maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kevään merkkejä

Viikonloppu oli töistä vapaata ja ihan kotosalla olemista ja touhuamista.
Keväinen keli helli koko viikonlopun ajan. Sunnuntaina jotenkin saattoi jo haistaa kesän tuoksun vaikka lunta vielä piisaa. Linnut lauloivat ja ovat varanneet pihapuista linnunpönttöjä, joutsenet lensivät talon yli kaarrellen ja etsien sulaa paikkaa.
 
 
Lumet saavat ainakin pihalla kyytiä sillä aurinko paistaa koko päivän pihalle. Lunta on kuitenkin ollut niin paljon, että ei paljon vielä maata näy. Jotakin kevään merkkejä kuitenkin pihalta löytyy. Nämä kevään merkit eivät ole kovinkaan kauniita, mutta kertovat meillä keväästä. Myrsky koiramme on aina ollut kova kantamaan kaikenlaisia tavaroita pihalla mitä ihmeellisempiin paikkoihin. Kesällä ei kannata jättää kenkiä terassille sillä hetken päästä ne löytyvä ties mistä jos edes löytyvät. Myrsky on myös kova piilottelemaan luita mitä se saa kaluttavaksi. Syksyllä Myrskyn aarteita olivat tutulta saadut hirven jalat sorkkineen ja niitä se on kaivellut ylös lumesta pitkin kevättä. Minä olen aina pahimman ja iljettävimmän näköiset heittänyt pois, kun olen nähnyt niitä kantavan. Ajattelin, että olemme päässeet jo kaikista sorkista eroon. Toisin kuitenkin kävi sillä Myrskyllä oli kova vimma kaivaa isoa jäätynyttä lumikasaa ja mitä sieltä kuopasta pilkistääkään, voih. Myrskyn aarre, mutta mua kyllä hieman iljettää.
 
 
Katos vaan mikä sieltä lumen ja jään alta löytyikään. Syksyllä raksalla käyttämäni toinen lenkkari :) Myrsky on joskus syksyllä napannut sen portailta mukaansa ja oli hautautunut lumeen. Kengät olivat kyllä menossa roskiin, että vahinkoa ei ole tullut. Kaikenlaisia yllätyksiä sitä lumen alta paljastuu. Saas nähdä onko vielä jotain lisää yllätyksiä tiedossa :)
 
 
Meidän takapihalla menee joki ja joki näkyy myös olohuoneen ikkunasta. Jäiden sulaminen on aina varma kevään merkki myös.
 
 
Tietenkin kukkasipulien esikasvatus on varmasti kevään merkki. Kävin yksi päivä Lidlissä ja siellä oli valtavasti kaikenlaisia kukkasipuleita. Olen ennenkin näitä keväisin ostanut ja ovat kasvaneet hyvin. Hinta näillä sipuleilla/juurakoilla on varsin edullinen. Niinpä se homma sitten lähti vähän lapasesta ja monenlaista lähti matkaan :)
 
 
 
Tässä jotain aikaisempia sipuleita/juurakoita mitä on tullut hankittua erinäisiltä kauppareissuilta.
 
 
Lunta meillä piisaa siis vielä reilusti niin kuin näistä kuvista voi päätellä. Koirat nauttivat vielä lumesta ja siellä peuhaamisesta.
 
 
 
Viikonloppu puuhiin kuuluu aina myös kanalan siivous. Avasin päivisin kanalassa jo ikkunan, että saivat raitista ilmaa haistella. Aurinko paistaa päivisin kivasti myös kanalan isosta ikkunasta sisälle. Uudet purut, kun vaihtaa kanalaan niin silloin alkaa kanarouvien kylpyhetken. Kovasti pyörivät ja sukivat itseään tuoreissa puruissa.
 
 
 
Aurinko helli meitä viikonloppuna ja toivotaan lisää tällaisia kelejä. Vähän kävin jo kasvihuoneessa fiilistelemässä ja jotain tekemässä, mutta siitä myöhemmin lisää.
 
Miten teillä lukijat kevät etenee ja millaisilla keväänmerkeillä?
Mukavaa viikkoa lukijoille!

14 kommenttia:

 1. Ihania kuvia :)
  Lumet ovat lähes kokonaan sulaneet, mutta maa on tiukasti roudassa. Narsissit puskevat kohti valoa ja linnut laulavat tohkeissaan kevätbiisejään. On ollut auringonpaistetta, vesisadetta ja pilvistä vuorotellen kuten aina keväällä. Eilisen vesisateen jälkeen oli ilma ihanan raikas ja kevääntuoksuinen. Joka päivä kevääntulo edistyy ja sitä on aina yhtä hieno seurata.
  Mukavaa huhtikuista viikkoa myös sinne :)

  VastaaPoista
 2. Täällä vielä tuota lunta piisaa, mutta koko ajan sulaa. Kiva jos teillä päin lumet jo lähteneet ja sipulikukat tekevät tuloaan :) Toivotaan lämpimiä kelejä.

  VastaaPoista
 3. Ihania koiria ja kanoja <3 Ompas teillä vielä huiman paljon lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lunta on vieläkin vaikka jo paljon on sulannut pois. Tänä talvena sitä oli todella paljon.

   Poista
 4. Kevät etenee nyt vauhdilla:)
  Ihania kevättunnelmia kuvissasi ja oi miten ihania nuo teidän koirat ja kanalan väki onkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kevät on edennyt vauhdilla ja kesää kovasti odotellaan.

   Poista
 5. Tulinpa vastavierailulle ja liityin lukijaksi.
  Onpa teillä siellä paljon lunta.. täällä lounaassa on kevät edennyt jo aika pitkälle.
  Siinä toivossa olen, että valkovuokot kukkisivat kohta.
  Ihania koiruuksia sinulla siellä ja näyttää olevan muutama kananenkin.
  Leppoisaa keskiviikkoa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vierailulle ja lukijaksi :) Valkovuokot ovat kyllä niin ihania keväisin. Toivoisin, että täälläkin niitä kasvaisi.

   Poista
 6. Täällä alkaa jo olla lumet sulaneet muutamaa varjopaikkaa lukuunottamatta. Mutta viikolle luvattu aurinko vaihtui jotenkin kummasti sateeseen. Toisaalta, se vienee mukanaan loputkin lumikasat.

  Kivoja ostoksia olet tehnyt:) Kohta jo pääsee istutuspuuhiin, kevät etenee nyt vauhdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kevät etenee vaikka välillä tuntuu, että hitaasti. Niin kovasti jo syyhyttäisi päästä kukkapenkkien kimppuun, mutta ne on vielä lumen alla.

   Poista
 7. Ei sitä yhtään tiedä mitä kaikkea sieltä lumen alta paljastuu:) Suloisia karvakamuja ja kanoja! Kivoja ostoksia! Täällä on juuri lumet sulaneet:) Ihanaa kevätpäivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi tietää mitä lumen alta paljastuu... Ne ei aina ole niitä kivoimpia yllätyksiä :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)