tiistai 20. maaliskuuta 2018

Talvisia touhuja viikonloppuna

Minä tykkään talvesta ja varsinkin tästä kevättalvesta, kun on vielä lunta ja aurinko paistaa. En ole laittanut ollenkaan pahaksi, että lunta piisaa ja vielä pääsee hiihtämään. Olen yrittänyt hiihtää aina, kun mahdollista sillä tykkään siitä ja hiihto on hyvää liikuntaa muutenkin. Viime viikonloppuna tuli taas ulkoiltua tosi paljon. Viikonlopun aloitin kuitenkin perjantaina tällaisella iltaruualla nimittäin täytetyllä kebableivällä ja oli kyllä hyvää. Leipätaikina nousemaan ja täytteeksi kebablihaa, kebabkastiketta, sipulia, suolakurkkua, säilykepaprikaa ja juustoa.
 
Tältä näytti ennen uuniin menoa ja ennen kuin "kansi" oli laitettu kiinni.
 
Tältä leipä näytti paistamisen jälkeen ja iso kolo siihen oli jo tullut.
 
 
Lauantaina pakkasimme eväät ja laskettelu kamat autoon ja suuntasimme 3 tunniksi lähimäkeen laskettelemaan. Tämä sen takia, että neiti sai harjoitella lumilautailua vielä pienemmässä mäessä tulevaa reissua varten. Aikuisille tämä mäki ei kauheasti mitään anna, mutta hyvä paikka lapsille opetella laskemista. Mukavahan nähdä miten neitikin kehittyy lumilaudalla, kun tänä vuonna sen harjoittelun on aloittanut.
 
Kotona tietenkin ulkoilimme joka päivä reilusti koirien kanssa, kun oli vapaata. Myrsky ja Robin harrastava tätä lumipainia lumihangessa aika paljon. Kävimme sunnuntaina myös makkaranpaisto retkellä lähimetsässä, mutta tohinassa kuvat jäi ottamatta. Meillä oli nimittäin kaikki koirat mukana ja Myrsky järjesti meille pieni muotoisen tapahtuman. Kaikki pyörivät siinnä nuotion lähistöllä, mutta sitten Myrsky yhtäkkiä katosi johonkin. Arvasin, että viereisellä pellolla on paljon jäniksen jälkiä ja kivoja hajuja, että sinne johonkin varmaan menin. Huutelin ja puhaltelin pilliin, että tulisi takaisin. Mitään ei kuulunut eikä näkynyt. Joskus aikaisemmin tällä samalla paikalla ottanut niin sanotusti hatkat. Arvelin kyllä ettei kauas lähde ja kohta tulee takaisin, mutta aina sitä alkaa sitten miettiä, että mitä jos meneekin kauemmaksi jne... No me paistelimme makkarat loppuun ja suunnittelimme, että mistähän Myrskyä lähtisi katsomaan. No kuinka ollakaan sieltä se tuli kodin suunnasta nuotiolle takaisin ja näytti kovin hengästyneeltä. Oli heittänyt jonkun lenkin siinnä lähistöllä ja oli selvästi uupuneen oloinen. Lunta on paljon niin kyllähän se voimille käy juosta siellä umpihangessa. Kaikki hyvin ja saatoimme lähteä kotiin.
 

 
 
Päivittäin kierrämme Myrskyn vartiopolkua myös pentu Robinin kanssa ja siinnä se tassuttelee isomman perässä ja ottaa oppia touhuista.
 
 
Mitäs siellä kodinhoitohuoneessa onkaan tapahtunut. Robin on ottanut Rontin paikan ja vähän meni leikiksi sen jälkeen....

 
Mutta kuinka ollakkaan Rontti hyväksyi sen, että Robin meni hänen pedilleen nukkumaan. Muutenkin Rontti on sietänyt yllättävän paljon Robinia ja sen touhuja. Robin saa tulla jopa samalle lelulle mikä Rontilla on. Välillä kuulee, kun Robin komentaa haukkumalla Ronttia ja Rontti ei edes pistä sitä pahakseen. Tältä meidän pieneltä Robinilta taitaa löytyä luonnetta sillä kovasti pistää Rontillekkin vastaan. Ihmetyttää minua miten Rontti sietää sitä, kun muuten on niin kovaa jätkää.  Jossain Rontin sietämisessäkin menee kuitenkin se raja ja se on nimittäin ruoka. Ei ole Robinilla mitään asiaa lähellekkään jos Rontilla on kupissa ruoka. Yritti kyllä, mutta Rontti teki heti selväksi kuka kupin omistaa. Niin se oli myös Myrskyn ollessa pentu, että varsin selväksi tehtiin, että ruokaan ja luihin ei tulla koskemaan.
 
