sunnuntai 9. marraskuuta 2014

sähköttä ja muuta puuhailua

Miten käykään, kun sähkö se itsestään selvä jokapäiväinen juttu katoaa. Meille tuli tällä viikkoa talvi yhdellä rysäyksellä. Lunta tuli ehkä n. 20-25 senttiä. Tämä kuitenkin tarkoitti  myös sitä, että sähköt räpsähtivä poikki. Yhtäkkiä satanut lumi painoin niin paljon puita sähkölinjojen päälle, että se katkaisi sähköt. Itse sähköttä me olimme 43 tuntia ja kyllä se loppua kohden alkoi tuntua jo varsin pitkältä ajalta. Sähkö katkon yhteyteen tuli myös tämän talven kovin pakkanen korkeimmillaan n. -15 astetta. Kovempaakin lupasi, mutta onneksi pysyteltiin tuossa. No onneksi meillä on leivinuuni jota todellakin lämmitin ahkerasti, että saatiin lämpöä mökkiin. Vettä meille kyllä tuli, mutta sekin oli tietenkin kylmää. Kyllä sitä siinnä vaiheessa huomaa, että kuinka tärkeää se on, että sähköä piisaa. Pakastin pysyi suhteellisen kauan jäässä, mutta kun katkos vain kesti ja kesti ja ulkona oli pakkasta niin lopulta kantelin pakastimesta kaikki tavarat ulos pakkaseen. Tulipahan siinnä sitten pakastin sulatettua ainakin :)
Voi sitä ilon määrää, kun sähköt taas palasivat ja saatiin valoa :)
 
Leivinuuni toi lämpöä, kun sähköä ei ollut.
 
 
 
 Jääkarhun valosta nautittiin heti, kun sähköt palasivat.
 
Näin talviset maisemat tuli heti kerralla.

 
 Neiti nautti lumesta ainakin kaikin voimin ja kaivettiin myös sukset esille. Todettiin kyllä että ainakin sauvat ovat jääneet ihan liian lyhyeksi.

Aloitin myös sähkökatkon jälkeen uuden projektin. Nimittäin haluaisin oppia tekemään täydellisiä macaron-leivoksia :) Ne on niin hyviä. No tämän ensimmäisen kerran jälkeen totesin, että ne ovat haastavia leivottavia ja treeniä vaatii reilusti. Ehkä jouluksi saisin jo tehtyä hieman parempia.
 
Kesällä joskus netistä kirppikseltä bongasin tällaisin talon. Siinnä vaiheessa ei oikein ollut vielä ajatusta mitä sillä tulisin tekemään, mutta ajattelin sen neidin huoneeseen. Talo yllätti minut koollaan, että se oli aika iso kokoinen. Nyt talo on vähän kuin herännyt henkiin ja sinne on muuttanut asukkaita ja kaapien kätköistä on kaivettu minun vanhan nukkekodin kalusteita. Muutamia kalusteita askarreltiin neidin kanssa tässä yksi ilta. Nyt talo näyttää varsin asutulta :)
  
 
 

4 kommenttia:

 1. Voi kadehdin noita macaroneja... Mulla sama toive oppia tekemään ne oikein. Ensimmäinen ja ainoa yritys oli kirjaimellisesti lattea, siksi meillä ei niitä yojuhlissa näkynyt. Hyviä vinkkejä saa antaa. Toivotaan sähköllistä jatkoa... HV

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo on varsin haastavia tehdä ja sanotaan että taisi olla alottelijan tuuria, että onnistu edes noin. Seuraavat onkin sitten menneet pieleen, mutta harjoitukset jatkuu :)

   Poista
 2. Tulipa teille paljon lunta! Meille taisi kymmenisen senttiä tulla ja on jo sulanut pois.Lyhyt ilo oli se.
  Sähkö on kyllä niin tärkeä nykymaailmassa, ei paljon mitään voi tehdä kun se puuttuu. Meillä on myös tulipesiä, joten pärjäillään lämpimän puolesta ja ruokaa saa laitettua, mutta meiltä loppuu vesi, se kylmäkin. Tulee omasta porakaivosta ja kun pumppu ei käy, ei ole vettä. Onneksi ei ole pitempiä katkoksia ollut kovinkaan usein.
  Oikein hyvää marraskuuta ja jouluun orientoitumista Kissankulmalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumet meiltäkin ovat sulanneet melko pian sen jälkeen, kun on satanut. Lunta ja pientä pakkasta tässä odotellaan. Hyvää joulun odotusta myös sinne suunnalle!

   Poista

Kommentit ilahduttavat aina, kiva kun vierailit blogissani :)