torstai 9. toukokuuta 2013

Kevät luontokuvia

Keväällä rakentelin muutamia linnunpönttöjä. Rakentelu ei mennyt ihan kuin elokuvissa, mutta sain tehtyä viisi pönttöä joista kolme on täysin valmiita ja saatu puuhunkin kiinni odottamaan asukkaita. Meillä on täällä pihapiirissä ilokseni ollut paljon lintuja ja linnunlaulua nyt keväällä. Olen havainnut, että jopa jokaisessa linnunpöntössä on ainakin käynyt asukas. Se asuuko niissä joku vakituisesti niin siitä ei ole varmuutta. Pihapiirissä on myös ollut paljon punatulkkuja mikä minusta on näi kesän korvalla hassua. Tosin pitäneehän niidenkin jossain asua kesät:)
 
 Sieltä ne jonossa saapuivat pihaa kohti.

 Taas on oksasahalle töitä meinaan oli just väärässä paikka tuo oksa taas kerran :)

 
 
 
 
Sitten vielä niitä minun yksiä lempilintuja. Söimme joku päivä neidin kanssa ja Rontti oli ulkona ja alkoi haukkumaan. Yleensä, kun sillä ei ole tapana haukkua ellei jotain erikoista ole lähettyvillä. Ajattelin, että nytkös se karhu sitten on jossain näköpiirissä ja Rontti siitä ilmoittaa. Äkkiä siis kamera kainaloon ja ulos tarkastamaan tilannetta. Ei näkynyt karhua, mutta siellähän ne tuossa lähipellolla kurjet olivat tulleet huutelemaan ja soidinta pitämään:) Ai että ne hienosti siellä pomppivat ja käveleskelivät. Ihmeen lähelle tulivat meidä mökkiä vaikka Rontti nille vähän haukkukin. Onneksi oli kamerassa vähän pitempi putki paikallaan niin sain napsastua muutamia kuvia niin hienoista linnuista:)
  
 
 
 
 
 
 
 


6 kommenttia:

 1. Upeita kuvia kurjista! (Tuo lause kuulostaa hassulta, mutta näin kai se kurki sana taipuu)

  VastaaPoista
 2. Sinustahan on varsinainen luontokuvaaja kehkeytynyt.Sitä ilmeisesti pitäisi kulkea "silmät auki"niin havaitsisi kaikkea kivaa luonnossa.Jatka vain samaa rataa,niitä kuvia on mukava katsella ja ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kamerai aina tuossa keittiön apupöydällä valmiina, että jos hyvä tilanne tulee niin sen saa äkkiä siitä mukaansa:) Nyt on kyllä sattunut kohdalle hyviä kuvattavia:)

   Poista
 3. Aika isoja lintuja nuo kurjet. Sitä ei tajua, kun näkee ne taivaalla lentämässä. Tämänpäiväinen ja eilinen veden lopotus saavat toivon mukaan kevään etenemään vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoja ja hienoja nuo kurjet ovat kyllä. Iso ääni niistä kyllä myös lähtee, mutta se on jotenkin niin hienon kuulosta. Vettä on tullut täälläkin ja odotetaan, että nurmikko alkaisi vähän vihertämään tuosta osasta missä sitä meillä on entuudestaan pieni pläntti.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)