Koko kolmikko taas pihalla ulkoilemassa.

 
Neitikin oli pihalla ja siellä ne kolmistaan möyrivät lumihangessa pitkin pihaa.

 
Tässä kolmikosta vielä kuva, kun kaikki makupalaa olivat vailla :)
 
Vähän sitten taimi asiaakin tähän loppuun. Chilejä kylvin jokin aika sitten jo, mutta valitettavasti kato käynyt :( Kissat olivat joku päivä tuhonneet monta chilintaimea. Kaikkina aikaisempina vuosina ovat taimet saaneet olla rauhassa eikä niihin ole koskettu ollenkaan. Väliaikaista taimipöytää jo virittelin olohuoneeseen isojen ikkunoiden luo. Nyt on vain vielä keksittävä millä pitää kissat poissa taimien kimpusta. Kylvimme kyllä pääsiäisruohoja ja sillä tavalla reilusti, että myös kissoille jospa sillä verukkeella jättäisivät taimen rauhaan.
 
Miten teillä jotka taimia kasvatatte ja on kissoja tai muita eläimiä saavatko taimet olla rauhassa?
 
Lisää taimista ja kylvöistä myöhemmin.
 


14 kommenttia:

  1. Meidän katti ei taimista välitä, mutta nyt on kasvussa kauraa pääsiäiseksi. Sitä se saa kyllä syödäkin, kunhan jättää vähän kanoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin nyt kylvin kisuille ruohoa, että jos taimet saisivat olla rauhassa. Toivoa sopii, kun vaivalla kasvattaa.

      Poista
  2. Meillä Viski tekee kans noita katoamistemppuja. Sen takia pitää nykyään tosi tarkkaan miettiä että missä sitä pitää vapaana. Ajaa peuran-ja jäniksenjälkiä pitkiäkin matkoja. Ja tuossa saksalaisessa ei pitäis olla tippaakaan riistaviettiä :D
    Se on jännä kun koira on karussa, että miten sitä ehtiikään käydä kaikki pahimmatkin skenaariot läpi, että mitä vois tapahtua. Onneksi selvisitte säikähdyksellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinnä aina kaikenlaista ennättää miettiä vaikka olin suht varma, että siinnä lähistöllä pyörii. Onneksi palasi nuotiolle itsestään:)

      Poista
  3. Voi kuinka herkullisen näköinen leipä (jota en just nyt pystyisi kuitenkaan syömään, koska närästys) ja ihanat koirakaverukset <3

    Minustakin tämä kevättalvi on ihanaa aikaa. Täällä on tälle talvea hiihtämiset jääneet, mutta lasten mukana olen ollut ladulla useamman kerran pururadan reunassa kävellen. Lapset kun tarvivat vielä työntöapua, jos eivät pääsekään mäestä ylös omin avuin. Ehkäpä jonkinlaista rauhallista liikehdintää voisi siellä taas käydä kokeilemassa, tässä on nyt ollut varmaan reilun viikon tauko hiihtopuuhista kun tuo mäkien "ravaaminen" tuntuu saavan aikaan melko tukalia olotiloja eikä niiden aika ole ihan vielä. Onneksi kevättalven auringosta ja valosta voi silti nautiskella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän kevättalvesta toki voi nauttia muutenkin kuin hiihtämällä :) Ennättäähän sitä hiihtää tulevina talvinakin jos innostusta löytyy.

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköinen leipä! Tekisi mieli kokeilla itsekin tehdä samanlaista. Suloisia koiria! Meillä koira on niin lyhytjalkainen, ettei se ylety kylvöpurkkeihin eikä sitä huonekasvitkaan onneksi kiinnosta, mutta kissat tosiaan pääsevät kai melkein mihin vain. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas ihana idea tuo täytetty leipä. Nam! Tulin vastavierailulle katsomaan myös blogiasi. Monipuolisia postauksia sinulla täällä. :) Kivaa viikon jatkoa!:) Ps. Onnistuinpa poistamaan ekan kommentin..

      Poista
    2. Leipä oli kyllä hyvää ja kokeilemisen arvoista.

      Poista
  6. Ihania nuo teidän koirulaiset <3 Hyvä, ettei Myrsky mennyt hukkaan! Ennen olen taimia kasvatellut, mutta tänä vuonna en ole kylvänyt yhtään mitään kun olen ollut niin paljon reissussa. Kiva siis seurata blogi- ystävien kasvatteluja. Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  7. Upea täytetty leipä.
    Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)