen neiti löysi viime kerralla hallista.
 
 Lunta on juuri ja juuri sen verran, että pulkka luistaa. Niinpä me kaivoimme tänään Rontin valjaat esille ja Rontti pääsi "töihin" eli vetämään pulkkaa. Neiti on heti valmis pulkan kyytiin ja Ronttikin täpinöissään, kun valjaat kaivetaan esille. Pulkan veto on hyvää liikuntaa Rontille ja väsyttää hyvästi koiraa. Kovin pitkästi ei näin ekalla kertaa vedetty, mutta jos lumet säilyy niin vedetään varmasti useamman kerran vielä.
 
 


12 kommenttia:

 1. Jos sallit, niin varastan tuon loistavan idean pehmolelujen pyykkinarusta. Meillä niitä nimittäin myös riittää...
  Varmasti neiti nauttii, kun saa istua pulkan kyydissä ja Rontti vetää:) Nyt on niin talvisen oloista, kun tuli luntakin vähän lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vapaasti on kopioitavissa tämä pehmolelujen pyykkinaru :) On aika kätevä kyllä. Sieltä aina illalla valitaan ne ötökät jotka halutaan yöksi viereen :)

   Poista
 2. Taas niin elämän makuisia kuvia ja tekstiä <3 Näitä on ihana lukea ja katsella kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Arja. Kiva kun jätät vierailusta kommenttia :)

   Poista
 3. Loistava pyykkinaru! Kun lattianeliöt käyvät ahtaiksi, otetaan tila haltuun katonrajasta :) Maisemat ovat nyt parhaimmillaan talvikuvia varten. Ja pulkka-ajeluja myös! Jaksaako Rontti vetää aikuista? Ajatteles miten mellevää olis pyyhältää kaupaan koiravankkureilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pakko hyödyntää jo katonrajaakin :) Ei Rontti jaksa vetää aikuista, että sillä ei voi kauppaan ajella :) Siihen tarvittaisiin jo pieni husky koiravaljakko :)

   Poista
 4. Neiti on tosi huolehtivainen ja Essi sai varmasti parasta mahdollista hoitoa kuumeeseensa. :) Ja tuo pyykkinaruidea on aivan loistava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä Essi sai hyvää hoitoa ja parani myös hyvin :)

   Poista
 5. Kyllä teidän kanoilla näyttää olevan loisto-olot! On takuulla onnellisen kanan munia. Voi kun jo tulisi kevät, niin mekin haettaisiin sitten kesäkanat talvihoidostaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä täälläkin odotellaan, että kanat pääsisivät taas ulos. Kyllä niillä ilmeisesti on ollut hyvät olot tuossa talviasumuksessakin, kun munia on tullut kiitettävästi koko talven :)

   Poista
 6. Haha, tuo pehmolelunaru on kyllä hauska. Toivottavasti Essi paranee kuumeestaan, saa ainakin hyvää hoitoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Essi sai hyvää hoitoa ja parani kuumeestakin nopeasti :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)