torstai 11. heinäkuuta 2013

Kesäpuuhia pihalla

Pihalla on tullut puuhattua ja oleiltua aika lailla nyt kesällä. Hankin tässä jokin aika sitten liukumäen neidille tuohon pihalle. Tykkää niin kovasti liukumäkeä laskea ja on aina niiden perään joka paikassa. Kyllä liukumäki on ollut kovassa käytössä tässä pihallakin. Rontti oli myös hyvin kiinnostunut mäestä ja ensin yritti kiipeillä jopa rappusia pitkin, mutta sitten tyytyi väin päivän paistatteluun :) 
Tästä piti tulla neidille mini hiekkalaatikko, mutta kun hiekkaa ei vielä ollut niin sehän oli Rontin mielestä hyvä nukkuma paikka.
 Telttaan pihalla mahtuivat molemmat ainakin melkein :)
 Mitäs mitäs tässä oikein tapahtuu... Eppu on taas karannut häkistä. Eppu joka on ennen tätä kesää pelännyt oikeastaan ulkoilua ja pysynyt ennenkin tiukasti häkin sisällä eikä meinannutkaan karata on muuttanut suuntaa nyt ihan urakalla. Taas piti parannella vähän häkin kattoa, että Eppu pysyisi siellä sisällä. Toistaiseksi on ainakin pysynyt.
 
 Lenkin jälkeen on Rontin hyvä vilvoitella ohi virtaavassa joessa. Sateiden jälkeen vesi oli hieman noussut...
Neidin kanssa kävimme yksi päivä mummulan ullakolla tekemässä löytöjä. Löysimme laatikollisen kaikenlaista kivaa ja hyödyllistä. Niistä ehkä myöhemmin lisää. Tämä tuntui olevan kuitenkin kaikista hauskin löytö mitä sieltä löytyi. Perin yksin kertainen vehje ja niin hauska. Aika vanhakin tämä taitaa olla sillä joskus minun lapsuudesa tällä on taidettu kalastaa. Virveli ja kaloja. Virvelissä on magneetti ja samoin kaloissa. Kalat tiputetaan vesiämpäriin ja sitten onkimaan. Kalat eivät edes painuneet pohjaan vaan kelluivat mikä minust oli aika hienoa :)
 Jotenkin kummasti kuitenkin kalastus päättyi näihin kuviin. Yhtäkkiä ei ollutkan housut jalassa vaan ne pitikin pyykätä :) Onneksi oli lämmin päivä.
 
 
Pioni on yksi lempi kukistani. Minulla ei sellaista nyt ole täällä kasvamassa, mutta äitilläni kukki pioni komeasti. Sieltä muutaman kukan taittelin maljakkoon kotiin. Taisi kukat olla jo vähän lopputaipaleella sillä eivät maljakossa kovinkaan kauaa kestäneet.
 
 
Mitä mahtavimmat pyykin kuivaus kelit ovat olleet käsillä. Mietin tässä yksi päivä, kun oli kolme koneellista pestyä pyykkiä, että mihinkä nämä oikein kuivumaan laittaisi. Sattuipa sitten olemaan pyykkinarua ostettuna ja sitä sitten virittelemään ympäriinsä mihin nyt ikään vain sai kiinni. Onko pyykkinarut rumia ja missä niide kuuluisi olla?? Pitäiskö ne sijoittaa johonkin ei näkösälle talon taakse? Pitäisikö olla jokin hyvä häkkyrä teline mihin pyykkejä ripustaisi vai voisiko vain vetää narun puusta puuhun? Minä päädyin siihen, että vedin pitkän narun puusta puuhun ja aitan kulmaan kiinni. Ei haittaa vaikka pyykit kuivuvat näkösällä sillä täällä niitä ei kukaan ohikulkija pääse ihailemaan. Mikä parasta pyykit kuivuvat tuulella muutamassa tunnissa ja sain illalla kerätä kuivat ja hyvän tuoksuiset pyykit narulta pois :) Sinne jäivät narut roikkumaan ja odottamaan uusia pyykkejä ja sitä pyykkiähän riittää....

 Karhu se ehkä vain tuolta metsän siimeksestä ihailee meidän kuivuvia pyykkejä :)
 
Nyt vietämme lomaa ja meillä on yksi kesäprojekti hyvällä mallilla. Siitä sitten seuraavassa postauksessa.

8 kommenttia:

 1. Omaaloitteisia niin lapsi kuin koirakin.Kaikkea on kokeiltava ja yhdessä kaikki sujuu hyvin.Mukavaa kesäelämää olette viettänyt,samaa rataa vain jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä nä kaverukset yhdessä puuhaavat kaikenlaista:-)

   Poista
 2. Pyykkien ripustaminen ulos on yksi mukavimmista kesän kotitöistä minustakin. Eiköhän tuo puusta puuhun tai puusta aitan seinään liene kaikkein perinteisin sijoitustapa narulle. Meillä on tylsästi teline, mutta se ei onneksi puuhan mukavuutta vähennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se o kiva tunne hakea kuivat ja raikkaat pyykit narulta:-)

   Poista
 3. Hienoja kanakuvia tuossa aiemmassa postauksessa.
  Ei pyykkinarut mitään rumia oo. Kesäiseen maisemaan ulkona kuivuvat pyykit sopivat hyvin.
  Kunhan muistaa kerätä vaatteet sisälle ennen sadetta.
  Mulla tuppaa unohtumaan. Ennätys taitaa olla yksillä lakanoilla, jotka kuivuivat toista viikkoa ennen kuin sain ne sisälle kuivina. Ihan vain "muutaman" kerran kastuivat välissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se että pitää muistaa kerätä sateen alta pois. Nyt viimeset kerrat on olu nin mahtava tuuli joka o hetkessä kuivannut pyykit.

   Poista
 4. Voi, kuinka oli kivaa katsella ihania kuvia. Sulla on ihana koira kera kissan, joka on rohkaissut mielensä uteliaisuuteen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Juu hassua oli kyllä miten Eppu pyrki häkistä ulos. Ennen se on suorastaan inhonnut ulkoilua :) Maailma avartaa varmaan tässä tapauksessa:)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)