lauantai 25. tammikuuta 2014

Pakkasta ja kotona puuhailua

Työviikko takana ja muutama vapaapäivä edessä :) Viikko on ollut aika kiireinen eikä ole jäänyt aikaa blogin päivittämiselle, mutta korjataan sitä näin lauantai-illan kunniaksi. Yritin kyllä eilen jo eilen illalla päivitellä blogia, mutta kuvat eivät suostuneet toimimaan ja muutenkin kaikki toimi tosi hitaalla joten luovutin.

Varoituksen sana, että taisi tulla aika pitkä postaus teksteineen ja kuvineen.

 Edellisillä vapailla oli kunnon pakkaskausi täällä ja kyllä oli kylmää. Ulkoiltiin kyllä päivittäin neidin ja Rontin kanssa vaikka pakkanen kovasti paukkuikin. Sisällä tuli vietettyä kuitenkin enemmän aikaa ja pitkästä aikaa kaivoin ompelukoneen esille. Tuli surauteltua muutamia vaatteita neidille. Sellaisia perusvaatteita mitä on hyvä hoitoon laittaa päälle. Aika nopeasti nämä vaatteet kuitenkin syntyivät, kun kankaat olivat valmiina. Suurin työ minusta on aina se kaavojen piirtäminen. Nyt olenkin piirtänyt jemmaan jo valmiiksi seuraavaa innostusta varten kaavoja, että ei tarvitse kuin leikata ja ommella.
Tässä muutamia kuvia syntyneistä vaatteista.
 
Kärpässieni tunika ja legginssit. Ompelin noihin legginsseihin vähän koristeita niin tuli vähän piristystä. Sammakkomerkki toiseen lahkeeseen ja toiseen lahkeeseen valkoisia virkattuja kukkia. (Enkä tosiaan ole itse virkannut niitä kukkia vaan ostanut tiimarista valmiina. Sillä mun taidot ei riitä virkkaamiseen)
Samalla kaavalla ommeltu tunika, mutta pöllökankaasta. Tämä tuntui olevan aika hyvä tunikan malli.
 Sitten vähän retrokukkaa :) Paita ja hame. Oli tosi hyvä paidan kaava ja tuohon eteen tuli vielä sellainen pussitasku ja oli vielä helppo ommellakkin :)
Sitten ihan perus college paita ja housut. Housuihin tein tuollaiset reisitaskut jossa on kuminauha reunassa niin tuli vähän jotain erilaista ettei ihan pelkät punaiset.
 
Välillä on niitä kertoja, että kun ompelet niin mikään ei onnistu ja kaikki menee pieleen. Suurin ongelma on tuntunut olevan aina, että saa kauluksen hyväksi. Täytyy todeta, että tällä kertaa ompelukset onnistuivat oikein hyvin ja olin lopputuloksiin oikein tyytyväinen :) Jopa kaulukset onnistuivat oikein mainiosti mikä on iso plussa :)
Ne jotka ovat lukeneet blogia muistavat ehkä, kun ennen joulua tein postauksen vaatteista mitä neidille hankin. Kunnon ulkoiluhaalari ja kinttaat jne.. Nyt ne todellakin tuli näillä pakkasilla testattua ja voi todeta, että kyllä tämä haalari merkki ja saman sarjan kinttaat ovat ihan huiput :) Onneksi ostin ennen joulua ne jo. Joulun jälkeen kävin alennusmyynneissä ja tein huomion, että eivät edes olleet laittaneet näitä merkkejä aleen. Kylmillä keleillä ensimmäisenä meistä kolmesta alkoi Ronttia palella. Rontille on takki ja haalarit, mutta tassut jäätyivät. Pakkasen lähennellessä sitä -20 ei tarvinut kauaa olla ulkona, kun Rontti jo nosteli tassujaan. Miettikää nyt jos itse olisitte varpasillaan ulkona niin kait siinnä palella alkaisi. Sitten vasta kovimpien pakkasten jälkeen tähänkin tassun palelemiseen tuli ratkaisu ja sitten seuraavia kovia pakkasia varten ollaan varustauduttu paremmin :)
 
Oli pakkasta kuinka paljon tahansa aina meillä on pallo ulkoleikeissä. Tämä kaksikko on sellaista pallohullua porukkaa, että meillä on aina piha täynnä palloja :)
Jossain vaiheessa aurinkokin pilkisti pilvenraosta pitkästä pitkästä aikaa.


