sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viikon touhuja

Viikko on vierähtänyt sunnuntai-iltaan ja paljon puuhas on tähän viikkoon mahtunut. Viikko sitten vietettiin äitienpäivää ja sitä me juhlistimme neidin kanssa jo lauantai-iltana kun koko viikonloppu kului minulta töissä. Neitikin oli mummun avustuksella hankkinut leivokset mitä nautittiin sekä lahjan. Hoidossa oli kortti askarreltu. Nyt meidän pöytää koristaa partylite kissat :)


Tällä viikolla on ollut monta vapaapäivää ja kaikki vapaapäivät on kulunut pihalla puuhaillessa kaikenlaista. Monta on projektia meneillään. Uusi kanalahan meille rakentuu pikku hiljaa ja nyt on neidin leikkimökkikin eli uusi Huvikumpu saatu varsin hyvään malliin.Kylmää on ollut mutta pikku hiljaa alkaa kukkia nousemaan kukkapenkistä. Tänä vuonna olen esikasvattanut valtavan määrän monivuotisia kukkia. Suurin osa ei ole edes mahtunut minulle vaan olen vienyt niitä äitilleni ja äitin kasvihuoneeseen. Tietää siis että kesäksi pitänee laajentaa kukkapenkkiä :) Tässäpä vähän toukukuun kukkapenkkiä. 

Mun äitienpäiväkukka orvokkiamppeli. Ai että mä niin tykkään näistä orvokkiamppeleista ja joka kesä sellaisen virittelen näin.Tässä sitten esikasvatetuista kukista kuvaa.


Tässäpä on sitten viinirypäleen alkuja mitä tilasin tänä keväänä. Nyt kokeillaan heti kerralla useampaa lajiketta onnistuuko. Nyt ne saa nämä kylmät kelit kasvaa äitini kasvihuoneessa ennen ulos istuttamista. Jännityksellä jään odottamaan miten nämä alkavat kasvaa.

Kasvimaalle on viritetty myös yksi mansiklapenkki joka odottaa mansikkaa. Kasvutunnelin alla on tulossa perunaa ja sipulia jos saisi satoa vaikka jo alkukesästä:) ikinä en ole näin aikaisin mitään kylvänyt joten testimielessä.


Puutarha työkaluille ei ikinä ole ollut mitään paikkaa vaan niitä  on säilytetty missä sattuu. Nyt niille sitten tekaisin paikan.


Puutarha-apulaisiahan mulla on aina mukana ja tässä yksi :)6 kommenttia:

 1. Monenmoista kevätpuuhaa on teillä menossa. Kyllä sinun kelpaa kun noin työtä pelkäämätön apulainenkin on :D
  Aurinkoisia ja puuhakkaita kevätpäiviä Kissankulmalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minulla näitä apulaisia piisaa :)

   Poista
 2. Valtavasti taimia tulossa! Toivotaan niille kasvuvoimaa. Oliko tuo Neidin Huvikumpu, joka oli rakenteilla? Voin vain kuvitella mikä ihana hattaran sävyinen maailma sinne syntyy.... :) Toivotaan lämpeneviä ja kuivempia kevätpäiviä sinne ja tänne. Täällä lopottaa nytkin vettä taivaan täydeltä ja mun siivouspäivä meni tuuletusten osalta myttyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvikumpu siitä pitäisi tulla kun entinen joutu hävitykseen. Taimet ovat kasvaneet mutta kesäkelejä ei kyllä ole :( saa nähdä kuolevatko tuonne kylmyyteen kun ulos olen siirtänyt..

   Poista
 3. Hieman vetelehtii tuo puutarha-apulaisesi! :D ♥
  Minusta on aina hauskaa kun kesällä pihalla tekee jotain, niin kanat ovat todella uteliaita ja tulevat viereen tuijottamaan mitä teen. Sitten välillä potpottelevat toisilleen ihan kuin kysyen "kuulkaa kaverit, mitä tuo eukko tuossa tekee" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä vetelehtimistä havaittavissa:)

   Poista