torstai 25. huhtikuuta 2013

Kevättulvaa

Viime viikonloppuna saimme seurata läheltä kevättulvaa. Pienellä viiveellä kuvat ja teksti tänne blogiin tuli. Onneksi me asumme sen verran korkealla vaikkakin joen lähellä, että ei tarvitse pelätä kastuuko mökki. Ei käy kyllä kateeksi niitä joilla on se pelko aina tulvan aikana. Tosin tänä vuonna tulvat ovat tainneet olla niin oikukkaita, että ne ovat nousseet mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Onneksi siis säilyimme kuivana ja saatoimme siis rauhassa seurata jäiden lähtöä. Tässäpä pieni kuvapläjäys mitä tuli otettua. Kuvia tuli kyllä otettua hyvinkin reippaasti, joten tässä parhaimmistoa.

Rontin kanssa käytiin kävelemässä joenvartta ja katselemassa jääpatoa.
Jääpato oli vähän nostanut vettä pellolle missä kierreltiin.
 Tässä vaiheessa jääpato oli jo lähtenyt liikkeelle.


 Mitäs mitä sitä tapahtuikaan tuona samaisena päivänä. Sain puhelun, että hirvet ovat lähdössä uimaan jokea yli. No siinnä vaiheessa jo kun katsoin keittiön ikkunasta näin hirvenpään nousevan joesta rannelle. Onneksi minulla oli kamera keittiönpöydällä joten äkkiä ikkunan läpi räppäsin pari kuvaa. Olin tuossa juuri edellisenä päivänä miettinyt, että pitäisi vähän karsia tuon kuusen oksia mikä tässäkin kuvassa näkyy. Olin ajatellut, että olisin vähän parempi näkymä joelle päin. Voi sentään kun olisin tuolloin sen heti karsinut niin kuvatkin olisivat olleet parempia.
 
Siitähän ne sitten pihan vierestä kulkivat ja pellon poikki suuntasivat metsää kohti. Ei nillä mikään suuri kiire ollut vaikka minä pihalle juoksin kameran kanssa. Näkivät kyllä minut ja vähän katsoivat ja tuumivat ja sen jälkeen poistuivat metsään.
Mielenkiintoinen viikonloppu kaikkinensa:)
13 kommenttia:

 1. Kevättulvat on kyllä mielenkiintoista seurattavaa, miten jäämassat liikkuvat, vesi nousee ja taas laskee. Sait hienoja kuvia hirvistä! On ne melkoisia otuksia, isoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulvan seuraaminen on mielenkiintoista ja keväistä puuhaa. Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaa, että sain hirvet ikuistettu.

   Poista
 2. Sekä kuvat jäistä että hirvistä ovat vaikuttavia. Ihmisen pienuus luonnon suuruuden keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ihmisen pienuus tulee esille noissa luonnon ilmiöissä hyvin.

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Tulvat jäävät täällä sisämaassa kokematta, kun järvistä jäät vain hiljaa katoavat ilman sen kummempia rytinöitä. Ja nuo hirvet, kunnioitusta herättäviä otuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä niitä tulvia sisämaassa oikein koeta. Kyllä nuo hirvet aika isojo otuksia tosiaan ovat.

   Poista
 4. Teidän suunnalla noita elukoita piisaa.Kurkiakin olit ikuistanut.Vielä kun saat sen karhunköntyksen tähtäimeesi olisit jo ansainnut luontokuvaajan tittelin.Onneksi sulla on tuo Rontti seuranasi.sitä ehkä sudet ja karhut vähän karsastavat.Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voisin kyllä ikuistaa sen karhun mielellään, mutta sillä tapaa että olis turvallisen välimatkan päässä. En haluais kuitenkaan samalle mättäälle törmäillä sen kanssa. Luultavasti, jos lähellä on niin Rontin käytöksestä voi päätellä, että nyt on jotain kummaa lähellä. Sudet ovat kyllä taas siinnä mielessä vähän ilkeitä koiria kohtaankin, että ne saattavat jopa houkutella yksinäistä koiraa susilaumaan ja sitten se onkin koiran menoa..

   Poista
 5. Teillähän on siellä melkein kuin villin lännessä :) tulvia ja tilanteita sekä isompiakin eläimiä :). Hirvet on kyllä yllättävän henkeäsalpaavia läheltä seurattuna ja kurjet ovat yksi suosikkilajini. Oikein mukavaa vappua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia eläimiä täällä on metsät pullollaan:) Hirvet ovat kyllä melkoisia otuksia ja kerrassaan isoja. En kyllä pitkään aikaan ole noin läheltä niitä nähnyt. Kurjet kuuluvat myös minun suosikkeihin ja nyt keväällä niitä on kivasti pellolla näkynytkin :)

   Poista
 6. No mutta onneksi ei tassut kastunu. Nuo jääpliuskat oisi voineet tehdä kipiää. Hianoja kuvia oot ottanut.

  VastaaPoista
 7. On varmaan upea tunne katsoa jääpadon ryskettä! Tuntee itsensä pieneksi. Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 8. Mahtavia kuvia! Vau! :)
  Oikein mukavaa että piipahdit blogissani! Kaikkea hyvää kevääseen! :)

  VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)