lauantai 13. huhtikuuta 2013

Viimeiset keväthanget ja aurinko

Tällä viikolla on viettänyt muutaman arki vapaapäivän ja nauttinut noina päivinä varmaankin viimeisistä kevät hangista ja kevät auringosta tälle keväälle. Pekka Poutakin, kun lupaili jo vettä satavan tänä viikonloppuna. Taisi olla viimeinen kerta tälle talvelle, kun kävin vielä hiihtelemässä ja nautin hyvistä keleistä ja auringopaisteesta. Toisena päivänä lähdimme heti aamusta Rontin kanssa juoksulenkille. Suuntasimme juoksulenkkimme aika lailla ns. korpeen keskelle ei mitään. Alku pätkä oli moottorikelkan jälkeä, sen jälkeen pääsi jonkin matkaa autolla ajettavaa tietä ja loppu oli sellaista ns. talvitietä johon ei ehkä autolla olisi asiaa. Tiet olivat kuitenkin vielä hyvästi juoksu kunnossa. Aika vahvasti vielä lumen peitoissa eikä liian liukkaita. Keli oli mitä mainioin sillä oli vähän pakkasta, aurinko paistoi komeasti ja linnut lauloivat. Juoksu kulki niin mulla kuin Rontillakin :) Sen verran korvessa oltiin, että päästin Rontin juoksemaan vapaana tietä pitkin ja lopuksi metsänkeskellä menevää "tietä". Tässä muutamia kuvia kännykällä kuvattuna matkan varrelta. Onneksi karhut toivon mukaan vielä nukku eikä törmätty niihin.


Siellä se Rontti juoksee edellä.





Kevät on saanut myös sen aikaan, että rakentelin yksi päivä muutamia linnunpönttöjä..joista kylläkin vielä puuttuu katto. Eikä ne taida tosiaankaan olla julkaisu kelpoista kamaa sillä niistä tuli tosi rumia, mutta jos ne edes linnuille kelpais. Olis kiva katsoa jos lintuja tulis pesimään pihapiiriin. Tosin niillä pöntöillä alkaisi olla kait jo aika kiire saada puuhun. Toisena vapaapäivänä myös pikkusen leivoin. Olin jokin aika sitten katsonut jo, että pitäisi kokeilla tehdä porkkansämpylöitä ja kaurakeksejä. Täytyy sanoa, että sain jopa ensimmäisellä reseptillä kaurakeksit epäonnistumaan... Ne oli rumia ja maistui pahalta. Ajattelin ettei kaurakeksien teossa voi näin epöonnistua ja etsin toisen ohjeen ja sillä sain sitten maittavia kaurakeksejä.
Tänä aamuna kun heräsin ja päästin Rontin ulos ulkoilemaan oli ensimmäinen sellainen aamu, että ulkona tuoksui kevät. Piti oikein hetkeksi pysähtyä nuuhkuttamaan, että ompas hieno ilma vaikka harmaata olikin eikä aamuaurinkoa näkynyt, mutta kevättä oli ilmassa :)

17 kommenttia:

  1. Nuo teijän lenkkipolut näyttää hyvin tutuilta. Eikös tuon voi tulkita niin, että meki asutaan sitte täysin korvesa :D ?? On ollu ihania ilmoja, mutta tänään tosiaan oli vähä harmaata ja vetistä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehän asutte ihan autotien tuntumassa eli ei korvessa:-)

      Poista
  2. Minä nuuhkin myös keväistä ilmaa. Ihana tuoksu. Kohta on hanget enää muisto, mutta sitten tulevat kesäiset lenkkikelit ja lenkkimaastot.Oikeastaan tuo vesisade ei haittaa, kun se jollakin tasolla kuuluu asiaan ja saa lumet ainakin nopean lähdön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei mua haittaa vaikka talvikelit loppuukin. Kyllä sitä jo odotetaan kunnon kevättä ja kesää saapuvan.

      Poista
  3. Jes, ihana kevät-kesä!!! varmasti sämpylätkin maistuvat, mää tein Maailman parasta pannukakkua (siis sen nimistä) ja ihan sekin oli maittavaa, mulla ei aiemmin oo ollu sitä ohjetta, mutta nam!
    HooVee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki on tapana tehä sillä maailma paras pannukakku -ohjeella aina kun pannaria teen. Se kyllä katoaa viimeistä palaa myöten. Niin, ja lisään siihen vielä kardemummaa niin se on jopa vieläki parempaa :)

      Poista
    2. Kiitos Maija vinkistä! Meillä myös katoaa maailman parhaalla-ohjeella tehty pannari hyvin nopsaan parempiin suihin. En oo koskaan laittanut kardemummaa, mutta pitääpä kokeilla, jos kerta tulee entistä parempaa:)

      Poista
    3. Mun pitää varmaan myös googlettaa tuo ohje ja kokeilla tehdä sitä jos on niin hyvää :)

      Poista
    4. Jos sulla on Valion keittokirjoja, niin sieltä löytyy kans. Ja varmasti myös Valion sivuilta.

      Poista
  4. Vesisade tietää kevättä, vaikka kengän korot upposivatkin pihalla joka askeleella pehmenevään lumeen. Ostin uuden tuulipuvun tuomaan keväistä lenkkifiilistä, toivottavasti toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesisade tiesi kevättä :) Hyviä lenkkikelejä sinne.

      Poista
  5. Kai se kuuluu kevääseen,että aivastuttaa ja nokka vuotaa.Mulla ei kyllä ole allergista nuhaa,vaan tämä on sitä oikiaa,kyllä tympii.Koko talvena ei mitään lentsuja ja nyt iski.Onneksi liukkaus hellitti ja muuttui rapakoksi.Ne nämä maatalon pihapiirit ei näin keväällä juuri kehuja kerää.Mutta pakko traktoreilla on eläimille rehua kuskata ja rapa kyllä lentää.Kiva kuitenkin ,kun kevät koittaa,kyllä sitä kesti ootellakin.Hyvää alkavaa viikkoa sinne teidänperukallekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltu myös vähän flunssassa ja veto ihan poissa tällä viikolla. Rapakko piisaa täälläkin...

      Poista
  6. Mä sain kaurakekseistäni isoja. Äitini teki samalla ohjeella ja niistä tuli pieniä. Ainoa ero tekemisessä oli voi: minä sulatin sen kokonaan ja äitini vain pikkuisen pehmensi voita ennen kuin sekoitti muut ainekset joukkoon. Millä tavalla sä Hilu teit kaurakeksit? Onko muilla kokemuksia?

    Mä googletin Maailman parhaan pannukakun ja ohjeitahan löytyi löytyi vaikka millaisia. Millaisella ohjeella olette tehneet Maailman Parasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä sulatin kokonaan voin, kun ohjeessa niin sanottiin:) Kokeilin tehdä tuota pannukakkua ja poimein vain jonkun ohjeen tuolta netistä. PeePee antoi vinkin, että valion ohjeella tulee hyvää.

      Poista
  7. Hih, minä puolestani olen aina toivonut törmääväni karhuun ja ottavani vuoden luontokuvan :)vielä on hiukan lunta ja irkas aurinko, täällä lumi on sulanut parissa päivässä ihan hirveästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu kyllä minäkin olen miettinyt, että olisi se hienoa napata karhusta livenä kuva. Toivoisin kuitenkin silloin olevani jossain ns. turvallisessa paikassa kuvaamassa sitä karhua. Lumi on melkein kokonaan nyt sulannut sateiden ansiosta täällä.

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)