lauantai 12. toukokuuta 2018

Tipuja

Vapaapäivät viikolla menivät varsin nopeasti. Kelit olivat helteiset ja pihalla oli kiva puuhailla. Myös neidin huvikumpu eli kesäpaikka laitettiin kuntoon, mutta siitä myöhemmin lisää. Suurin uutinen tällä viikolla oli, kun meidän tiput kuoriutuivat :) Olimme laittaneet hautomakoneeseen minun tilaamani siitosmunat joissa oli kahta eri kanarotua. Oli plymouth rock ja jättikochin- rotuja. Tiistaina töiden jälkeen hautomakoneessa ei näkynyt vielä tipuja. Olimme illan menossa ja kotiin tullessa oli kaksi tipua kuoriutuneet ja piipittivät hautomakoneessa. Jännää puuhaa tuo kuoriutuminen miten noin pienestä munasta tulee ihan elävä tipu. Ensin koputtavat pienellä nokalla kananmunan rikki ja sieltä pikku hiljaa kaivavat itsensä ulos. Ei meinannut malttaa mennä illalla nukkumaan, kun piti seurata kuinka monessa munassa on särö ja katsoa, kun kuoriutuminen alkaa. Aamulla herätessä hautomakoneessa oli yhteensä 8 tipua :) Kaikki tiput olivat ennättäneet kuivua joten siirsin ennen töihin lähtöä tiput kanalaan lämpölampun alle. Olin edellisenä iltana valmistellut tipuille paikan kanalassa. Tiput saavat majailla vanhassa kaninhäkissä näin alkuunsa. Lämpölampussa on punainen lamppu joten tämä toinen kuva näyttää vähän hassulta.
Töistä tullessa jännitti, että onko lisää tipuja kuoriutunut. Kotiin päästyä neiti meni heti kanalaan katsomaan tipuja ja minä menin hautomakoneelle. Koneessa oli kaksi uutta tipua ja ne olivat jo kuivanneet joten kiikkuutin ne heti kanalaan muitten tipujen joukkoon. Yhteensä siis meillä on 10 tipua :) Koneessa oli 15 munaa, mutta 5 ei kehittynyt mitään.
 
 
 
Tässä tiput ovat jo muutaman päivän ikäisiä ja syömäpuuhissa.
 

 
 
Neiti on hoitanut tipuja kovasti ja huolehtii niille kuiva ja tuoretta ruokaa. Vesikuppiin myös vaihtaa vettä ja pesee, että tipuilla puhdasta vettä. Neiti on pitänyt tipuja kädessä ja nähtävästi ovat oppineet, että häkkiin laittaa käden niin joku hyppää heti kädelle ja nokkimaan sormesta. Ovat ne kyllä pieniä ja suloisia :) Saapas nähdä kuinka monta kanaa näissä on. Toivoisin tietenkin, että olisi monta kanaa, mutta mikä siinnä onkaan, että niitä kukkoja tulee aina enemmän.
 

 
Tällainen pikainen tipu päivitys.
Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Apua!:) :) :)
  ihaniaa tipuja,voi että ovatkin suloisia.
  Olette maailman onnekkaimpia,rikkaimpia,kun saatte elää maaseudulla,luonnon ja kotieläinten keskellä! :)
  Tuo munien hautominen kaikkinen toimenpiteineen ,minulle tuttua.
  Meillä onnistui kaksi kuoriutumaan ja pidin niitä pesuhuoneessa,kun ei navettaa ym.Aika pian kasvoivat,antoin ne yhdelle joka ..... voi voi:(
  Mutta minulla on ollut kaksi kanaa valkoinen ja ruskea ,kerronkin niistä joskus blogissani tarinan:)
  Kalkkunoita oli monena kesänä,5-10 .Niissä on hyvä liha,ja luomuna täysin kasvatin.(niihin kavereihin :)ei rakastu),mutta EU-myötä ei saanut enää pitää???? meidän asutus aluella:)
  Tuossa mietin viimeistä kalkkuna erää ,olivat melkosia kötkylöitä 24 kg (elo paino),kesäkuusta -pakkasiin kasvatettiin:)
  Voi kuinka kaipaan noita aikoja.'
  ...ja jos voitan LOTOSTA ??? ostan maatilan jossa kivinavetta,kalkkunoita ,kanoja,ja jonku alpakan (ei kokemusta,mutta niin hyväntuulisen näköisiä)...niitä joka lauataisia haaveita:)
  KIITOS!,TÄMÄ piristi mieleni:)
  ja oikein Hyvää viikonloppua! ja Ihanaa äitienpäivää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta viestistä ja hyvää äitienpäivää sinulle :)

   Poista
 2. Oi miten somia tipusia sinulla siellä on♥
  Hyvää viikonloppua ja ihanaa Äitienpäivää sinulle♥

  VastaaPoista
 3. Oiiijoijj, mitä ihanuuksia <3 On näiden tipusten kehitys vaan niin älyttömän nopeaa. Ihanaa äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on pieniä ja ihania :) Hyvää äitienpäivää sinulle!

   Poista
 4. Saataiskohan me aikaiseksi sen verran, että joku ilta hypättäis pyörien selkään ja tultais tipuja ihastelemaan...

  Ihana kommentti tuossa ylempänä, miten onnekas on sen osa, joka voi elää maaseudulla. Sitäpä ei aina tule ajatelleeksi, mutta olen samaa mieltä, vaikkei meillä eläimiä olekaan. Nautimme muiden eläimistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa vain käymään. Pistä viestiä vain milloin olisitte tulossa. Yhdyn kyllä siihen kuinka onnekkaita olemmekaan, kun täällä maalla asustamme:)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)