perjantai 23. tammikuuta 2015

Perjantain pulinat

Tammikuu on reilusti yli puolen kuun eikä yhtään blogi tekstiä ole vielä tänne ilmaantunut. Tammikuu on jotenkin turhauttava kuukasi ja niin valtavan pitkäkin. Joulu on takana ja kevättä odotellessa. Tammikuussa on nyt paukkuneet pakkaset ja uunia on joutunut lämmittämään ihan urakalla, että lämpöä riittää eikä sähkölasku nousisi ihan tähtitieteellisiin summiin. Positiivista tässä tammikuussa on ollut, että huomaa päivän jo vähän pidentyneen :) Ei ole ihan säkkipimeetä, kun töistä kotiin tulee.
Jotain pientä kuvakollaasia tammikuusta.Kanalastakin muutamia kuvia. Näin kovilla pakkasilla on kanalakin tarvinnut lisä lämmitystä, että siellä on lämpöä riittänyt.Yhtenä lauhana päivänä siivosin kanalaa ja sillä aikaa, kun vein likaisia puruja pihalle niin johan Aleksanteri johdatteli laumaansa ulos katsastamaan talvista maisemaan :)

Kova on kuopsuttelu aina siivouksen jälkeen ja niin menee nopeesti täysin puhtaat purut vanhempien kanssa sekaisin.

Essi kissammekin on päässyt kuviin.
 Lintu perspektiivistä meidän pihaa. Ai, että miksi tällaiset kuvat. Meidän pihalla on iso varasto rakennus jonka katolle oli kertynyt valtavasti lunta. Katto piti tyhjätä, ettei tipu alas. pitihän sitä sitten napata kuva katolta samalla kertaa, kun lunta oli sieltä tyhjentämässä apujoukkojen kanssa.


Tässä joulun jälkiruoka ja se oli niin valtavan hyvää, että pitänee kyllä tehdä joskus toistekkin.

Marenki kranssi puolukkasiirapin kera

Tällä viikkoa testasin leivinuunia ruuanlaittoon. Yleensä olen käyttänyt sitä pelkästään mökin lämmittämiseen, mutta nyt kokkasin ruokaa jälkilämmöllä. Ihan hyvää tuli ja maistui neidillekkin.

 Niin ja todettakoon, että vaikka alussa oli kanoista juttua niin nämä kanankoivet on ihan kaupasta ostettuja, heh heh :)
6 kommenttia:

 1. Kerrohan lisää leivinuuniruokakokeiluistasi! Pitäisi sitä kokeilla itsekin. Kun vain tietäisi miten ja mistä aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä itekkin aika alottelija tässä hommassa. Olen käyttänyt yleensä vain lämmittämiseen tuota leivinuunia.

   Poista
 2. Uuni on todella hyvä juttu ja sen lämmössä voi kypsentää ruokaa ,leivonnaisia ja herkkujakin.Säästyyhän siinä tosi paljon sähköä,kun jaksaa vääntää uuniin tavaraa.Yleensä leipuri väsähtää ennen kuin uunista loppuu lämpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo uuni on hyvä juttu. Enemmän sitä vois käyttää kyllä ruuanlaittoon ja leivontaankin. Opettelua vaatisi.

   Poista
 3. Hyvähyvä, peukutan leivinuunia yli kaiken! Ruoka näyttää tosi herkulliselta... Laitoitko muuten riisit raakoina vuokaan vai keititkö ne ensin? Myllyn parhaan ohra&riisi -paketin kyljessä oli broilerivuoan ohje, jossa kaiken sai laittaa raakana kerralla uunivuokaan ja siitä tuli tosi hyvää. Mukavia kokkailuhetkiä! Valoa kohti onneksi mennään ja illat vähitellen pitenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia laitoin raakana ja siellä kypsyivät, kätevää :) Enemmän pitäis vain opetella käyttämään leivinuunia.

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)