lauantai 21. huhtikuuta 2018

kevään merkit -haaste

Sain Arjalta haasteen kevään merkit. Tottahan minä tällaisen haasteen vastaanotan sillä puhelimella tulee räpsittyä paljon kuvia, kun ulkona on. Kaikki kuvat on siis puhelimella otettu.
 
Takapihalla virtaava joki muuttaa muotoaan näin keväällä päivittäin. Mukava seurata miten vesi nousee ja jäät alkavat pikkuhiljaa lähteä. Tulvan jälkeen vesi pikkuhiljaa sitten palautuu normaaliin korkeuteen. Tällä hetkellä jäät ovat vielä paikallaan joskin jo nousseet vähän ylös ja halkeilleet. Vesi on noussut jo reilusti tässä vaiheessa.
 

 


Vapaapäivänä tuli taas ulkoiltua koirien kanssa ja aurinko paistoi välillä kivasti. Myrskyn vartiopolkua kierrettiin ja tässä koiratkin taitavat ihmetellä, että johan on vesi noussut reilusti. Vartiolenkillä on pellolla lunta vielä reilusti, mutta polun kohta on niin tallattua joten kestää vielä kävelyä.
 
Metsässä on jo toisin sillä sieltä on lumet sulaneet :)
 
 
Varma kevään merkki on tämä, kun auton peräkontti on täynnä multasäkkejä.
 
 
Multa siirtyi kasvihuoneeseen. Nyt nimittäin alkoi kasvihuone kausi. Ei meillä kylläkään niin lämmintä ole, että ilman lämmitystä pärjäisi. Ajattelin tänä vuonna kokeilla lämmittää kasvihuonetta näin keväällä, että pystyisikö sinne siirtää osan kasveista jo aikaisemmin. Istuttelin dahlian juurakoita ja jotain sipulikukkia esikasvatukseen. Siirsin myös testiksi muutamia tomaatintaimia kasvihuoneeseen. Jännityksellä nyt katsotaan kuin käy. Aamulla ainakin kasvihuoneessa oli hyvin lämpöä. Aurinkoisina päivinähän lämmintä riittää jo nyt, mutta yöt, illat ja pilviset päivät kaipaa lisälämpöä. Kasvihuoneesta lisää hieman myöhemmin.
 
 
Potkukelkkailu kausi on saatu päätökseen :)
 

 
 
Siinnä se tulevan kesän yksi projekti. Talon rakentamisen jälkeen vuorossa on keväällä/kesällä pihatyöt. Tässä kuvaa takapihalta ja siitä kuinka se alkaa sulamaan ja mikä kurakko paljastuu sieltä alta, voih. Pihatöistä varmasti tulen kirjoittamaan täällä myöhemmin ja paljonkin.
 

 
Kiitos ArjaL haasteesta. Minä jatkan haasteen 10-vuotissuunnitelma blogiin ja Nannelle Elämää Koivurannassa
 
Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!
 
 Minun viikonloppu menee töissä vaikka kuinka olisi ollut kiva
 puuhailla kasvihuoneella ja pihalla viikonloppu.

10 kommenttia:

 1. Onpa siellä mukavia keväänmerkkejä.. on se niin ihanaa kun kevät saapuu jälleen suomeen:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kun otit haasteen vastaan. Paljon kevään merkkejä olet bongannut, kivoja kuvia. Aikas mageeta, että takapihalla virtaa joki, olen aina haaveillut, että pääsisi seuraamaan joen kevätmuutoksia. Sinulla loistava mahdollisuus siihen 😊
  Kevät on ihanaa aikaa, jokainen päivä tuo jonkun uuden kevään merkin.
  Aurinkoista ja hyvää viikonloppua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on mukava, kun joki menee noin lähellä. Päivittäin tulee seurattua näin keväällä miten vesi on nousussa tai laskussa ja missä vaiheessa jäät. Mukavaa viikonloppua sinulle :)

   Poista
 3. Kiva haastepostaus :) On tämä kevät vaan niin ihanaa aikaa, kun pääsee puuhailemaan ulkona kaikenlaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kevät on mukavaa aikaa, kun valo lisääntyy ja luonto heräilee.

   Poista
 4. Kovasti on kevväänmerkkejä, toivottavasti ei joki tuluvi yl äyräitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä nyt on ollut:) Meillä ei onneksi ole pelkoa talon tai muitten rakennusten kastumisesta vaikka lähellä jokea talo onkin. Ei olisi kiva pelätä joka vuosi, että miten käy tulvan aikana.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)