Tässä pakkanen oli jo noussut sen verran, että Rontille puettiin haalari tuon Hurtan manttelin alle. Ja jos joku ihmettelee ja naureskelee punaiselle värille niin tarina on se, että aikoinaan tuota haalaria hankkiessa punainen oli tarjouksessa :) En viitsinyt maksaa paljon enempää pelkästä jostain sinisestä väristä.
Ulkoilun jälkeen uni maistuu kaverin kanssa sohvalla uunin lämmittäessä.

 Muutama pakkashuurteinen kuva meidän pihalta äkkiä puhelimella napattuna.


Tässä sitten se meidän varustautuminen seuraavia kovia pakkasia varten. Rontille tossut jalkaan. Olin vähän epäileväinen näitten tossujen suhteen, mutta lueskelin netistä tuolta bokseri-palstaltakin kuinka niitä oli tällä rodulla käytetty. Niinpä menin mustiin ja mirriin ja siellä myyjä kehu oikein kovasti tällaisia Rukan fleece-tossuja jotka kuulemma pakkaselle huiput ja pysyvät jalassakin. Päätin kokeilla vaikka ajattelin, että mitenkähän pysyvät Rontin menossa mukana. Hintakaan ei ollut paha joten pakkohan nämä oli testata ja mitä parempi jos olisivat vielä toimivatkin.
Tulos toimivuudesta oli mitä hämmästyttävin ja loistavin :)
Siis kerrassaan olen testannut näitä vain tässä pihalla rajussa menossa joten uskon, että jossain lenkillä ne pysyvät varmasti päällä.
Tässäpä testituloksia :)
Testiolosuhteet olivat kovat.
Pakkanen lähenteli -20 astetta ja oli ilta pimeä.
Tossut jalkaan ja ulos menoksi.
Kovalla pakkasella ei voi jäädä seisoskelemaan joten juoksutin Ronttia pihalla pallon avulla. Kovaa pallon heittelyä ja Ronttihan sitä kantaa aina takaisin ja taas uudestaan viskataan jne... Oli ihan varma, että tossut putoavat heti ensimmäisen minuutin jälkeen jalasta pois, mutta ei.
Huippu homma tossut pysyivät tällaisessakin menossa mukana.
Rontti ei myöskään välittänyt tossuista ollenkaan ja juoksi ihan normaalisti kuin jalassa olisi aina ollut tossut:)
Lisäksi tossuissahan oli mahtavat heijastimet myös jos vaikka niitä joskus käyttäisi lenkillä.
Eikä nostellut ulkoilun aikana tassuja ollenkaan eli ilmeisesti ne myös lämmittivät sen verran.
Eli huippu ostos ja hyvin toimii.
Nyt olemme koko kolmikko varautunut seuraavaa pakkasaaltoa varten hyvin ja voimme jatkaa huoletta ulkoilua :)
Arvatkaa onko kuitenkin haasteellista lähteä ulos tämän kaksikon kanssa... Pitää pukea sekä neiti, että Rontti ja viimeiseksi itsensä.
Mutta sellaista se elämä on :)
Pakkasten aikana tuli sisällä oleilua myös enemmän ja neitihän tietenkin sitten otti leikkikaverikseen Rontin ja kissatkin pääsivät välillä mukaan.
Tässä on meneillään satuhetki Rontille. Näyttää olevan hyvä unisatu sillä Ronttihan melkein jo nukkuu :)
Voi sitä lapsen vilkasta mielikuvitusta sillä ei ole rajaa :) Tässä kuvassa kaksikko taisi olla viidakossa :) Rontti piti olla mukana ja mukana tietenkin piti olla myös nukke ja nuken vaunut. Välillä oltiin myös Rontilla yökylässä :)

