torstai 2. heinäkuuta 2015

Puutarha katsaus

Sataa sataa ropisee pilipili pom.... niinpä tänä kesänä se on vaan satanut ja tuullut. Heikosti kaikki kasvit ovat kasvaneet tällaisilla keleillä. Mikäs se meillä harraste viljelijöillä mutta entäs ne jotka tekevät sitä työkseen. Kyllä ovat olleet kylvöt myöhässä ja pellot märkänä. Toivotaan nyt että kesä tästä vielä paranisi. Kesälomakin mulla vielä edessä ja sitä odotellessa.

Viinirypäleitä istutettu ulos. Keväällä siis tilasin 13 viinirypäleen juurakkoa ja vaikka kevät oli kylmä niin viinirypäleet pääsivät alkuun äitin kasvihuoneessa. 12 viinirypälettä on lähtenyt kasvuun joten ihan hyvin kyllä. Jännityksellä nyt katsotaan miten tänä kesänä kasvaa. Suurempi jännitys sitten millainen talvi tulee ja moniko selviää talvesta. Tässä kuvassa näkyy myös 2 "jäälyhtyä" mitä talvella voi käyttää. Minä olen käyttänyt näitä minikasvihuoneena ja toimii muuten hyvin :)
Kylmästä kesästä huolimatta meidän tänä kesänä perustamassa mansikka maassa on jo mansikan alkuja.
Minun siemenestä kasvattamani yrtit basilika, kanelibasilika ja sitruunamelissa ovat kasvaneet valtavan hyvin. Kaikista parhaiten mitä olen tänä keväänä esikasvattanut.

Yksinäinen kokeilu maissikin siinnä seisoskelee. Krillaillaan jonkun verran maissia mutta tämä yksi nyt ei meille satoa niin tuo mutta kokeilu mielessä.

Tämmöstä kuuluu tällä erää puutarhaan. Lämpimiä kelejä odotellessa.


2 kommenttia:

 1. Mää oon kans ajatellu, että pitää olla varovainen omissa sadevoivotteluissa, kun oma elanto ei oo kiinni siitä, että kylvämäni salaatti näyttää kellastuvan maahan ihan vain siksi, että se on liian märkää. Sun kasvit näyttää kadehdittavan hyviltä.
  En muuten oo koskaan ajatellut, että noita talven lyhtyjä vois käyttää pieninä kasvihuoneina. Hyvä idea ensi kevääseen. Lämmintä on luvattu huomiselle, mutta ens viikosta ei taida tietää kukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu heikosti kasvaa kasvimaalla, mutta onneksi se on vain harrastusta. Toivotaan että kelit vielä paranis ja viljatkin pelloilla kasvaisi kohisten syksyä kohti. Juu nuo lyhdyt on hyviä minikasvihuoneita, että käyttöön vain myös kesällä :)

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)