 
Välillä pitää myös syödä. Tämä oli sellainen erilainen kokeilu perinteisestä makaronilaatikosta. Tein makaronilaatikkoa normaaliin tapaan, mutta lisäsin siihen herne-maissi-paprikaa ja paistoin muffinivuokassa. Tuli pieniä makaroni muffineja. Aina makaronilaatikko tuntuu uppoavan hyvin neidillekkin, mutta näissä oli jotain jännää ja erilaista ja katosi hyvin äkkiä lautaselta herneineen ja muineen. Näitä oli muuten kätevä pakastaan ja sitten on sopivia annoksia hätävarana pakastimessa :)

Rontti oli kyllä jo normi ruokansa saanut, mutta neiti päätti vähän antaa ekstra ruokaa Rontille. Ronttihan siitä hyvin iloisena vähän kuvia nappuloita rouskutti, kun neiti niitä niin nätisti tarjoili..
 
Tänään meillä on ollut touhu päivä neidin kanssa, mutta siitä ehkä kirjoitus huomenissa.  Luulen, että tänään nukkumatti heittää aikaisin unihiekkaa myös minulle :)
 
 

10 kommenttia:

  1. Ihana juttu ja paljon on näyttäny teilläki tapahtuvan :) lapsen mielikuvitus on kyllä käsittämätön, huippulaatua etten sanois :D pittäähän sitä jotaki virikettä ja leikkikaveria keksiä pakkasilimoille.
    Hyvää lauantai-illanjatkoja sinne mehtäntaka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lapsen mielikuvitus on aika käsittämätöntä :)

      Poista
  2. Monenlaista sitä ehtii näköjään pakkasilla puuhailla! Pöllötunikan taisin nähdä ihan livenä ja muutkin vaatteet näyttävät yhtä hienoilta! Tuo muffinssimakaronilaatikko on suorastaan loistokeksintö. Jotenkin arvaan, että moni nappaa sen heti käyttöön! Hyvää pyhäiltaa ja uutta viikkoa! Jään odottelemaan touhupäivän kuulumisia myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muffinimakaronilaatikko upposi kyllä. Meidän touhupäivän tekstit ovat vähän jääneet kaiken muun mennessä edelle. Mutta jossain vaiheessa jotain uuttakin postausta tänne varmasti tulee :)

      Poista
  3. Muakin rupes tuo muffinssijuttu kiinnostamaan.Lapsille varmasti erilainen ja ruokahalua herättävä juttu.Vai on koirillekin oikein vaatteita myynnissä.Eipä ollut meikäläisen nuoruudessa,tuskin kuultukkaan moisesta ei ainakaan maalaiskylillä,jossa koirat kulkivat isoissa laumoissa ympäri kylää ja kukaan ei paheksunut.Kyllähän se joskus oli pelottavaakin ,varsinkin koulumatkoilla,kun iso lauma juoksi vastaan,mutta koskaan ei mua ainakaan oo koirat purreet eikä muutenkaan pelottaneet.Ei muuta kuin oottamaan paukkupakkasia ja turijustamaan vaatteita päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä noille koirille on vaatteita myynnissä ja varsinkin nämä lyhytkarvaiset kaipaa lämmikettä näin kovilla pakkasilla. Olempa muuten nähnyt yhden koiran vaatemainoksen jossa tuollainen koiranmantteli on puettu pienen vasikan päälle lämmittämään sitä :) Että voi niitä koiran vaatteita nähtävästi muillekkin käyttää :)

      Poista
  4. Kaikenlaista kivaa on teillä puuhailtu! Söpösiä vaatteita neidillä ja nuo Rontin punaiset housunlahkeet näyttävät ihanilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen Arja tässä tammikuussa valmistanut 5 joulukorttia, kun ajattelin että tuo "haaste" kuulostaisi aika kivalta. Aikaa vain ei ole ollut vielä tammikuun puolella saada niitä tänne blogiin saakka.

      Poista
  5. Iihana pöllökangas. Noo oli ne muutkin, mutta pöllöt jäi pyörimään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllökangas on kyllä minunkin mielestä niin suloista :)

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)